Aktualności

OLX - Wątek zbiorczy

Mitsu · 44857

Offline Mitsu

• Wsparcie
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 16
dnia: Stycznia 17, 2016, 13:14:23
Witam. Jakie macie doświadczenie z handlarzami z OLX ? Chodzi mi o sprzedawców którzy wystawiają po 50 gier i ich listę na OLX żeby zaoszczędzić na aukcjach. Jak wyglada handel na odległość w tym wypadku ?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2020, 20:32:39 wysłana przez Bodzio »

Offline Schizo

Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 17, 2016, 14:24:16
Ja się tak kiedyś naciąłem. Płyty przyszły w stanie tragicznym i nie miałem nawet jak tego zareklamować. Polecam olx ale tylko wtedy, gdy masz opcję sprawdzenia gier i sprzętu na miejscu.

Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

Offline Hycuś

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 17, 2016, 17:05:19
Handlarzy nie polecam. Oszukują częśto. Jak już to proś o wystawienie na allegro. Na olx można kupować na odległość ale najlepiej od osób prywatnych. Póki co ani razu się nie naciąłem, w przeciwieństwie do allegro... Wszystko oczywiście z głową i dużą dozą nieufności ;)

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 1
Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 18, 2016, 10:06:37
Handlarze sa najgorsi zwlaszcza na olx. Piotr Pszów - swietny przyklad. Opisuje plyty jako idealne "od kolekcjonera nie handlarza! handlarzom stop!" a tak na serio to stan dostateczny co najwyzej. Tylko od prywatnych osob i najlepiej tych co maja juz dlugi staz na olx, gdzie jest podany kontakt telefoniczny, i ktorzy podaja kompletne dane a nie tylko imie, nazwisko i numer konta.

Offline Mitsu

• Wsparcie
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 16
Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 18, 2016, 19:21:47
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Juz wiem ze na OLX nie bede kupował. Poczekam sobie aż na Allegro sie pojawi cos sensownego. Pojezdzilbym po lumpeksach czy jakiś sklepikach ale nie żeby cos taniej wyhaczyc ale nie wiem czy w ogóle w Bielsku Białej cos takiego jest ...

Offline Hycuś

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 18, 2016, 21:53:59
Na OLX trafiają się o wiele lepsze okazje niż an allegro ;). Większość swoich najlepszych okazji tam drowałęm. Po prostu trzeba kupować od osób prywatnych, nie ma się też co zrażać :)

Offline gumislav

Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 18, 2016, 23:18:24
Jeśli chodzi o OLX to tylko z osobistymi oględzinami przed zakupem. Dwa razy kupiłem na odległość - zyskałem. Raz kupiłem na odległość - straciłem ten zysk. Na OLX nie ma żadnej odpowiedzialności za to co się sprzedaje, jeśli kupujący jest na tyle daleko, że nie może przyjechać i przynajmniej dobitnie wyrazić swoje niezadowolenie.

Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

Offline SALADYN

Odpowiedź #7 dnia: Lutego 04, 2016, 16:28:46
Dzisiaj sobie przeglądałem te multiaukcje na OLX, trafił się nawet wspomniany wyżej Piotr Pszów. Strasznie wkurzają mnie te oferty gdzie gościu wrzuca fajna fotkę kilkudziesięciu gier, daje cenę od 10zł i czeka na mannę z nieba. Ciężko mu zrobić listę co mają na sprzedaż i za ile plus jakiś krótki i czytelny opis a jeszcze mają pretensje że pytasz o szczegóły, nawet po tym jak napisał na OLX żeby o wszystko pytać :/ W szczególności rozwalił mnie gościu który chciał za grę 90 zł podczas gdy na allegro schodzi za 80 i jeszcze chciał sobie doliczyć kolejne 20 zł za wystawienie aukcji bo prowizja bo musi ruszyć cztery litery itp.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #8 dnia: Lutego 04, 2016, 19:28:36
Dlatego jak widzę "Pszów" to już od dawna omijam z daleka ;)

Offline Skuderia

• Starszy kapral
  • *
    • Reputacja: 1
Odpowiedź #9 dnia: Lutego 04, 2016, 22:28:23
Dokladnie tak jak pisze Bodzio, uzytkownik Piotr Pszów od dawna widnieje na naszej czarnej liscie sprzedawcow/handlarzy. Jest wredny i zarozumialy. Najgorszy kontrahent w calej mojej przygodzie zakupow przez internet. Przekonalem sie na wlasnym przykladzie i kazdemu odradzam zakupy u tego naciagacza.

Pozdrowki

Offline next THE flex

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 5
  • next THE flex
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 17, 2018, 21:54:32
Czy ktoś kojarzy Oskara z OLX ?
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/18aKx/
Gość sprzedaje dużo rzeczy za bezcen, gdy próbuje się skontaktować to nigdy nie odpisuje. Czy mieliście z nim styczność ?

....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

Offline foxe

Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 17, 2018, 22:06:41
a to czasem nie będzie axel? chociaż on raczej się ceni ale tak samo prawie nigdy nie ma czasu i nie odpisuje

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 17, 2018, 22:40:22
Axel jest z Białegostoku, więc to nie on.

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 17, 2018, 22:57:26
Wygląda na krętacza. Z drugiej strony, komu się chce kręcić na takie niskie kwoty w detalu?

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 17, 2018, 23:36:50
To jest koleś, który najpierw handlował na allegro podrabianymi memorkami z konta matki, potem ojca, aktualnie dziewczyny. Próbował wyłudzić ode mnie pieniądze (miesiąc po odebraniu paczki udawał, że nie doszła, licząc na to że nie mam dowodu nadania).

Polecam unikać, u mnie ma bana na wszystkie konta. Skupował ode mnie różne gierki tylko po to, by wystawić z kilkukrotną przebitką. Wielokrotnie licytował i po dwóch tygodniach po upomnieniu pisał, że jednak rezygnuje z zakupu. Gdyby mieszkał bliżej, pewno bym studencika odwiedził.

SMF spam blocked by CleanTalk