Niewiedza sprzedających i zabawne/denerwujące aukcje

Zaczęty przez Janusz, Listopad 21, 2014, 21:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Keita

To mnie zaskoczyłeś tą grą na DSa w folii, gruba akcja. Na szybko: pirata zdradza naklejka na cartridge (narożnik jest wyokrąglony) oraz jakość pudełka (widoczna w środku na napisie Nintendo DS). Ale, że podrabiają pasek Nintendo bym nie przypuszczał. Można nieźle wtopić.
GB, GBC, GBA, DS, 3DS, Famicom, SNES, N64, GC, Wii, NS, PSP, PS1, PS2, PS3, SMS, SMD, Lynx, 2600, 65XE, 486, K-6, PIII

SALADYN

uMMo001

Posiadam kilka gier i zaokrąglona naklejka (wsumie to ucięta) to żaden wyznacznik. Bardziej bym patrzył na tył kartridza.

Wgl jak tak patrzę po necie to oni podrabiają głownie wersje NTSC.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ojciec-gracz

JAPONIEC

Ty byś tego nie kupił, ja bym tego nie kupił, ale jak przejrzysz komentarze tego człowieka to zobaczysz, że nówki w folii po wysokich cenach od czasu do czasu mu schodzą. Np. San Andreas za 10k, czy też NFS za 7k. Rayman za 7k? Też poszedł :).

Fotki bardzo dobrej jakości, widać, że nie jest to jak to określiłeś 'pajac' i podchodzi do tematu poważnie, towar też obecnie niespotykany, a że w naszym kraju przybywa ludzi z dużymi pieniędzmi, to nie dziwota, że klienci się znajdują. Ja tam szanuję.

retron67

Fotki wzorem Instagrama, bardzo dobrej jakości przysłoniętej wysokim kontrastem i toną filtru. Ping powiedz mi,że żartujesz wierząc w jego sprzedaż. Nie ma nic łatwiejszego niż fejkowe komenty do pseudo pozycji i wiarygodności. To,że przybywa milionerów to fakt, ale dzbanów przybywa więcej  O0

Kubek z Empiku za 39zł za 700zł??? K rwa, mogłem wziąść 20 jak byłem ostatnio po gazety :'( :)) O0

ojciec-gracz

Cytat: TheUrien84 w Maj 06, 2021, 20:32
Fotki wzorem Instagrama, bardzo dobrej jakości przysłoniętej wysokim kontrastem i toną filtru. Ping powiedz mi,że żartujesz wierząc w jego sprzedaż. Nie ma nic łatwiejszego niż fejkowe komenty do pseudo pozycji i wiarygodności. To,że przybywa milionerów to fakt, ale dzbanów przybywa więcej  O0

Kubek z Empiku za 39zł za 700zł??? K rwa, mogłem wziąść 20 jak byłem ostatnio po gazety :'( :)) O0

Figurkę z Cyberpunk gamescom idzie kupić za 2k :D sprzedający to ewidentny naciągacz i oszust.

Hoipolloi

Ale po co ta dyskusja? Dla ciebie ojciec to każdy jest oszust. Gościu wystawia za tyle za ile chce. Wolny rynek. Jak ktoś się trafi i kupi to jego sprawa. Ludzie, którzy siedzą w temacie nawet nie zwracają na takie aukcje w ogóle uwagi bo szkoda na nie czasu i strzępienia języka. Mi jak się nie podoba cena, to przechodzę dalej, nie komentuje bo co mi to da? Sam nie pamiętasz jak wystawiałeś tutaj jakąś PS3 i chciałeś duże pieniądze za gówniany stan, gdzie podobne schodziły za połowę ceny, którą ty chciałeś. Kurcze no oszust jak nic. Czasem pomyśl zanim coś napiszesz, bo z tym to zawsze masz problemy, eot.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

retron67

Round 1 Fight! O0

No gość ma 100% Więc nie oszukuje!!! Ojciec hał derju  ::) :P O0

Hoi po części masz rację, ale ojcu nie zabraniaj. Niech nikomu nikt nic nie broni. Bo skoro ojciec ci sypie solą w oczy, to omijasz jego posty. I koło się zamyka. Mnie rozśmieszył Ping, ciebie Ojciec, a ja pewnie całą Strefę ;) :D ;D

Śmiech będzie jak ja wystawię swoją kolekcje ,bo zamiaruje to zrobić, po h ja mi te gry? Radość mi sprawiają emulatory. Wtedy warto mieć przychylność Ojca. ;)

SALADYN

Ten sprzedający jest potocznie znany na fejsowych grupkach handlowych jako "borucin" i ogólnie zawsze miał taki kosmos cenowy. Posiadał kilka różnych kont tu i ówdzie ale zawsze jego oferty wyróżniają się cenami właśnie. Oczywista oczywistość ze wolność Tomku w swoim domku i każdy może żądać miliony monet za swoje itemy ale jednak grubo, naprawdę grubo przesadza. W to że znalazł chętnego na jakąś grę za 10k czy 7k też ciężko uwierzyć kiedy obok ma taką samą ofertę z tą samą grą ale inną ceną a po zakończonej aukcji często wystawia je ponownie.

Mamy więc do czynienia albo z turbo kolekcjonerem, który swego czasu nakupował po kilka sztuk danej gry i teraz jest przeświadczony o jej ogromnej wartości sprzedażowej, albo jest to jakaś skomplikowana forma reklamy, tudzież taktyka sprzedażowa która ma na celu tylko zwrócić uwagę albo zachęcić do kontaktu.

Ja po prostu olewam te oferty gdy mi wyskoczą w codziennym mailu od allegro.

Yuki

Gość ma sporo mega rare itemów, które poza jego ofertami nie pojawiają się wogóle gdziekolwiek.
Przykładem moga byc polskie wydania Silent Hillów na PC.

Cena to pojęcie względne, jeśli posiadasz coś co wogóle sie nigdzie w obrocie nie pojawia, to cene ustalasz ty.
Jeśli poszukujesz czegoś, co definitywnie znikło z rynku, to musisz liczyć sie z wysokimi cenami.

Mnie ciekawi jak niektorzy kolekcjonerzy komentujacy ceny zaczna kiedys swoje rzadkie przedmioty sprzedawac...ciekawe czy beda wystawiac je na loterie od 1zl lub po 20zl od sztuki.

Podobna polityka jest teraz z kartami graficznymi do PC...byly rok temu np.  GTX 1080ti po 1000zl to kupowali, sa teraz te same karty po roku za 2500zl i w tej cenie tez kupuja, baa... nawet szybciej niz rok temu te po 1000zl :)

retron67

Ok zgoda. Ale kubek z Cyberbuga ,który jest cały czas dostępny u mnie w Empiku ,to nie żaden rare item. Chociaż by tą cenę flamastrem zamalował  O0

https://allegro.pl/oferta/nowy-cyberpunk-2077-kubek-licencjonowany-10039216093

Moim zdaniem ,choćby za tą aukcje trafił tu słusznie.

Halina pisz kwit biere kubek w raty za 700 roftl

JAPONIEC

Ziomeczek sobie wystawił, aukcja będzie wisiała rok, dwa, pięć - wtedy może już nie będzie kubeczków i ktoś wciągnie za wysoką cenę.
Tak jest ze wszystkim. Była duża podaż na japońskie gry na allegro, miałem problem ze zbyciem dubli po 10-15zł, pchałem ludziom po kosztach wysylki z JP bo szkoda mi było miejsca. Teraz ludzie wciągają za ceny 4-5x wyższe. Jest popyt, podaży brak.

Aż kusi wlecieć na grubsze zakupy jak granice otworzą, z ziomem mamy taki pomysł bo wkręcił się na nowo w zbieranie - wypożyczyć auto, objazdówka po prowincjonalnych sklepikach i cyk codziennie paka 20kg słana na polski adres. Ale to raczej dla siebie, bo na odsprzedaż szkoda nerwów - każdy chce tanio, taniutko, jak najtaniej, nawet jak masz rzecz której nie da się kliknąć gdzie indziej.

alf

Racja, zostawiając na widoku cenę 39,99 PLN za ten kubek pozostawia sporą plamę na tym sprzedającym. Umniejsza jego wiarygodności.

Koleś zapomina usunąć ceny z kubka ale z ręką na sercu deklaruje że w pomieszczeniu w którym trzyma gry nigdy w życiu nie jadł O0

CytatGry zawsze były przechowywane na czystych regałach, chronione przed kurzem i szkodliwym promieniowaniem słonecznym, które mogłoby sprawić, że kolory na pudełkach wyblakną. Pudełka zawsze były ustawione na regałach w pozycji pionowej z małymi przerwami między pudełkami, nie były ściskane ani układane jedno na drugim. Pudełka były wyciągane z regału minimalną ilość razy ( raz na 2 – 3 lata ) aby ograniczyć uszkodzenia podczas ich przemieszczania. Pomieszczenie do przechowywania gier kolekcjonerskich zostało odpowiednio przygotowane: latem lekko schładzane, zimą lekko ogrzewane, zawsze zasłonięte przed słońcem i często wietrzone, ochronione siatkami przeciw owadom. W pomieszczeniu nigdy nie było palone ani jedzone, co ogranicza wchłanianie zapachów przez pudełka z grami.

zenq

Kazdy chce w oryginale, wiec i na kubku cena zostawiona :) jak oryginal to oryginal ;p