Aktualności

Wycena sprzętu i gier

gumislav · 188268

Offline janfm

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #1440 dnia: Sierpnia 28, 2025, 21:41:06
Dzięki za cenne uwagi, fakt ciekaw jestem czy jest to kompatybilne :/
Czyli postanowione @hankie leci na aukcje, ale na spokojnie po wakacjach :D

Offline SALADYN

Odpowiedź #1441 dnia: Sierpnia 29, 2025, 11:34:06
Nie spodziewaj się też kokosów za to. Takie akcesorium to u nas w kraju nisza w niszy i to jeszcze dopchana butem retro. Poszukałbym trochę opinii czy to działało dobrze w latach świetności. Spróbuj też na grupach retro na fejsie podpytać czy ktoś nie chce, tam widzę jakoś łatwiej takie rzeczy się sprzedają niż na allegro.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #1442 dnia: Sierpnia 29, 2025, 14:32:21
W ramach czyszczenia szaf przyszło mi do głowy pozbycie się kolejnego systemu, na którym i tak średnio mam czas grać.
Jak myślicie ile mógłbym wziąć za taki zestaw DC? Nie chce mi się tego rozbijać, wolałbym całość.

Do tego się znajdzie jeszcze jakaś klawiatura w box.

Kompletnie nie wiem jak to ugryźć.

Konsola nie jest w stanie mint, box ok, instrukcje są, brakuje wytłoczek na pewno. Do tego mam kabel RGB dobrej jakoś od thefoo

I do tego gry, choć te już może osobno bym pogonił bo raczej powszechne tytuły.

Tak orientacyjnie jak myślicie? Bo jeszcze decyzji nie podjąłem.

Offline xzer0

Odpowiedź #1443 dnia: Sierpnia 29, 2025, 17:42:58
Będziesz miał fajne pieniądze. Ja ostatnio gołą konsole z boxem JP kupiłem za 300. Normalnie to za 250 sprzedają uszkodzone. Także tutaj za samą konsole z używanymi gratami kilkaset zloty. Może zestaw z padami używanymi i przedłużaczem za 500-600? Myszka będzie droga i proponuje osobno. Pamiętam te vmu i wibracje były na allegro za 30 zł i sam kupiłem 2vmu i 2 wibracje. Teraz moga kosztować ponad 100 a może 200zl. Gry tak samo ponad 100 bo masz fajne.

Kiedyś pamiętam klawiatury i inne akcesoria za grosze latały. Teraz bardzo drogie są. Jednakże kto umie lutować może zrobić sobie adapter na rasberry pi do którego możesz wpisać myszke, klawiaturę USB i inne akcesoria. Także oryginalny sprzęt to już nie jest jedyną opcja co pozostawia tylko kolekcjonerów jako potencjalnych klientów.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2025, 17:45:16 wysłana przez xzer0 »

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 9
Odpowiedź #1444 dnia: Sierpnia 29, 2025, 18:51:04
Kiedyś pamiętam klawiatury i inne akcesoria za grosze latały. Teraz bardzo drogie są.
Pytanie, czy ktoś je w takich cenach faktycznie kupuje? Bo wiesz, wystawić to sobie można za każdą cenę, ale co z tego jak nikt tego nie weźmie?

Pady, VMU i vibration packi nigdy szczególnie drogo nie chodziły. Teraz są jeszcze współczesne, lepsze zamienniki (szczególnie do VMU), więc w ogóle atrakcyjność takiego zakupu maleje. Na OLX VMU są za 70-80 zetów. Ja bym za taki zestaw konsola+akcesoria był gotów zapłacić jakieś 500-550 złotych.

Online zenq

Odpowiedź #1445 dnia: Sierpnia 29, 2025, 21:17:36
Kurde, fajny zestawik. Zlapalem ostatanio DC japonskiego, wolal bym jednak w pal. @Janusz Jak to wycenisz to daj znac, moze nie ma co inwestowac w transformator ;p

Offline bms

Odpowiedź #1446 dnia: Sierpnia 29, 2025, 22:32:20
Nie baw się w transformatory. Od razu bierz pico psu.

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

SMF spam blocked by CleanTalk