Black Friday i Cyber Monday 2021

Zaczęty przez Janusz, Listopad 02, 2021, 13:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Wkrótce zbliża się okres promocji i wyprzedaży. Zwykle to była fajna okazja upolować różnego rodzaju rzeczy w dobrych cenach. Były promki na konsole, pady i elektronikę w ogóle. W tym roku będzie z tym gorzej pewnie - inflacja, podatki, problemy z dostawami sprawiają, że chyba nie ma co liczyć na okazje jak kiedyś, ale może mimo wszystko macie jakieś plany zakupowe na ten okres?

Mi po głowie od jakiegoś czasu chodzi zmiana telefonu, więc pewnie tutaj będę szukał szczęścia.

Z padów i konsol raczej nie mam jakiegoś celu. Kusi PS5 i zakładam, że jakieś dostawy wreszcie się pojawią, pytanie w jakiej cenie? Takiego golasa z napędem w cenie domyślnej bym może wyrwał bo mam odłożoną część kasy na "nową generację", ale cały czas się waham. Z jednej strony bym chciał, z drugiej ta rewizja mi się nie podoba i wolałbym inną.

Z bardziej przyziemnych rzeczy to ekspres do kawy przydał się nowy i głośnik do pracy bo z tego z którego korzystam już dziwne dźwięki lecą.

Póki co tyle, choć może uda się wyrwać coś niespodziewanego. :)

alf

Tak zaczeły się promocje.  :-\ Obczajcie to: obserwuje cenę CHA w marketach z elektroniką z ciekawości rozglądając się za promocją.

Przez ostatnie 2 miesiące ta cena wynosiła: 459 PLN.
3 tygodnie temu podrosła do 499 PLN.
W zeszłym tygodniu podrosła do 529 PLN.

Jakoś wczoraj wchodzę znowu sprawdzić cenę i o! napisali promocja! z 529 PLN na 459 PLN  :-\ dziś znowu 529 PLN.

Coś kombinują z tymi cenami  ::)

Rocho

Ja tam tylko myślałem o CHA i Everarcade choć to drugie ma premierę dopiero w grudniu więc się nie załapie.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Janusz

CHA to ma wahania takie od dawna, więc nie upatrywałbym bym tutaj przebitki typowej dla okresu BF/CM. Wydaje mi się, że dużo niżej nie zejdzie cenowo, a że tak powiem dołek już zaliczył jak latały po trzy stówy z hakiem.

W ogóle warto brać póki jest bo z dostępnością poza Polską bywa różnie.

Mcin

Ja pewnie ProtonVPN, bo przymierzam się od jakiegoś czasu.

Sprzętowo rzeczy, co mnie kręcą, raczej nie idą w Black Friday ;)
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Janusz

A widzisz z softu mam na oku jedną aplikację do zgrywania materiałów wideo, ale by musiała sporo spaść z ceny żebym się skusił. Może się uda w Cyber Monday.

SALADYN

Odkurzacz by mi się nowy przydał bo stary za chwilę zdechnie, tylko w co ja na tym zagram ?

mariusz391

Cytat: SALADYN w Listopad 02, 2021, 19:58Odkurzacz by mi się nowy przydał bo stary za chwilę zdechnie, tylko w co ja na tym zagram ?
jeśli będzie miał wyświetlacz to stawiam na Dooma  C:-)

A sam osobiście nie liczę na żadne ,,promocje'' bo nie dość że praktycznie nigdy w tym kraju ich nie było, to jeszcze złotówka tak szoruje po dnie że nawet gdyby coś było tanie za granicą to i tak u nas będzie cholernie drogie

SALADYN

Cytat: mariusz391 w Listopad 02, 2021, 20:02jeśli będzie miał wyświetlacz to stawiam na Dooma 
Nah, stawiam na czystą, analogową moc ssania. Żadne rumby i inne inteligentne ustrojstwa w cenie średniej krajowej mi nie w smak.

For The Players

Cytat: Bodzio w Listopad 02, 2021, 13:47Mi po głowie od jakiegoś czasu chodzi zmiana telefonu, więc pewnie tutaj będę szukał szczęścia

O widzisz, mamy podobne plany  ;), bo w moim starym Galaxy bateria trzyma pół dnia. Ale teraz takie telefony kuźwa robią wielkości płytek podłogowych, że w kieszeni się nie zmieszczą i chyba trzeba w torebce nosić, więc najpierw muszę kupić torebkę  ::)

Stall

Mam podobnie. Z baterią w aktualnym coraz gorzej, a dostępne na rynku telefony ogromne i ciężkie. Ciężko coś sensownego wybrać.

Janusz

Cytat: For The Players w Listopad 02, 2021, 20:15Ale teraz takie telefony kuźwa robią wielkości płytek podłogowych, że w kieszeni się nie zmieszczą i chyba trzeba w torebce nosić, więc najpierw muszę kupić torebkę 

Jak to jest, że kiedyś te telefony były tak różnorodne, a teraz problemem jest nawet ich inny rozmiar? Odkąd Sony dorżnęło linię Compact Xperii to w zasadzie nie ma telefonów, które można z wygodą nosić w normalnej kieszeni. Sam miałem Z1 Compact, przesiadłem się na ZX1 Compact i pewnie gdybym miał możliwość przesiadki na jakiegoś fona zbliżonego choć do flagowców w mniejszym rozmiarze to bym taki kupił. A tu nawet nie, że flagowców w tym rozmiarze nie ma, tu w zasadzie nic nie ma.

Robiłem research jakiś czas temu to chyba jest jakiś iPhone Mini i by mi leżał, ale ja Apple nie chcę. I jest, a właściwie był jakiś Pixel 4 Mini, który wychodzi fajnie, ale w PL Google nie sprzedaje ponoć telefonów, więc i z dostępnością bieda.

Jestem skazany na kloca chyba.

Quake96

To chyba tylko ja nie mam takiego problemu :D Teraz dożynam jakieś zajechane Xiaomi Redmi sprzed epoki kamienia łupanego, a jak wytrzyma do sylwestra to wysadzam go w powietrze i wracam do 3310 :D

Dzisiejsze telefony to zero finezji. Zwykły kawałek ekranu wielkości płyty chodnikowej. "Kurła kiedyś to było". Pamiętacie te "fancy" telefony od Nokii albo Sony Ericssona? :D

Janusz

Fancy, nie fancy, za mordowanie z joyem od Sony Ercissona mimo że telefony świetne to ktoś powinien dożywocie dostać. :D

Quake96

Eee tam, kumpel miał znajomości w serwisie GSM i wymieniał mi te joye za półdarmo :D A ile tego się przewinęło, o rany... Do dziś mam gdzieś ze dwa K800i, jakiegoś w200i i kij wie co jeszcze.