Black Friday i Cyber Monday 2020

Zaczęty przez Janusz, Listopad 16, 2020, 23:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

W przyszłym tygodniu rozpoczyna się czas wyprzedaży. Coś planujecie konkretnego upolować w tym czasie?

Proponuję tutaj też wrzucać ciekawe okazje jeżeli na takowe natraficie. :)

U mnie w planie zakup wreszcie laptopa bo z racji wywindowanych cen z tym się wstrzymałem w wakacje, choć akurat w tym temacie może być różnie.

Z gier liczę na obniżkę Crasha 4 i może łyknę Mafię.

Z konsol cały czas chodzi mi po głowie Switch, zobaczymy czy w tym roku coś spuszczą z ceny.

Jeżeli chodzi o okazję to widzę, że na Allegro będzie Switch Lite za 699zł. Dobra cena.
https://allegro.pl/oferta/wkrotce/konsola-nintendo-switch-lite-gray-9919906116
Na morele ma być niby za 487zł, ale pewnie jedna sztuka byle szum wywołać taką ceną, więc marne szance na większy nakład.

SALADYN

Jedna sztuka w super cenie to nie promocja, to przynęta. Walić takie okazje.

alf

Naprawdę wierzycie w okazje w naszym kraju ? Ja już nawet nie słucham tych reklam związanych z black week w marketach elektronicznych. Większość tych ofert to lipa a nie przeceny. Pozbywają się syfu albo przeceniają wcześniej podwyższoną cenę. Trzeba się natrudzić by naprawdę znaleźć coś wartego uwagi.

Ten Switch Lite za 699 PLN brzmi nieźle, ale i tak bym nie kupił bo to nie jest pełnoprawny Switch.
Pewnie im zalega bo ludzie wolą jednak normalnego Switcha. Widać po ogłoszeniach że często pozbywają się Lite'a bo zbierają na "pełnowartościowego Switcha".

animare

Przyzwyczaiłem się do promocji w naszym kraju na Black Friday. Miesiąc przed potrafią podwyższyć ceny żeby w dniu wyprzedaży sprzedać po standardowej albo łaskawie 20zł taniej. Nie mniej, zdażają się czasem perełki.

W tym roku mam budżet na pada do ps4, może trafię w tym miesiącu jakąś promkę?

Dodatkowo skromny budżet ale liczę że będzie przecena czytników Kindle na amazon.de i może właśnie coś z podświetleniem. Miałem jakiś czas temu 8-generecję bez podświetlenia i uważam że to świetny sprzęt, bardzo łatwo i szybko można się przestawić na e-czytanie. Niestety sprzedałem go (za tyle ile kupiłem nówkę ponieważ sprzęty te są mało awaryjne i się cenią) gdyż brak podświetlenia mnie dobił a przede wszystkim więcej czasu mam przy słabym oświetleniu.

Mitsu

Może to wyjątek potwierdzający regułę, aczkolwiek ostatnio był cyber week czy cuś w euro RTV AGD i tv na który się czaiłem od roku był przeceniony o 1600 zł. Sytuacja wyglada tak, że chciałem kupić LG B9, ale wyprzedał się już praktycznie cały nakład produkcyjny i ponieważ jest to model z zeszłego roku, zostały tylko powystawowe po Ok 4 tys +. Czekałem wiec aż pojawi się wersja na ten rok, czyli BX. No i pojawił się w sierpniu czy coś koło wakacji... po 6 tys! Co ciekawe model lepszy CX był po 6,5 tys co jest w ogóle nielogiczne no ale Ok. Ponieważ zbliżał się dzień kiedy miałem już w końcu kupić ten tv po chyba roku oszczędzania, stwierdziłem że nie dam tyle za tv i kupię sobie Sony xh90, czyli LCD półkę niżej za 4 tys +.
Na szczęście popatrzyłem na cenę zupełnie przypadkowo w trakcie cyber week w zeszłym tygodniu. Oba te tv i wiele innych zostały sporo przecenione. Ten Sony staniał do 3300 a lg bx do 4400! Wiele się nie zastanawiając kupiłem lg i jutro do mnie przyjedzie . W tym tyg lg 55bx wskoczył na próg cenowy 5 tys i pewnie w tym roku wyżej już nie będzie. Sony wskoczył na 4 tys.
Także to nie jest tak że przecen nie ma. Może nie 1600 zł ale ,,realne" 600 zł wyrwałem na przecenie.
Dla odniesienia to moja siostra kupiła rok temu 55b9, czyli model zeszłoroczny i dała 6 tys z uchwytem vesa. Także wyrwałem zajebisty tv w dobrej cenie i jestem przeszczesliwy

alf

No tak ale widać, że od kilku miesięcy analizowałeś zmieniające się ceny tego konkretnego TV, który sobie upatrzyłeś.
Ja nic nie analizowałem i jakbym teraz wszedł do sklepu skuszony reklamami black week nie potrafiłbym powiedzieć które przeceny to faktycznie dobre deale a które to lipa.

mariusz391

Potwierdzam że ostatnio były promocje na telewizory w marketach
Sam dosłownie kilka dni temu patrzyłem sobie z nudów za ile mógłbym kupić telewizor z ekranem 120hz i HDMI 2.1
Co ciekawe najtańszą ofertę miało Sony z modelem KD-55XH9005 a co jeszcze ciekawsze najtaniej nie było nigdzie w internetach tylko ... w Media Markcie
Kosztował wtedy 3400 zł, 2-3 dni później chciałem pokazać link koledze, a tu już cena taką jaką widać
https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-sony-kd-55xh9005?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=paid
Więc kto wtedy kupił zaoszczędził 400 zł, a to już sporo

Mitsu

No właśnie 55' xh90 był za 3300 w euro RTV.
Btw dużo ludzi go poleca pod ps5 na necie. Sam miałem go brać. Jakby ktoś się zastanawiał nad tv pod nowa gen to warto rozważyć.

bms

Z telewizorami jest tak, że co rok wychodzi nowszy model i coś trzeba zrobić z zeszłorocznym. Można trafić na dobre ceny. Szczególnie w drugiej połowie roku.

Ogólnie jest tak jak piszecie. Z morza pseudo promocji można coś wyłowić, tylko niestety trzeba analizować rynek. Komu się nie chce, musi mieć grubszy portfel ;)

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Janusz

Cytat: SALADYN w Listopad 16, 2020, 23:54Jedna sztuka w super cenie to nie promocja, to przynęta. Walić takie okazje.

Temu nawet linka nie wrzucałem do morele. Aktualnie mają 7 sztuk na stanie, więc to typowa zarzutka.

Cytat: Mitsu w Listopad 17, 2020, 09:59Może to wyjątek potwierdzający regułę, aczkolwiek ostatnio był cyber week czy cuś w euro RTV AGD i tv na który się czaiłem od roku był przeceniony o 1600 zł.

W tym roku w ogóle telewizory potaniały z tej średniej półki i stosunkowo szybko potaniały, nawet OLEDy. Swego czasu polowałem na C9, choć pewnie wtedy bym i łyknął B9 i z pułapu chyba 5999zł najniżej spadły do 5500zł na wiosnę. Teraz już mamy okazję wyrwać je za nawet tysiaka mniej, w sensie BX9.

Pewnie jakbym nie poszedł w wariant ekonomiczny czyli Smasunga RU8002 to bym się skusił na LGka teraz. Trochę boli brak HDMI 2.1, ale dorwałem go za 1800zł swego czasu, więc w tych pieniądzach nie mam co wybrzydzać.

foxe

Z telewizorami niestety tak jest, że szybko tanieją. Teraz trochę podnieśli żeby na BF znowu opuścić ale po nowym roku to już cena z BF zostanie na stałe pewnie.

Pady ps4 powinny być po 150-160 jak zawsze na promocji a akurat teź potrzebuję jednego bo mi trigger od niegrania padł

Ja tym razem na BF tylko UPS będę chciał nabyć z elektroniki i ew jakiś monitor ale bez nacisku.

Bardziej będę czaił się na kilka części do samochodu z tym, że raczej z USA bo to co mnie interesuje w EU nie będzie na promocji.

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

Damian

Mnie interesują SSD 512GB. Liczę że coś ciekawego będzie. Ale i DS4 się będę interesował

Janusz

Oprócz Switch Lite za 699zł o którym wspominałem Allegro przeceni też zwykłego V2 w kolorze szarym i będzie go można kupić za 1199zł. Biorąc pod uwagę ostatni rok to całkiem dobra cena.

https://allegro.pl/oferta/wkrotce/konsola-nintendo-switch-joy-con-v2-szary-2019-9919906216

Konsola ma być dostępna w sprzedaży od jutra.

Tylko 1985 sztuk
1 osoba będzie mogła kupić 1 sztukę

Hoipolloi

Te oferty od allegro z ich wyprzedażami i ograniczeniami na zakup 1szt w danym momencie to jeden wielki żart. Wielokrotnie próbowałem coś kupić. Miałem aukcje w obserwowanych i dla przykładu info było że wyprzedaż rozpocznie się przykładowo dnia 12.11.20. Czekasz do północy a tam nie ma nic, ogłoszenie jest ale nie można kupić. W ciągu dnia dostajesz info na maila, że wyprzedaż rozpoczyna się o godzinie 18:00 tego dnia. Mówię ok, czekam. Siadam przed tą 18 by móc się załapać. Odświeżam, jest 18 z dwoma sekundami. Aukcja sprzedana. Ja przynajmniej tak miałem, przy próbie zakupu kilku przedmiotów od nich.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

SALADYN

Było tak ostatnio z PS4 Slim, dwie sekundy i wyprzedane ale jak dali promkę na PS4 Pro to oferta wisiała prawie dwa dni i bez problemu dało się kupić sztukę.
Nie mniej nadal uważam że to przynęta która ma pomóc w sprzedaży innych ofert.