Aktualności

Allegro - Wątek ogólny

Janusz · 102595

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 104
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #645 dnia: Października 10, 2024, 10:56:23
Jak chcesz wybrać najlepsza ofertę z setek, to raczej masz problem.

Moim zdaniem właśnie jak coś jest w formie setek ofert no to aktualny stan allegro z grupowaniem ich ułatwia sprawe i automatycznie znajduje najlepszą/najtańszą ofertę.

W przypadku starych retro gratów raczej nie ma dostępności w formie setek ofert.

Offline Kirby

• Wsparcie
  • Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 5
Odpowiedź #646 dnia: Października 10, 2024, 11:15:08
No właśnie nie znajduje najtańszej oferty. Masz kilkanaście aukcji, które rozdzielają się na kolejne kilkanaście gałęzi. Trzeba każdą gałąź przejrzeć by znaleźć najkorzystniejszą ofertę dla portfela. Kiedyś była prosta lista wszystkich aukcji i było to bardziej przejrzyste :P

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #647 dnia: Października 10, 2024, 11:22:15
No właśnie nie znajduje najtańszej oferty. Masz kilkanaście aukcji, które rozdzielają się na kolejne kilkanaście gałęzi. Trzeba każdą gałąź przejrzeć by znaleźć najkorzystniejszą ofertę dla portfela

W idealnym świecie gdzie produkt jest prawidłowo skatalogowany powinieneś mieć tylko 1 gałąź ze wszystkimi ofertami tego samego produktu  O:-)

Obecnie tak nie jest bo oferty na allegro są zbyt różnorodne. Pochodzą od wielu sprzedających w tym osób prywatnych.

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 14
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #648 dnia: Października 10, 2024, 12:23:55
Nie wiem jak w allegro do tego podchodzą, ale w OLX jeśli jeden produkt pasował do kilku kategorii, to mógł się znajdować w każdej - stąd szybko się robił bałagan w drzewie kategorii, bo często równolegle powstawały kategorie o bardzo zbliżonym profilu.

Offline Kirby

• Wsparcie
  • Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 5

Offline zenq

Odpowiedź #650 dnia: Października 10, 2024, 14:49:13
wpisujesz te fraze w google + dodajesz słówko 'allegro'.

wpisanie "site:allegro.pl" sprawi, ze google poda wyniki tylko ze stron allegro, choc pewnie duzej roznicy nie bedzie

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 33
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #651 dnia: Października 10, 2024, 22:46:49
dobrze wpisana fraza odfiltruje archiwum allegro.

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
    • Reputacja: 8
Odpowiedź #652 dnia: Października 14, 2024, 12:28:28
Ej, a czy Allegro zaczyna może ograniczać jakoś współpracę z InPostem? Ostatnie dwa zakupy które robiłem w ogóle nie miały opcji dostawy do paczkomatu, jedynie kurier albo przeróżne punkty odbioru. Nie wiem czy to kwestia indywidualnych sprzedających i po prostu miałem pecha, czy coś jest na rzeczy?

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
Odpowiedź #653 dnia: Października 14, 2024, 12:32:52
Ej, a czy Allegro zaczyna może ograniczać jakoś współpracę z InPostem? Ostatnie dwa zakupy które robiłem w ogóle nie miały opcji dostawy do paczkomatu, jedynie kurier albo przeróżne punkty odbioru. Nie wiem czy to kwestia indywidualnych sprzedających i po prostu miałem pecha, czy coś jest na rzeczy?

Rzekłbym, że to w guście sprzedającego jakie opcje wysylki oferuje.

99% ofert które kupuje wciąż ma paczkomat.
Ostatnio raz zdarzyło mi się tylko żeby go nie było. Zamiast tego było orlen paczka.

Na Allegro Lokalnie z kolei jest troche dzicz - każdy wybiera co mu pasuje, tam częściej spotykam się z brakiem paczkomatu inpost w ofercie wysyłki.

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 86
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #654 dnia: Października 14, 2024, 15:46:51
U mnie coraz częściej paczki lądują w dedykowanym Allegro paczkomacie "One Box". W sumie dla mnie różnica żadna, bo One Boxa mam 50 metrów od InPostu, ale może coś jest na rzeczy.

Online SALADYN

Odpowiedź #655 dnia: Października 14, 2024, 17:59:12
One box jest o złotówkę tańszy dla kupującego który nie korzysta ze smarta, ciekawe czy też mniej kasują sprzedającego za one boxa, nawet jeśli to sieć paczkomatów inspost rozrosła się do takich rozmiarów że jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie zanim ich ktokolwiek dogoni.

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
Odpowiedź #656 dnia: Października 14, 2024, 18:39:17
Moje wszystkie próby korzystania z OneBox do tej pory kończyły się fakapami. Z reguły przesyłka przychodziła uszkodzona, ale ostatnio przerośli samych siebie, bo skrytka po prostu była pusta, a w systemie pokazywało się że normalnie odebrałem paczkę.

Offline zenq

Odpowiedź #657 dnia: Października 14, 2024, 20:49:16
Pusta skrytka to mi sie trafila w inposcie, ale po zgloszeniu na drugi dzien dojechala ;-)

Offline killy9999

• Podporucznik
  • *
Odpowiedź #658 dnia: Października 14, 2024, 21:53:26
W InPoście też się zdarzyła, fakt. Sęk w tym że jak za każdym razem jak zamawiam do allegromatu coś jest nie tak, to nie zachęca mnie to do korzystania z ich usług.

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 33
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #659 dnia: Października 14, 2024, 22:05:52
Wywalili tez możliwość płacenia kartą i nie zapisania karty...

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

SMF spam blocked by CleanTalk