Telewizor do grania - dyskusja ogólna

Zaczęty przez hankie, Lipiec 12, 2016, 11:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

bms

PsFan

Cytat: bms w Sierpień 25, 2021, 23:34
Cytat: Dranek w Sierpień 09, 2021, 15:08wypatrzyłem takiego potwora (78 kg) SONY KV-E3431D
Przepraszam nie zauważyłem ;) Domyślam się,że jakaś ekipa do transportu musiała być  :D

Namingway

Wow! Rzeczywiście ten 21" przy tym dużym wygląda jak 14"

Niezły dzik z tego 34", a ja się cieszę że po przeprowadzce do większego mieszkania mam w końcu miejsce na "duży" monitor 19"

Pokaż jakieś fotki obrazu z tego potwora.

Wysłane z mojego H3113 przy użyciu Tapatalka

Mitsu

[mention]Dranek [/mention] dawaj jakieś foty obrazu 240p gier 2d i 3D, jestem mega ciekaw jaki ten potwór generuje obraz i jakie sa scanlines

Ps. Jak reakcja żony?

alf

TV jest tak wielki, że przysłania mu żonę, nie widać jej złości  C:-)

Dranek

Wyślę zdjęcia za pare dni jak wrócę z urlopu.
A reakcja żony :) mówi ze jestem nienormalny i żebym sobie kupił nowa konsole a nie znosił ,,graty" do domu.

Mitsu

Mcin

Nowe zawsze lepsze, stare wyrzuć, jak moja matka...

Jakby któryś z forumowych znawców wiedział, jakie jeszcze modele bywały w dawnych czasach w takich rozmiarach, dajcie znać.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Dranek

Zdjęcia nie wychodzą mi za dobrze. W rzeczywistości kolory są trochę bardziej żywe i oczywiście jasne miejsca tak nie świecą jak na zdjęciach.

Mitsu

Pięknie to wyglada. Grube scanlines . Jail bars wcale się nie wyróżniają jakoś specjalnie. Widać tv ma przyzwoita rozdzielczość. Co do zdjęć, to crt ciężko się fotografuje. Na żywo to musi wyglądać naprawdę super.
Swoją droga jakiego kabla używasz?

zenq

Cytat: Dranek w Wrzesień 03, 2021, 07:56A reakcja żony  mówi ze jestem nienormalny i żebym sobie kupił nowa konsole a nie znosił ,,graty" do domu.
"jednym prostym trikiem przekonał kobiete do zakupu ps5, zobacz jak tego dokonał" ;D

Dranek

Kabel to ,,oryginalny" Sony s-video do PSP GO, choć nie wiem czy taki był dostępny.

Połączyłem dwa kabelki: oryginalny component do PSP GO (są na aliexpress, kupujesz noname, a wysyłają używkę oryginalny)
Oraz s-video do PSP 200x, też oryginalny, dorwałem na olx.

Mitsu

Sprytnie dobrze że tv ma s video. W takim razie rgb niewiele tu wniesie. Masz idealny setup

Mitsu

.

bms

Widzę, że niewielu tu fanów plazmy.
Ja mam od dokładnie dekady TX-P50G30E. Grałem na nim może rok i ze względu na gabaryty wylądował w salonie. Od tego czasu w trybie eco cieszy na co dzień. Powiem szczerze, że myślałem o wymianie, ale jakość obrazu jaką oferuje do tej pory jest znakomita. Tylko większa przekątna i 4k HDR może przesadzić o jej przejściu na emeryturę. W telewizji nie jest to jeszcze standardem, więc kokejnych kilka lat na pewno nam posłuży.
Na tą chwilę taki tv może być ciekawą alternatywa dla budżetowych LCD. Ceny są śmieszne, a jakość wspaniała. Jedyny warunek, to odpowiedni stan matrycy.

Myślałem jeszcze kiedyś o starej plazmie EDTV tj. 480p, ale doszedłem do wniosku, że stare matryce nie mają podjazdu do tych z końca produkcji. Nie mówiąc już o tym, że znalezienie takiego tv bez wypaleń graniczy z cudem.

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka