LG42PJ350 czy to dobry wybór do PS3?

Zaczęty przez Trzyzet, Lipiec 22, 2023, 16:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Trzyzet

Jak wyżej, mogę za darmo zgarnąć ten model plazmowego TV 720p. Warto w ogóle do niego podchodzić?

Wawrzino

Plazma? W 2023? Jeśli ma mało godzin przebiegu to bierz, jeśli już jest "przepracowana" to imho nie warto, chyba, że będziesz grać w całkowitej ciemności ;)

Trzyzet

Cytat: Wawrzino w Lipiec 22, 2023, 22:49
Plazma? W 2023? Jeśli ma mało godzin przebiegu to bierz, jeśli już jest "przepracowana" to imho nie warto, chyba, że będziesz grać w całkowitej ciemności ;)

Miałem plan aby użyć ją do PS2 i PS3. Idealny wybór bo z tego co czytałem to ma pomijalny input lag. Dobra, zobaczę przebieg w menu serwisowym i zdecyduję czy wyląduje u mnie czy w elektro-śmieciach.

bms

Jak możesz podpiąć ją do PC, to można na YT odpalić filmik z planszami do testów lub są nawet dedykowane strony www. Same godziny niewiele powiedzą. Trzeba na oko stwierdzić zużycie.

U mnie plazma od 10 lat daily leci i nic się z nią nie dzieje, ale to 1080p. Starsze modele są oczywiście bardziej podatne na wypalenie.

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

Greg_k

Żeby dać jakąś skale do porównania - u mnie 10-letnia plazma Panasonic TX-P55VT60E, której używam jako daily ma już nastukane 16.866 godzin (odczyt z dzisiaj) i nie dostrzegam oznak zużycia panelu.

zenq

ja tez mam ponad 10 letnia plazme jako daily tv, nie widzę, zeby coś było za ciemno.
moim zdaniem bierz, plazma jest lepsza do sygnalu SD niz LCDki, zwłaszcza 720p.