JVC H-150 cg karta RGB

Zaczęty przez ThugRunner, Wrzesień 07, 2022, 09:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

ThugRunner

Ktoś ma taką kartę albo jest w stanie zrobić?

Namingway

Odrobinę się spóźniłeś, bo tu nasz kolega z forum @fixxxer1 produkował te karty, ale niestety z tego co wiem wszystkie już są wyprzedane. Ja swoją ostatnią sztukę sprzedałem dosłownie tydzień temu razem z monitorem.

Ja też potrzebuję jedną lub dwie, więc będzie trzeba coś pomyśleć :)

Trendkiller

Hej,
Mam dokładnie ten sam monitor od niedawna. Kartę RGB zakupiłem na ebay od sprzedawcy wakavideo:
https://www.ebay.pl/itm/174166352621
Oprócz tego ma jeszcze component.
Zapłaciłem razem z przesyłką ok. 380zł + 38zł cła.
Zamówiłem 30 lipca, doszło do mnie 22 sierpnia, ładnie zapakowane ;)

Namingway

Cytat: Trendkiller w Wrzesień 13, 2022, 17:13

Ałć... Bardzo drogo

fixxxer1

Faktycznie sporo wyszło, zwłaszcza że nie mamy tu drogich gniazd BNC tylko jedno gniazdo SCART.
Niestety ceny komponentów elektrycznych poszły w górę, a dostępność spadła.
Złożenie takiej karty w cenie sprzed roku jest już niemożliwe...

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Trendkiller

Cytat: Namingway w Wrzesień 13, 2022, 20:43

Cytat: Trendkiller w Wrzesień 13, 2022, 17:13

Ałć... Bardzo drogo

Spoko, mogłem sobie pozwolić bo tego JVC dostałem w prezencie. Stał w studiu filmów animowanych od lat i chcieli go wywalić.

Namingway

@Trendkiller Nie no spoko. Ogólnie to był dobry wybór. Sam kiedyś kupowałem od tego sprzedawcy, ale wtedy był jeszcze pod inną nazwą (Linuxbot) i nie skojarzyłem. Tylko wtedy nie miałem wyboru, bo klony były wtedy dostępne tylko u niego.

Teraz producentów jest więcej jak np retroupgrades.co.uk gdzie mają praktycznie te same karty ale wychodzi trochę taniej (niecałe 300 zł z wysyłką). Ja będę chyba zamawiał właśnie od nich. ( chyba, że @fixxxer1 weźmie się i zrobi xD).

https://www.ebay.pl/itm/114730326458?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=4908-175131-2357-0&ssspo=bPsiC-xhSsC&sssrc=2349624&ssuid=1kqJhf9KRBq&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

A co do monitora, to jest jeden z najlepszych ekranów do gier 240p/480i i jeden z moich ulubionych CRT ever