Jak podłączyć PSX-a do TV HANNspree T094?

Zaczęty przez GramWTeGry, Styczeń 11, 2023, 16:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

GramWTeGry

Jak podłączyć PSX-a do TV HANNspree T094?
W tym TV jest takie wejście:

GramWTeGry

Tam też próbuję uzyskać wskazówki, ale na razie bez powodzenia... :(

12step

ore ore szabadabada amore

GramWTeGry

Aaa, o to chodzi, teraz rozumiem ;)
No czarna to, jak widać, mało powiedziane ;)

Janusz

Hmm, ale czemu chcesz konkretnie podpiąć pod to gniazdo?

Jak dobrze widzę masz w tym TV zwykłe antenowe gniazdo, więc kupujesz kabel taki https://allegro.pl/oferta/oryginalny-kabel-psx-ps1-playstation-scph-1122-13120897401 szukasz obrazu ręcznie bo po AV to nie pójdzie i tyle. Jakość będzie słaba, ale Anglikom na Wyspach nie przeszkadzało tak grać ;) Tak samo podpinasz kablem antenowym Pegasusa.

Janusz

Jak antenówka odpada to w instrukcji do TV jest taki schemat.

Pewnie nie masz PSXa model SCPH-1002 bo by było łatwiej podpiąć. Takim kablem
https://pl.scsikabel.com/din-cable/10-pin-din-cable/mini-din-10-pin-to-3x-rca-satellite-receiver.html

Jak masz inny model no to potrzeba ten kabel + kabel od PSXa i to jakoś połączyć adapterem RCA na RCA. Ten adapter z Amazona na logikę powinien zdać egzamin, ale poczekaj jeszcze jak ktoś się wypowie.

GramWTeGry

12step

Przecież to z amazona to tylko splitter wejścia RCA wyjścia RCA

GramWTeGry

Zgadza się, ale mam do tego TV taki kabel, który z jednej strony ma te "igiełki", a z drugiej strony kończy się tak:

GramWTeGry

Czyli mam teraz dwa końce z kolorowymi kabelkami RCA i może wystarczy je połączyć takim cudem z Amazona?

12step

GramWTeGry

Tę "lornetkę" już mi znajomy z FB też polecił, więc może zacznę od niej :D

12step

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale takie rzeczy jak takie pojedyncze "rurki" RCA do RCA znajdziesz na giełdzie elektronicznej albo w sklepie wtyczkowo-elektronicznym za parę złotych. Pamiętam, że kiedyś kupowałem taki "przedłużacz" do mini jacka. Co prawda to są chińskie wyroby i w środku jest tektura (serio) ale da się podłączyć.