Zmiany na forum

Zaczęty przez Janusz, Październik 31, 2016, 21:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mcin

w dziale Switch - Konsola i gry
mamy sekcje
GB/DS
NES/SNES
N64/GC
Wii/Wii U

ehem... sukałem jednego tematu o 8-bitowym nintendo i się zastanawiałem, gdzie dział znikł :D

a w ogóle tematy o pegasusie są w dziale Komputery i Gry \ Pozostałe, bardziej pasują do NES/SNES
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Janusz

Nie do końca łapię :) 8-bit to powinien być w dziale NES, był?

A z Pegasusem to jak dobrze patrzę jeden temat jest w Pozostałe i oczywiście mogę go przerzucić do NES :)

Mcin

sekcja NES i inne jest w kategorii Switch. a jakby nie patrzeć, NES czy Gamecube nie jest switchem.
Cytat: Janusz w Wrzesień 24, 2023, 08:56A z Pegasusem to jak dobrze patrzę jeden temat jest w Pozostałe i oczywiście mogę go przerzucić do NES :)
ja znalazłem dwa :)

Janusz

Aaaa już łapię :) Tyle, że tutaj bardziej chodzi o to, że to wszystko Nintendo i trudno mi to było jakoś inaczej wydzielić.

A te dwa tematy przeniosłem ;)

Janusz

Kilka drobnych zmian z ostatnich tygodni:

- przede wszystkim dział PSX został zintegrowany z innymi konsolami Sony, a w zamian inne platformy doczekały się swojego,

- wydzieliłem Strefę Arcade, która jest nie jest sub-forum, a wcześniej podobny los spotkał Segę,

- wreszcie za sugestią kogoś, już nie pamiętam kogo, przejrzałem wszystkie działy i zrobiłem porządek z przyklejonymi wątkami, których liczbę ograniczyłem do minimum i faktycznie tych kluczowych.

zenq

jak mogę coś zasugerować to przemyśl jeszcze zrobienie porządku z działem strefa gracza/konkretne tytuly i serie gier, bo np mamy to samo w dziale o ps4, gdzie również są watki multiplatformowe i to w dodatku zarowno w dziale "ps4/o grach" jak i kolejnym "ps4/konkretne tytuly i serie gier" (co samo z siebie się jak dla mnie niepotrzebnie dubluje).

Janusz

Myślałem o tym nieraz, ale jakoś zabrakło klucza bo teraz jest z tym spory bałagan, te gry wyszły i na PlayStation i na Xbox, a teraz to już nawet i na PC. Dodatkowo jeszcze doszła opcja czy to PS4 czy to PS5 itp.

Sporo tych wątków to dyskusje o cały seriach, a te różnie wychodziły i nie bardzo wiem jak to ugryźć w takiej sytuacji, więc jak masz jakąś sugestię to z miłą chęcią wysłucham.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to zostawić serie tam tylko, a konkretne gry mimo że mają wersję na PC czy Xbox przerzucić do wątku PS4, w sensie że wydanie PlayStation to zawsze priorytet nad innymi.

Mcin

Ja tradycyjnie tylko zasugeruje, żebyś skorzystał może z pomocy strefowiczow, bo akat przy hierarchii działów/wątków to każdy, kto ma obycie może wtrącić swoje trzy grosze, ani wiedzy specjalistycznej ani szczególnego oprogramowania nie trzeba :)

Janusz

Ale z jakiej pomocy bo nie rozumiem?

Mcin

no, ogolnie jak to katalogować, żeby nie było ani za mało, ani za dużo kategorii. Wczoraj byłem mocno niedospany więc możliwe, że przeczytalem coś, czego nie było :D

Janusz

A no, to ja jak zwykle czekam na jakiś feedback, jak ktoś ma może jakiś pomysł/czy złoty środek na to, to niech napisze tutaj :)

zenq

Z telefonu to mi sie nie chce klepac ;-) jak bede przy kompie to pomysle i skrobne jak ja bym to widzial, moze akurat Ci podjedzie.

Janusz

zenq

wyleciał mi temat z głowy dopóki nie wszedłem w dział PS4 ;-)
Da się na forum wyświetlić drzewko działów cos jak w phpbb?

Janusz

Możesz wrzucić screena? Na phpbb nie pamiętam już jak to wyglądało.