Zlot Strefowiczów w Krakowie 2021/2022?

Zaczęty przez Janusz, Sierpień 30, 2021, 22:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Miejmy nadzieję pandemia w przyszłym roku będzie już tematem na tyle "zmęczonym", że może uda się jakoś wspólnie wreszcie spotkać. ;)

Póki co warto wysondować temat, kto w ogóle byłby chętny na takowe spotkanie.

Powiedzmy na starcie weźmy dwa podejścia i najlepiej niech każdy chętny się określi czy byłby chętny w czymś takim wziąć udział.

WARIANT 1

Forma: Zlot
Termin: lipiec-sierpień 2022
Miejsce: Kraków - centralnym wydarzeniem byłaby wspólna wizyta w Krakow Arcade Museum
Więcej o nim tutaj: https://strefapsx.pl/krakow-arcade-museum/

Szczegóły:
Zakładam, że takie większe spotkanie dla wielu wiązałoby się z długą drogą, dlatego najlepiej byłoby się umówić na cały weekend, w sensie np. 2 dni, tak żeby opłacało się osobom z dalszych regionów w ogóle przyjechać.
Można wynająć jakiś domek w górach na nocleg z łatwym dojazdem do Krk lub każdy ogarnie to indywidualnie, a spotkamy się gdzieś wspólnie.

Dzień 1
Całodniowa wizyta w Krakow Arcade Museum
Wieczorem ewentualnie jakaś posiadówa w miejscu noclegowym przy PSX i turniej w CTR, Tekkena czy ISS. :)

Dzień 2
Odwiedziny w Krakow Pinball Museum i Muzeum Elektroniki w Krakowie
Wieczorem znowu posiadówa przy konsoli.

Alternatywnie można te atrakcje połączyć, a drugiego dnia zaszaleć w Energylandii, a więc największym parku rozrywki w Polsce.

Szczegóły się dopnie, ale najpierw dajcie znać kto byłby chętny się spotkać. :)

WARIANT 2

Forma: Zwykłe spotkanie na kawie/herbacie/soczku/piwku (co kto woli)
Termin: wrzesień-październik 2021
Miejsce: Kraków - centralnym wydarzeniem byłaby wspólna wizyta w Krakow Arcade Museum
Więcej o nim tutaj: https://strefapsx.pl/krakow-arcade-museum/

Szczegóły:
Opcja "last minute", bardziej pewnie dla zamieszkałych w okolicy, choć Pendolino do Krk daleko też nie ma ;)
Zwykłe, luźne spotkanie w Krakowie. Umawiamy się na spotkanie w Krakow Arcade Museum i spędzam tam wspólnie dzień z przerwą na jakąś knajpkę i poczęstunek, poznajemy się, gadamy i gramy w gry, tak po prostu.

To taki plan na luzie. Jeden wariant nie wyklucza drugiego. :) Można się zapisać na jeden i drugi.

Dajcie znać tylko w komentarzu, który wariant Wam bardziej pasuje. 

bms

Turniej w Tekkena czy ISS rozgrzał moją wyobraźnię.
Moim zdaniem całodniowy wypad do muzeum, to kiepski pomysł. Jeśli nie było jeszcze takiego zlotu, to ludzie musza się poznać. W takim muzeum każdy się rozejdzie i tyle z tego będzie ;) Lepiej gdzieś usiąść z piwkiem i padem w dłoni. Pytanie tylko gdzie znaleźć odpowiednią miejscówkę? Drugiego dnia chętni/przyjezdni wyskoczą do muzeum na dobicie.

retron67

Jestem za dwoma wariantami. Bodzio można się spotkać w Październiku teraz, i ten plan na rok przyszły w dechę. Wezmę konsolę NTSC J z Tekkenem 3, bo w PAL nie bede grał ;)

makumator

Wrzesień za bardzo last minutę, ale np w październiku bym dał radę, mam relatywnie blisko i z chęcią bym przyjechał. Mogę kogoś zabrać ze śląska jakby co, miejsca w aucie są.

alf

Apropo wariantu nr 1:

Czy jest sens spędzać całe 2 dni niemal całkowicie na grach video ? (wizyty w muzeach, potem jeszcze wieczorem granie na konsoli?). Nie jesteśmy już dzieciakami spędzającymi całe dnie przy telewizorach, te gry video traktuje bardziej jako dodatek, wyżej stawiam integracje ze strefowiczami i wspólną dyskusję na żywo.

Podoba mi się pomysł ala energyland, choć niekoniecznie tam, tak jak wspomniał bms - najlepiej byłoby po prostu najpierw się zintegrować robiąc coś fajnego wspólnie. Kajaki ? Gra w piłkę siatkową ? Wypożyczenie rowerów i w trasę ? Pieszo na szlak ? Spacer po Krakowie ? W ostateczności nawet to piwo jak ktoś lubi zbędne kalorie  C:-) Cokolwiek, gdzie najpierw porozmawiamy. Wieczorem można iść na automaty, będąc już zintegrowanym  :-*

retron67

A mi się Energyland nie bardzo podoba,byłem widziałem,masa ludzi,ludz na ludziu. Bez przesady wizyta w muzeum tak na 3h w super gronie ,to jak 1min. Jeździłem na zloty Retrogralni i tam 8h w jednym miejscu przelatywało jak 1min. Alf nie gadaj mi ,że jesteś jak znajomy starzec z  najnowszego filmu Abstrahujkow  ;)

alf

@Urien: nie wiem o jakim starcu mowa. Dawno nie oglądałem Abstrachuje.
Wariant nr 1 zakłada aż 2 dni wspólnej zabawy. Nie chce spędzić tego całkowicie przy grach video, chciałbym poznać ekipę ze strefy. Energyland też średnio mnie interesuje, po prostu zróbmy też cokolwiek innego niż gry video.

Rocho

@bms wizyta w arcade muzeum nie wyklucza siedzenia z piwkiem w muzeum 😉
Można spożywać w lokalu jak i poza przy bilecie open możesz sobie swobodnie wychodzić. A przy większej grupie myślę na że spokojnie można coś bardziej konkretnego ugadać z właścicielem.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

hankie

W sumie byłbym za spotkaniem nieco bardziej odległym w czasie, z Pomorza bym jakoś w pendolino wsiadł i z dziewczynami w domu ustalił  :) Myślę, że jako pierwsza integracja korzystniej byłoby jak w terapii :) gdzieś spocząć i sobie pogadać, twarze pooglądać etc ;) Tak na pierwszy meeting. Osobiście nie byłbym konkurencją w jakimkolwiek turnieju, ale na bank Strefową ekipę chciałbym poznać.

alf

Cytat: hankie w Sierpień 31, 2021, 09:55
z Pomorza bym jakoś w pendolino wsiadł i z dziewczynami w domu ustalił

@Hankie, myślałem że to już ustalone - jedziemy razem jedną furą i zabieramy adikropkaer. Razem ogarniemy sobie na miejscu jakąś gospodę.
Pindolino też może być jeżeli czas dojazdu jest skończony w czasie.

retron67

Jeśli mowa o 2 dniach. To wiadomo,że pierwszy dzień to czarka sake i można iść w miasto  ;) 2gi dzień turniejowy ,damy radę, nie ma co się zamartwiać ,grunt to się spotkać. Mi Krk odpowiada ,tym bardziej ,że obiecałem synowi AC Muzeum.

hankie

Cytat: alf w Sierpień 31, 2021, 09:58@Hankie, myślałem że to już ustalone - jedziemy razem jedną furą i zabieramy adikropkaer. Razem ogarniemy sobie na miejscu jakąś gospodę.
:) wiadomo, ustalone, nie myślałem inaczej

Janusz

Szczegóły @alf się dogra, jak będzie wiadomo kto jest chętny. To co tu jest to rzuciłem tylko przykładowo. Myślę napisałem dość wyraźnie.

Cytat: Bodzio w Sierpień 30, 2021, 22:33Szczegóły się dopnie, ale najpierw dajcie znać kto byłby chętny się spotkać.

Póki co skupcie się na terminie który Wam pasuje i formie - czyli albo 2 dni w przyszłe wakacje z noclegiem, albo 1 dzień w bliskiej przyszłości, luźne spotkanie. Może być to i to. Na tę chwilę widzę jasno się określił @TheUrien84 i @makumator

mattek

Hej, wstępnie byłbym za takim spotkaniem. Pasowałyby nawet obydwa z zaprezentowanych wariantów z tym, że w tym drugim niekoniecznie optowałbym za Energylandią (nie moje klimaty :-X). Pobyt w muzeum fajna sprawa, można by do tego jeszcze dołączyć wieczorkiem np. Cybermachinę, Cosmic Minigolf Pub albo jakiś bilard bądź kręgle w centrum. Dojazdowo do Krakowa mam około 40 minut, więc dla mnie nie ma problemu.

animare

To co można było by robić na miejscu jest rzeczą drugo planową (oczywiście nie licząc arcade museum itp). Cokolwiek byśmy nie robili, czy wspólnie czytali książki, prasę czy razem jeździli na rowerach czy zrobili jakiś turniej to wszystkie te aktywności mają jeden i ten sam cel. Jeżeli już zlot by się odbył to moim zdaniem w tle powinno być coś związanego z główną tematyką forum ale przede wszystkim kontakt i dobra zabawa.

Oba warianty są spoko, jednakże jak już ktoś pisał to wrzesień jest za szybko ale październik już prędzej. Dla mnie po prostu musi być miesiąc wcześniej ustalone co i jak i jestem wstępnie za  ;)