Wsparcie Strefy 2024

Zaczęty przez Janusz, Luty 16, 2024, 11:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Dzisiaj dzień komunikatów, wybaczcie ale nadrabiam zaległości póki mam czas :) Przemyślałem to co pisaliście w różnych wątkach, w tym w temacie o zmianach i żeby nie było jak w tym memie o mnie postanowiłem udostępnić możliwości wsparcia Strefy :)

Jak wiecie jakiś czas temu odpuściłem temat Patronite z racji tego, że nie byłem w stanie ogarniać głównej, jak kiedyś, wziąłem wiele kosztów na siebie w związku z tym, ale Strefa to nie tylko główna, to też forum, to bieżące utrzymanie i inne inicjatywy, które wymagają niemałych środków.

Na ten moment nie wracam do Patronie, ale gdyby ktoś chciał wesprzeć Strefę, w tym forum to można to zrobić wpłacając datek poprzez Paypal pod linkiem:
www.paypal.me/strefapsx

Z góry dzięki za każde wsparcie :)

Właśnie ogarnąłem ostatnie przelewy za Strefę i w dla zainteresowanych, takie bieżące utrzymanie na ten rok wyniosło mnie na ten moment ponad 400zł, a dokładnie:

Domena - 77,96
Certyfikat SSL - 35,67
Hosting = 244,77
CleanTalk AntiSPAM (ochrona przed spamem i robotami na forum) - 13,54$ = 54,10

Razem 412,50zł.

Jak widzicie to tylko koszty stałe - domena/serwer, z prowadzeniem takiej strony na poziomie wiąże się mnóstwo innych kosztów, z których w dużej mierze zrezygnowałem.

Jak wspominałem, jestem w stanie utrzymywać Strefę tak długo jak się będzie dało, ale jakby ktoś chciał się dołożyć, to środki te wykorzystam nie tyle jako zwrot tego co powyżej, a przeznaczę je w całości na doinwestowanie Strefy.

Na już przychodzi mi do głowy:

- aktualizacja Shoutboxa (niestety płatna, stara wersja coś zaczyna świrować, w nowej jest kilka ciekawych udogodnień, jak np. funkcja cytuj). To koszt 25$.

- modyfikacja nowego motywu forum, tu póki co jestem dogadany z kimś kto to ogarnie za 60$, w sensie to czego sam nie będę w stanie,

- opłacenie wtyczki od ciemnego motywu na głównej, bo darmowa nie działa za dobrze (tutaj kosztuje to trochę dużo 39$, więc raczej się wstrzymam do jakiejś promki).

- wysyłki konkursowe itp.

Ogólnie jest w co inwestować jakby kogoś interesowało po co to ;)

Megadeth

SALADYN

Teraz można używać tego.

Wawrzino

Janusz

Dzięki @Megadeth, @Wawrzino i Przemek :)

Jakby się ktoś zdecydował na wpłatę to dodawajcie nick z forum najlepiej.

Cytat: SALADYN w Luty 16, 2024, 12:11
Teraz można używać tego.

:D :D :D

Cóż, po prostu nie lubię stawiać sprawy na ostrzu noża ;)

JBSuper

Cieszę się, że mogę coś wspomóc. Niechaj Strefa żyje i ma się dobrze :)

Hoipolloi

Poszło parę groszy od siebie. Choć ostatnimi czasy mało się udzielam, to śledzę na bieżąco strefę i jak długo będzie ta strona działała tak długo będę starał się dokładać cegiełkę do jej funkcjonowania.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Mcin

Poleciało i jestem bardzo dumny z forumowej demokracji, nie wojna, a negocjacjami zmiękczyliśmy władzę :D
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Rocho

Też rzuciłem groszem. Gdzieś te memy trzeba wstawiać.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Kirby

Hej, choć jestem tu od niedawna chętnie wpłaciłbym kilka groszy na utrzymanie portalu. Jednak nie ukrywam nie po drodze mi z paypalem.

Wpadłem na inne rozwiązanie. Można założyć kanał na yt i umożliwiać wpłaty (patronat). Dzięki temu będzie możliwość płatności blikiem :)

hankie

Ja też w sumie muszę sobie konto PayPal założyć xD ale ciekawe jak prowizje na YT

Mcin

Rzucę jedną rzecz pod głosowanie

Kiedyś byłem na forum, gdzie tego typu wpłaty były publiczne, czyli kto ile itp. Nie chodzi o to, żeby się licytować kto najbardziej hojny jest, tylko żeby uniknąć jakichś nieporozumień i oskarżeń o kiepskie zarządzanie (a w naszym przypadku raczej przekonanie bodzia, że za to czy tamto nie powinien płacić z własnej ;) ) Co wy na to?

Przy okazji, nagrody za konkurs też można by rozliczyć ze wspólnej.

Trzecia rzecz - kiedyś dało się płacić premium SMS za jeden hosting. Pytam celowo, bo z firmy mam 10 zł na tego typu bzdety do wydania i zazwyczaj się marnuje. po odliczeniu vatu, byłoby no około 90 zł rocznie :P

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Manifesto

Datek wysłałem. Uważam, że nie powinno się publicznie podawać kto ile wpłacił, to sprawa wpłacającego i obdarowywanego, niczyja więcej.

A co do Pay Pal to niejednokrotnie uratował mi tyłek przed różnymi sytuacjami w postaci zaginięcia paczki. Na eBayu przydał się bardzo. Teraz już rzadko kupuję cokolwiek na aukcjach, jednak konto zostawiłem, kilka razy w roku użyję, np. przy zakupach z Play Asia, gdzie w razie zaginięcia paczki (zdarzyło mi się 2 razy) PP zwrócił mi pieniądze (gdzie support PA kręcił i ściemniał).

animare

Dorzuciłem parę złotówek, mam nadzieję, że ostatecznie uzbiera się na kilka forumowych narzędzi :)

Rocho

Nie no nie ma co podawać co kto ile.

Choć ja dałem najzabawniejszą liczbę w polsce :D
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/