Strefowe logo, koszulka i gadżety

Zaczęty przez Janusz, Sierpień 21, 2019, 16:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

Trzyzet

Cytat: pawloosw w Sierpień 23, 2019, 09:26
I białą właśnie. Tylko logo żeby się nie zlało musiałoby być na ciemnym tle.

Wystarczy że logo będzie miało czarne litery  :)

Janusz

Założyłem sobie, że w ten weekend ostatecznie domknę tę sprawę zatem jedziemy z tematem dalej. Póki co są to luźne koncepty. Na pewno z tym układem jest dużo większe pole do popisu niż z poprzednim w temacie koszulek, gadżetów, grafik itp.

Wieczorkiem powinienem mieć gotowe pliki wszystkich elementów, więc mogę wrzucić z template to może ktoś doda coś od siebie ciekawego.

Kubaaaa

Pierwsza połączona z ostatnią byłaby kozak ;) Tj. małe logo na piersi i duże na plecach

TheUrien84

TheUrien84
Retrogaming History Channel
https://www.youtube.com/c/ByUrien84
Instagram
https://www.instagram.com/theurien84_collector/
Twitter
https://twitter.com/the_urien84
Hardware:SEGA Master Board Blast City,Obsidian 2 Gravity,Otto,Madcatz TE 1&2 and + ,Taito Premium VLX,Qanba Dragon,Obsidian,Hori Fighting Edge 1&2,Etokii Omni ,Razer Atrox 1&2 and +50 stick more...

Atr3ju

https://twitter.com/NRGeek00/status/1230926388577914880

A jak tam nasze strefowe koszulki ? Gdyby tak Bodzio miał licencje na logo PS  :(

Janusz

Sklep cupsell mam już przetestowany, czekam na podreperowanie budżetu i chciałbym jeszcze sprawdzić jakąś alternatywę w kwestii nadruków.

Co do koszulki ze zdjęcia, to wrzucałem promkę na forum z nimi. Nawet zamówiłem sobie. Nadruk fajny, jakość koszulki taka sobie, dodatkowo te z promocji do mnie przyszły ewidentnie jakieś leżaki bo trzeba je było od razu porządnie przeprać.

Atr3ju

I gdzie te koszulki co ? >:( Na wiosne, lato chce sie bujać  :P aby mnie szanowali na dzielni  ^-^

Taką prosze bo inaczej fatality zrobie  8)

Albo taka i masz moje pieniądze.

Janusz

Nie znalazłem grafika, żeby pomógł mi to ogarnąć ;/ Może po nowym roku spróbuję sam, akurat w styczniu będę miał czas na to. Teraz przynajmniej logo już się ustabilizowało :)

Ogólnie to może nie problem coś zrobić, ale najgorzej to potem dopiąć. Partię testową swego czasu zrobiłem, ale jakość nie do końca mi odpowiadała. Najgorsze, że te koszulki do tanich nie należą, a bez zobaczenia na żywo ciężko ocenić, jak to finalnie wygląda.

mariusz391

Nie żebym się czepiał, bardziej jako ciekawostka, ale tak wyglądają te koszulki po paru praniach

Tragedii może nie ma, ale poziom mocno najtańszych koszulek z marketu. Dobre tyle że nigdzie się nie rwie ani nitki nie odłażą
Niemniej właśnie najbardziej istotne jest to żeby jakość była dobra, bo wydać pieniądze jest łatwo, a jak sam Bodzio mówi te koszulki tanie nie są. Niestety sam niewiele mogę doradzić w tej sprawie, jedynie że najlepsza gatunkowo koszulka jaką miałem pochodzi ze ... sklepu dla narodowców  :-\
Dostałem kiedyś w firmie w której urzeduję w prezencie z ich własnym nadrukiem i już parę lat i wiele prań a ciągle wygląda jak nowa. Jednak nie mam pojęcia czy to był jednostkowy przypadek że zgodzili się na ,,nie swój'' nadruk ale przecież wysłanie maila cię nic nie kosztuje, najwyżej odmówią
https://www.redisbad.pl/

Mcin

Redisbad szyje wszystko w Polsce i nie oszczędza na materiałach.

Mogę też popytać po innych forach, gdzie koszulki zamawiali.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Janusz

Cytat: mariusz391 w Grudzień 19, 2021, 12:23Nie żebym się czepiał, bardziej jako ciekawostka, ale tak wyglądają te koszulki po paru praniach

Kurde, nie myślałem, że aż tak kiepsko to będzie wyglądać ;/ Sami widzicie. Zamawiałem tam gdzie większość się reklamuje czyli na CupSell. Za 4 koszulki wyszło 200zł + wysyłka, nawet zamawianie jednej na próbę to ok. 70-80zł. Dużo dla testów. Nie wybierałem przy zamówieniu najtańszych koszulek i najtańszego nadruku, a wyszło co wyszło i temu jakoś przystopowałem z tematem.

PanKasta

Cytat: Bodzio w Grudzień 18, 2021, 20:59Nie znalazłem grafika, żeby pomógł mi to ogarnąć ;/ Może po nowym roku spróbuję sam, akurat w styczniu będę miał czas na to.

Chętnie użyczę swojego czasu i (jako takich) umiejętności. Gdyby trzeba było pomóc to dawaj znać :)

Janusz

Na tę chwilę logo i nazwa już są, kwestia jak to umieścić na koszulce i czym ewentualnie uzupełnić. Najpierw jednak trzeba by było znaleźć miejsce, gdzie taki nadruk zrobią z należytą jakością i w normalnej cenie.

Janusz

Cytat: Janusz w Grudzień 19, 2021, 18:34Na tę chwilę logo i nazwa już są, kwestia jak to umieścić na koszulce i czym ewentualnie uzupełnić. Najpierw jednak trzeba by było znaleźć miejsce, gdzie taki nadruk zrobią z należytą jakością i w normalnej cenie.

Trochę to zajęło, ale pora na update.
Korzystając z wolnego nadrabiam i tutaj.

Niedawno zamówiłem wreszcie jedną koszulkę tym razem z innego miejsca. Przeprałem ją kilka razy i wygląda to dużo lepiej niż we wcześniejszym przypadku o którym wspomniał @mariusz391

Tak wygląda nadruk po kilku praniach, sama jakość koszulki też super.

Po tym teście zamówiłem jeszcze jedną pod ten konkurs https://strefapsx.pl/forum/konkursy/konkurs-z-nagrodami-strefowy-skryba-2024/ dodając jeszcze dodatkowe nadruki na rękawkach z datą powstania PSXa i Strefy. Tym razem wziąłem jeszcze lepszy T-shirt Premium, więc komuś mam nadzieję się spodoba :)

Tak się prezentuje z bliższa:

Na żywo prezentuje się podobnie, ale ku mojemu zaskoczeniu zastosowano inną technikę nadruku na froncie i na rękawkach. Co ciekawe nie było o tym wzmianki przy wyborze i projektowaniu. Nie wiem jak z praniem, ale ten nadruk z rękawka mi się jakoś bardziej spodobał nawet. Ten z frontu jest taki jakby na materiale, że widać nitki itp. Podobno jest trwalszy. Znowu ten z rękawków to jest taki że maskuje cały materiał, częściej spotykany i na pewno wygląda lepiej.

Z frontu jak dopytałem to technika DTG
Na rękawkach DTF

I teraz będę chciał jeszcze zamówić koszulkę w całości w jednej i w drugiej technice by wybrać tę najlepszą. To trochę potrwa bo jak pisałem cena nie jest mała. Za te dwie koszulki zapłaciłem prawie 150zł ;/

Sama zwykła koszulka to 34zł, lepsza 51zł, do tego nadruk i się uzbiera.

Tym razem poczekam jeszcze na jakąś promkę bo nieraz mają i jak coś odłożę to zamówię taki model, bo wiem, że nie wszyscy lubią kolorki.

Mam nadzieję wówczas będzie się dało ogarnąć tam sklep i chętni będą mogli sobie coś takie sprawić.

Dam znać.

Uf, to chyba ostatni temat organizacyjny, więc się odrobiłem :)