Patronite 2019

Zaczęty przez Janusz, Luty 04, 2019, 19:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Minął ponad rok od startu Strefy w serwisie Patronite. Przez ten czas udało się sporo zdziałać, o czym Patroni byli informowani regularnie, a o czym można też było przeczytać w urodzinowym podsumowaniu tutaj: https://strefapsx.pl/piate-urodziny-podsumowanie/ i co jakiś czas na stronie głównej.

Po roku postanowiłem odświeżyć profil Strefy na Patronite oraz zmodyfikować i uprościć nieznacznie cele oraz progi.

https://patronite.pl/strefapsx

Wiem, że mało kto z osób wspierających tutaj na to patrzy, ale daję tylko o tym znać w razie czego. Progi są oczywiście symboliczne. Jak będę miał tylko okazję się dodatkowo odwdzięczyć, poza tym co tam jest sztywno napisane, to na pewno to zrobię.

Zastanawiałem się przez jakiś czas czy nie zamknąć tej formy wsparcia, ale po rozmowach z niektórymi z Was uznałem, że póki co nie ma potrzeby tego robić. Z roku na rok zwiększają się koszty utrzymania strony oraz forum, więc takie wsparcie na pewno się przydaje i zawsze można pokusić się o jakieś dodatkowe zakupy. Aktualnie np. przedłużyłem domenę, za moment dojdzie opłata za serwer, potem certyfikat SSL, itp.

Cele są trzy:

- utrzymanie strony (najważniejszy) i w tym są różne koszty od corocznych opłat, poprzez jakieś modyfikacje techniczne www, licencje, a kończąc na zakupach sprzętowych;
- rozbudowa bazy źródeł, chciałbym zebrać kilka źródeł z zagranicy, głównie chodzi o magazyny, żeby móc je potem wykorzystać do pracy nad nowymi materiałami, czy też aktualizacją tych dostępnych;
- rozbudowa bazy akcesoriów czy bazy sprzętowej w ogóle;

Progi są oczywiste, choć trochę je zmodyfikowałem kwotowo.

Jeżeli ktoś chciałby dołączyć do osób wspierających Strefę w styczniu to będzie mi miło, a w styczniu byli to:

Ponieważ trochę mi zeszło z tym z racji prac nad resztą to wsparcie w 2019 roku czy to w Hall of Fame czy na głównej liczy się od teraz.

Aktywni Patroni z progu pierwszego (10zł), którzy od dłuższego czasu wspierają w ten sposób Strefę, zachowują "kolorową" rangę na forum, zgodnie z wcześniejszym opisem. W przypadku nowych osób, ranga ta jest przydzielana od drugiego progu (20zł).

Podsumowania postaram się wrzucać tak jak do tej pory w postach na Patronite, w dziale Wsparcie na forum i od czasu do czasu na stronie głównej.

Wszystkim obecnym i nowym Patronom z góry dziękuję za wsparcie. :)

Don

No i dobrze się stało, że chcesz dalej kontynuować zbiórkę na Patronite.pl. Tak jak Ci pisałem, wszystko kosztuje (serwery, licencje - nie wspominając o Twoim czasie włożonym w strefę).

hankie

Wszystko kosztuje Szef, a Strefa to nie byle jaki blożek z treściami przekopiowanymi z internetów czy Wikipedii. I tak wyceniasz nie kupowane sprzęty i infrastrukturę -  a poświęcony czas jest bezcenny.

Janusz

Czasu akurat nie liczę, bardziej te przyziemne sprawy. :)  Ostatnio choćby kupiłem zewnętrzny dysk (350zł), żeby zrobić kopię tego wszystkiego co ze Strefą związane, doszła domena (60zł), no i ochrona antyspamowa dla forum na rok (12$), więc cały czas coś i uznałem, że jeszcze takie wsparcie mi się przyda. Na YT można się bawić w donejty podczas streamów itp. na stronie z tym trudniej. Mimo prowizji, Patronite jest chyba najlepszy i przede wszystkim transparentny.   

Angus

Chciałem powiedzieć, że doceniam Wasz wkład w całą tą twórczośc i z pewnością dorzucę pieniążka od siebie.

Janusz

Z góry dzięki za wsparcie. :)

Janusz

Podziękowanie dla wszystkich Patronów wspierających Strefę w lutym. Między innymi dzięki Wam udało mi się ogarnąć w lutym dwa ważne dla mnie projekty. Jeden związany z bazą magazynów (tutaj dopiero zaczynamy), a drugi póki co się tworzy na zapleczu. Przed nami opłaty za serwer, certyfikat i może coś styknie na kolejne źródła, więc to cel na marzec.

Przy okazji dziękuję Greg_k za dołączenie i wsparcie w marcu. :)

pawloosw

Czy jest mozliwosc przelania jakies kwoty za posrednictwem tradycyjnego przelewu albo paypala jako formy wsparcia rozwoju strony?
Chcialem przez to patronite dolozyc jakiegos grosza od siebie, ale jak zobaczylem rejestracje logowania to mi sie momentalnie odechcialo.

Janusz

Takiego nawału spraw dawno nie miałem, tym bardziej się cieszę, że w momentach trudnych jest na kogo liczyć. Dzięki, że jesteście! W tym miesiącu dzięki Waszemu wsparciu udało mi się opłacić serwer strony i za niedługo jej certyfikat. W podziękowaniu w weekend szykuje się niespodzianka. Dziękuję Greg_k i Deathcoil za dołączenie w marcu!

W przypadku PayPala nie byłem zwolennikiem tego rozwiązania z różnych względów, ale jakby ktoś chciał wesprzeć Strefę w ten sposób zwykłym donejtem to mogę podesłać link w wiadomości prywatnej dla chętnych.

pawloosw

Jak da rade Paypalem to podeslij na pw adres. Symboliczna cegielke od siebie doloze bo forum jak i witryna to kopalnia wiedzy nt psx i grzech nie wesprzec takiej inicjatywy.

Janusz

Janusz

Opłaty z utrzymaniem Strefy póki co za nami. Dziękuję wszystkim za wsparcie. Przy okazji daję znać, że na Patronite wrzuciłem podsumowanie ostatnich kilku miesięcy, więc warto zajrzeć, jakby powiadomienie mailowe o nim nie dotarło, bo z tym różnie bywa.

Janusz

Dziękuję za wsparcie w maju wszystkich dotychczasowym Patronom. :) Podziękowania też dla @ndl, który dołączył w czerwcu!

Janusz

Podziękowania dla Dmitrija za dołączenie do Patronów. ;) Na dniach ogarnę podsumowanie i resztę podziękowań. :)

Janusz

Dziękuję Patronom za kolejny miesiąc wspierania Strefy. W dziale Wsparcie i na patronite.pl pojawił się kolejny infopost, w którym możecie znaleźć m.in. link do pobrania bazy gier PAL na PSX do własnego użytku. Miłej lektury i ściągania. :)