Patronite 2018

Zaczęty przez Janusz, Grudzień 29, 2017, 13:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Trochę mi zeszło z tym. Dzięki za wsparcie z ankiety :) Oto oficjalny profil strony w serwisie Patronite:

https://patronite.pl/strefaPSX

Formę musiałem dostosować to wymogów serwisu, ale przetestowałem wszystko i działa sprawnie. W zasadzie wystarczy tylko założyć szybko konto i tyle. Przelewy można dokonywać za pomocą PayPal lub zwykłego przelewu. Wybiera się tylko kwotę i czas subskrypcji - minimum 3 miesiące. W przypadku PayPal kwota pobierana jest co miesiąc, a w przypadku przelewu od razu całość, jak dobrze sprawdziłem i tyle. Potem można odnowić subskrypcję lub nie.

Co 3 miesiące postaram się dawać znać na co poszło to wsparcie i przy okazji wyróżnić osoby wspierające. Dzięki ankiecie niektóre zakupy już poczyniłem nawet. Zobaczymy co z tego wyjdzie w dłuższej perspektywie. 

CyborgDE

Wyszedł mały problem w praniu, bo wychodzi na to, że niemiecki PayPal z jakiegoś powodu nie chce się zgodzić na automatyczne ściąganie z konta. Co jest według mnie bardzo dziwne, bo od dwóch lat korzystam ze Spotify Premium, który również ściąga sobie automatycznie co miesiąc z PayPala 10€ co miesiąc za abonament i nie ma żadnych problemów.
Jesteś w stanie coś pogrzebać w ustawieniach na patronite w tej kwestii, czy będę musiał ja się pobawić z przelewami?

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Janusz

Wiesz co nie wiem o co chodzi, wysłałem maila z zapytaniem, może to u mnie w ustawieniach Paypal coś nie tak. Dam znać.

Przy okazji dziękuję Fixxxer1 i VectroV za wsparcie!

CyborgDE

Ok, w takim razie czekam. Jak sie nie da, to będę musiał się pobawić z przelewem bankowym, ale widzę, że ten ich dziwny system nie ułatwi sprawy użytkownikowi z zagranicznym kontem.
No nic, w takim razie czekam i mam nadzieję, że uda się to załatwić przez PayPala, a jak nie, to będziemy manualnie zasilać strefę.  ;D

Janusz

Tak popatrzyłem w google i to chyba problem po stronie PayPal i nie ma związku z patronite. W sensie, oba konta muszą być chyba z jednego kraju żeby subskrypcja działała. W Spotify masz pewnie konto na niemiecki Spotify? Albo to globalna marka. Pomyślę o czymś dla takich przypadków.

CyborgDE

Spotify jest marką globalną i równie dobrze mógłbym płacić z Marokańskiego konta. Mam wrażenie, że problem leży właśnie po stronie pośrednika jakim jest patronite, co jest dziwne, bo normalnie przez PayPala mogę płacić osobom z całego świata, ale z jakiegoś powodu niemiecki PayPal uznał, że ściąganie pieniędzy w formie abonamentu przez patronite jest fe.
Spróbuję też się czegoś dowiedzieć na ten temat. Może w przyszłym tygodniu zadzwonię na infolinię i wypytam kogoś od nich o co z tym chodzi i czy da się to jakoś ominąć. Nie ukrywam, że PP byłby miliard razy wygodniejszą opcją dla mnie.

Janusz

Pozostali płacili PayPalem i poszło bez problemów, więc dziwne, że u Ciebie nie wchodzi. Poczekam na odpowiedź od nich.

Janusz

Dzięki wielkie za wsparcie w lutym. ;)

Janusz

W marcu do Patronów Strefy dołączyło Ephe Gaming Team oraz Gralingrad. Wielkie dzięki wszystkim za wsparcie, kolegom po fachu również. ;) W tym tygodniu jak obiecałem wrzucę podsumowanie tych trzech miesięcy obecności Strefy w Patronite i dam znać co udało się dzięki temu osiągnąć.

No i jeszcze Tomek (Figty), ale załapał się na kwiecień. ;)

Janusz

Dzięki Gummy za ostatnie wsparcie i For The Players za dziś. ;) 

No i Stall za ponowne wsparcie ;)

Janusz

Dziękuję za wsparcie w maju. :)

Dzięki Don za dołączenie. ;) 

VectroV

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Janusz

To się chyba nazywa literówka :D Sorki, ale musiałem na nowo zrobić grafikę bo mi się przestało wszystko mieścić i tak to jest jak się człowiek śpieszy, ale śladu już nie ma, więc ciii... ;)

Janusz

Dziękuję Panowie za kolejny miesiąc wsparcia. :)

fixxxer1

Oby tylko nas przybywało i żebyś nie stracił werwy ;)

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka