ALPHA testy FORUM 2026

Zaczęty przez Janusz, Grudzień 20, 2025, 16:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

zenq

Keita

Nie będąc zalogowanym nie da się wybrać jasnego motywu z menu podręcznego ;)
GB, GBC, GBA, DS, 3DS, Famicom, SNES, N64, GC, Wii, NS, PSP, PS1, PS2, PS3, SMS, SMD, Lynx, 2600, 65XE, 486, K-6, PIII

zenq

zalogowanym będąc tez nie mogłem - zadzialalo dopiero przez ustawienie w profilu :)
a teraz juz moge na szybko sie przeklikac.

Janusz

Cytat: Mcin w Grudzień 27, 2025, 11:44Jasny niebieski wygrywa. dzięki Bodzio :)

Wychodzi na to, że ciężko zmienić ludzkie przyzwyczajenia. Pamiętam jak wprowadzałem lata temu tamten motyw to też były głosy, że stary najlepszy ;)

Cytat: Keita w Grudzień 27, 2025, 12:30Nie będąc zalogowanym nie da się wybrać jasnego motywu z menu podręcznego ;)

Temu się trzeba logować i udzielać ;)

Domyślnie jest ciemny dla wszystkich niezarejestrowanych, zmiany ogarnia się tylko w profilu na - jasny czy ciemny. Inaczej się chyba tego nie da ogarnąć, przynajmniej teraz gdy rozdzieliłem oba warianty.

killy9999

@Janusz dzięki za ogarnięcie jasnego motywu. Jestem jeszcze daleki od przyzwyczajenia się do zmian, ale nie ma już rzeczy w oczywisty sposób zepsutych.

Jedną rzecz, którą chciałbym zobaczyć, to rezygnacja z gradientu tła w postach i nazwach działów, i wprowadzenie w ich miejsce naprzemiennego ciemniejszego cieniowania co drugiego działu/postu - tak jak w starej wersji.

Janusz

Wprowadziłem to, ale jakoś tak średnio to wyglądało...
Może ktoś się jeszcze wypowie, to wtedy pomyślimy.

killy9999

Jasne. Ja też w sumie do końca nie umiem sobie wyobrazić jak by to wyglądało na nowym silniku, ale na starym forum te naprzemienne kolory mnie osobiście bardzo pomagały.

Janusz

Tam było trochę inaczej, bo nie mogłem ustawić tego boku nigdy w innym w kolorze (poster - tu gdzie avatar).
Tu jest lepiej bo wiadomość jest wyraźnie oddzielona i widoczna.

12step

Edytowanie postu na tyle zmienione na tym nowym forum, że 4 razy sobie skasowałem edytowany post zanim udało mi się zapisać ;/
ore ore szabadabada amore

Janusz

Tu już marudzisz :P

Jak ktoś ogarnia, to klika Edycja i edytuje post w locie.

Jak ktoś nie ogarnia, to ma alternatywę i wybiera Więcej + Modyfikuj i ma po staremu.

Oj, chyba Wam zrobię na wejście szkolenie z BHP :D

killy9999

Cytat: Janusz w Grudzień 28, 2025, 19:52Tam było trochę inaczej, bo nie mogłem ustawić tego boku nigdy w innym w kolorze (poster - tu gdzie avatar).
Tu jest lepiej bo wiadomość jest wyraźnie oddzielona i widoczna.
Faktycznie, to jest inaczej.

To może chociaż w widoku działu dało by się po staremu? Przyznam, że nie do końca leży mi obecne podświetlanie wątków na podstawie ich statusu. Przypięte jeszcze ujdą, ale podświetlanie zamkniętych wątków na czerwono za bardzo rzuca się w oczy. Sugeruje, że jest to jakiś mega ważny wątek, a bardzo często jest dokładnie na odwrót.

Janusz

Z zamkniętymi zgoda, ikona wystarczy - zmienione.
A to drugie jeszcze pomyślę, ale jak już to chyba zamiast gradientu bym się skłaniał po prostu ku jednemu kolorowi.

Morden

Coś z czego często korzystałem a czego mi brakuje w nowej wersji forum to możliwość zmieniania rozmiaru ramki w której piszemy posta. Aktualnie resize w CSS ustawiony jest na "none". Nie wiem czy ktoś inny już na to zareagował. Banalna sprawa, a jak wspomniałem, korzystałem regularnie.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

alf

Cytat: Morden w Grudzień 28, 2025, 22:28Coś z czego często korzystałem a czego mi brakuje w nowej wersji forum to możliwość zmieniania rozmiaru ramki w której piszemy posta. Aktualnie resize w CSS ustawiony jest na "none". Nie wiem czy ktoś inny już na to zareagował.

Nie miałem pojęcia że taki 'feature' istnieje.

Janusz

Jak dasz pełną odpowiedź, a nie szybką to normalnie i mnie się powiększa to pole po rozciągnięciu, choć w mniejszym stopniu niż kiedyś chyba.