[News] Totaku Collection - figurki ze świata PlayStation

Zaczęty przez Janusz, Styczeń 23, 2018, 20:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Póki co dostępne mają być jedynie w USA oraz w Hiszpanii.

www.strefapsx.pl/totaku-collection-zestaw-figurek-playstation/

SALADYN

Bez jakiejś funkcjonalności w stylu amiibo to dla mnie trochę bezsensu takie figureczki, poza tym preferuje większe i bardziej szczegółowe figurki.

hankie

Cytat: SALADYN w Styczeń 23, 2018, 20:29
Bez jakiejś funkcjonalności w stylu amiibo to dla mnie trochę bezsensu takie figureczki, poza tym preferuje większe i bardziej szczegółowe figurki.

Ale to miła alternatywa za wielkich figurek z kilka stów, czy ponad 1k. Pamiętam jak wspominałem figurki Metal Geara - na te w artykule nie trzeba by ćwierć pokoju, albo spać na stojąco by je zmieścić ;) Sam bym przechwycił takie 3-4 mniejsze, bo na to miałbym miejsce na luzie.

SALADYN

Z doświadczenia wiem że kilka takich figurek z czasem przechodzi w kilkanaście, potem kilkadziesiąt i zarówno koszta jak zajęta przestrzeń życiowa zaczynają się równoważyć w obu przypadkach.
Także jeżeli sony zamierza z tego zrobić całą serię podobną do amiibo a ktoś zbierze tylko ulubione postacie którymi udekoruje półkę z daną seria gier, to super, konieczne jednak będzie pohamowanie swoich kolekcjonerskich zapędów a z tym to już różnie bywa wśród użytkowników tego forum ;)

Janusz

Sony nie ma pewnie z tymi figurkami nic wspólnego. Niestety to nie Nintendo by się zajmować takimi rzeczami. Oni tylko dają licencję i nie tylko oni bo przecież na wizerunek Crasha musiało się zgodzić Activision, a na Heihachiego zaś Namco Bandai. Tu też wychodzi mały problem. O ile Nintendo posiada prawa do w zasadzie wszystkich swoich maskotek, o tyle Sony już nie ma tutaj takiego pola do popisu i pewnie temu o takich prawdziwych amiibo u Sony nigdy nie będzie mowy.