[Sprzęt] Myszka SCPH-1030

Zaczęty przez Janusz, Wrzesień 14, 2021, 15:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Gwarantuję, że nigdzie w sieci nie znajdziecie tylu informacji na temat tego akcesorium. :) Eh, stęskniłem się trochę za tematami sprzętowymi.

https://strefapsx.pl/scph-1030-myszka-playstation-mouse/

hankie

Nono, przeczytane - oczywiście raz na żywo tylko dotykałem mysz i nie miałem pojęcia o takich specjalnych wydaniach samej myszy jak i kolekcjonerkach ;) W sumie racja - nt myszy zawsze tylko jakieś szczątkowe info można było znaleźć ;)

Janusz

Muszę się zabrać teraz za przeróbkę materiału o europejskiej, bo przy tym trochę bidnie wygląda w oczach :D

VectroV

Cytat: Bodzio w Wrzesień 14, 2021, 15:43Eh, stęskniłem się trochę za tematami sprzętowymi.

Ano. Aż przypomniały mi się moje początki na strefie i odkrywanie sprzętu za sprzętem na głównej. ;D
Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Janusz

Były czasy, teraz nie ma czasów ;)

Pamiętam, jak polowałem za okazjami, żeby to potem opisać na Strefie. W sumie to teraz też polują tylko ceny tak wywindowało, że trzeba płacić kilka razy więcej i w grę wchodzi w zasadzie tylko zagranica. ;/  Ogólnie w temacie sprzętowym mam spore rezerwy bo przez ostatnie 2 lata sporo się dowiedziałem i sporo akcesoriów zdobyłem.

Największy minus to, że jak to w Europie czy USA trudno o konkrety w temacie akcesoriów. W JP mają wszystko, dokładne daty premier, ceny, nawet do tej pory na oficjalnej stronie Sony widnieje baza gier z PSX, gdzie sprawdzisz wydawcę, okładkę, cenę, a u nas? Trzeba kopać jak w kopalni diamentów nieraz by coś wyrwać.

LittleSerpent

Jako fan PSXowych przygodówek, powinienem mieć w zbiorach ale jakoś nie wyszło. Dzisiaj już ciut za droga.

Co do listy kompatybilności, to na pudełkach do gier Aztec, Dracula 2: Last Sanctuary oraz China też widzę info o obsłudze myszy, a w spisie nie widnieją. Oczywiście nie jestem w stanie tego sprawdzić.

Janusz

Wiki nie ufam, trzeba by prześledzić te gry i sprawdzić na 100%. Te co wymieniasz mają na okładce znaczek, że są kompatybilne?

LittleSerpent

Cytat: Bodzio w Wrzesień 14, 2021, 22:46
Wiki nie ufam, trzeba by prześledzić te gry i sprawdzić na 100%. Te co wymieniasz mają na okładce znaczek, że są kompatybilne?

Tak, mają.

pawloosw

Kolejny tresciwy artykul. Super.  :)
Przyczepilbym sie jedynie do kwadratowej podkladki o wymiarach 18x21 gdzie jedno drugie wyklucza.  :)) Lepiej by bylo podkladka o kształcie zbliżonym do kwadratu o wymieach....  ;)

Janusz

Słuszna uwaga, dzięki już poprawione. Najpierw napisałem tekst z przekonaniem, że jest kwadratowa, wymiary zostawiłem XYZ, potem zmierzyłem i zapomniałem zedytować tę nieścisłość. Powiedzmy zatem, że jest zbliżona do kwadratu. ;)

pawloosw

Tero je perfekt, tudzież: mucha nie siada.  ;D
Swoją drogą, w szoku jestem ile wariantow kolorystycznych i bundli tej mychy wyszlo. Zawsze myslalem ze to byl taki produkt raz puszczony w obieg i zapomniany.  ::)