Aktualności

[Sprzęt] Myszka SCPH-1030

Janusz · 1732

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Września 14, 2021, 15:43:00
Gwarantuję, że nigdzie w sieci nie znajdziecie tylu informacji na temat tego akcesorium. :) Eh, stęskniłem się trochę za tematami sprzętowymi.

https://strefapsx.pl/scph-1030-myszka-playstation-mouse/

Online hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #1 dnia: Września 14, 2021, 15:54:21
Nono, przeczytane - oczywiście raz na żywo tylko dotykałem mysz i nie miałem pojęcia o takich specjalnych wydaniach samej myszy jak i kolekcjonerkach ;) W sumie racja - nt myszy zawsze tylko jakieś szczątkowe info można było znaleźć ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Września 14, 2021, 17:17:35
Muszę się zabrać teraz za przeróbkę materiału o europejskiej, bo przy tym trochę bidnie wygląda w oczach :D

Online VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Odpowiedź #3 dnia: Września 14, 2021, 18:46:28
Eh, stęskniłem się trochę za tematami sprzętowymi.

Ano. Aż przypomniały mi się moje początki na strefie i odkrywanie sprzętu za sprzętem na głównej. ;D

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #4 dnia: Września 14, 2021, 19:51:36
Były czasy, teraz nie ma czasów ;)

Pamiętam, jak polowałem za okazjami, żeby to potem opisać na Strefie. W sumie to teraz też polują tylko ceny tak wywindowało, że trzeba płacić kilka razy więcej i w grę wchodzi w zasadzie tylko zagranica. ;/  Ogólnie w temacie sprzętowym mam spore rezerwy bo przez ostatnie 2 lata sporo się dowiedziałem i sporo akcesoriów zdobyłem.

Największy minus to, że jak to w Europie czy USA trudno o konkrety w temacie akcesoriów. W JP mają wszystko, dokładne daty premier, ceny, nawet do tej pory na oficjalnej stronie Sony widnieje baza gier z PSX, gdzie sprawdzisz wydawcę, okładkę, cenę, a u nas? Trzeba kopać jak w kopalni diamentów nieraz by coś wyrwać.

Offline LittleSerpent

Odpowiedź #5 dnia: Września 14, 2021, 21:12:28
Jako fan PSXowych przygodówek, powinienem mieć w zbiorach ale jakoś nie wyszło. Dzisiaj już ciut za droga.

Co do listy kompatybilności, to na pudełkach do gier Aztec, Dracula 2: Last Sanctuary oraz China też widzę info o obsłudze myszy, a w spisie nie widnieją. Oczywiście nie jestem w stanie tego sprawdzić.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #6 dnia: Września 14, 2021, 22:46:47
Wiki nie ufam, trzeba by prześledzić te gry i sprawdzić na 100%. Te co wymieniasz mają na okładce znaczek, że są kompatybilne?

Offline LittleSerpent

Odpowiedź #7 dnia: Września 15, 2021, 07:02:42
Wiki nie ufam, trzeba by prześledzić te gry i sprawdzić na 100%. Te co wymieniasz mają na okładce znaczek, że są kompatybilne?

Tak, mają.
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2021, 10:15:53 wysłana przez LittleSerpent »

Offline pawloosw

• Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • W co masz zagrać jutro, graj dzisiaj...
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #8 dnia: Września 15, 2021, 09:21:01
Kolejny tresciwy artykul. Super.  :)
Przyczepilbym sie jedynie do kwadratowej podkladki o wymiarach 18x21 gdzie jedno drugie wyklucza.  :)) Lepiej by bylo podkladka o kształcie zbliżonym do kwadratu o wymieach....  ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #9 dnia: Września 15, 2021, 15:05:26
Słuszna uwaga, dzięki już poprawione. Najpierw napisałem tekst z przekonaniem, że jest kwadratowa, wymiary zostawiłem XYZ, potem zmierzyłem i zapomniałem zedytować tę nieścisłość. Powiedzmy zatem, że jest zbliżona do kwadratu. ;)

Offline pawloosw

• Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • W co masz zagrać jutro, graj dzisiaj...
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #10 dnia: Września 15, 2021, 17:30:48
Tero je perfekt, tudzież: mucha nie siada.  ;D
Swoją drogą, w szoku jestem ile wariantow kolorystycznych i bundli tej mychy wyszlo. Zawsze myslalem ze to byl taki produkt raz puszczony w obieg i zapomniany.  ::)

SMF spam blocked by CleanTalk