[Prasa] Magazyn "PlayStation Plus"

Zaczęty przez Janusz, Luty 28, 2019, 19:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Chociaż drugi tegoroczny cel w Patronite nie został jeszcze osiągnięty, to właśnie dzięki wsparciu Patronów udało mi się rozpocząć kolejny projekt, którym jest skatalogowanie prasy poświęconej PlayStation. Udało mi się zakupić ostatnio kilka numerów PlayStation Plus i to od niego zaczynam budowanie bazy. Póki co na stronę wrzuciłem informację na temat wszystkich numerów wydanych w 1998 roku. Znajdziecie je na Strefie tutaj:

https://strefapsx.pl/prasa/playstation-plus/

Patronom serdecznie dziękuję za wsparcie. Jeżeli ktoś chciałby dołączyć do Patronów lub ma na zbyciu jakieś niepotrzebne magazyny poświęcone PSX to z miłą chęcią je przygarnę do bazy. Tymczasem w marcu do bazy dołączy kompletny rocznik 1999 "PlayStation Plus".

Atr3ju

PlayStation Plus zawsze zostanie w cieniu NEO czy tam NEO Plus. Nie przyjeła się po prostu u nas. Sam nigdy nie miałem styczności z tym czasopismem a NEO było jak Secret Service.

Janusz

Czy ja wiem czy w cieniu. To po prostu zupełnie inny profil pisma nie nastawiony na masowego odbiorcę. Z perspektywy czasu moja jego ocena z roku na rok rośnie coraz bardziej. Przede wszystkim widać w nim ogrom pracy i solidność redaktora. Nie łatwo było pisać autorskie solucje do gier w tamtym czasie, a jeszcze to sprzedawać to już w ogóle.

szczupi26

Osobiście najlepiej wspominam PSX Fan-a a później, gdy za własne pieniądze kupiłem PS2, PSX Extreme

hankie

Cytat: Bodzio w Luty 28, 2019, 20:05Nie łatwo było pisać autorskie solucje do gier w tamtym czasie, a jeszcze to sprzedawać to już w ogóle.
O o o! To jest to! Każdą grę musieli wyłożyć na stół, doszczętnie ją rozpracować i tak te kilka, kilkanaście tytułów w ciągu miecha. Można lubić granie, ale kurka nie wiem czy by mi takie mielenie nie zbrzydło ;) Playstation Plus to na pewno nie była typowa recenzyjna gazeta - raczej takie laboratorium, a w czasach bez YT czy internetów - teraz po premierze chwilę można już obejrzeć solucję na video :P A wtedy? I w Polsce? ;)