[Historia] Historia targów E3 z 1995, które wyniosły świat gier na piedestał

Zaczęty przez Janusz, Lipiec 30, 2018, 12:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Chyba największa publikacja w historii Strefy. Samego tekstu jest 15 stron A4, kilkadziesiąt źródeł, kilkadziesiąt godzin pracy, praktycznie wszystko oparte o prasę i książki, a przy okazji największe źródło informacji o E3 z 1995 roku w sieci. Trochę zeszło, ale tym bardziej zachęcam do lektury.

https://strefapsx.pl/historia-e3-1995/

Don

Rzeczywiście super dokładna relacja i kudosy w Twoją stronę Bodzio za zebranie tego wszystkiego w jedną całość.

Właśnie zaczynam oglądać te 3h amatorskie nagranie wideo - nie miałem jeszcze o nim pojęcia.

bms

Janusz

Dzięki panowie. Sporo pracy zeszło, ale myślę temat warty był pełnego opracowania.

Cytat: Don w Lipiec 31, 2018, 09:45Właśnie zaczynam oglądać te 3h amatorskie nagranie wideo - nie miałem jeszcze o nim pojęcia.

Fajnie, że ktoś je wrzucił wreszcie do sieci, choć jakość wiadomo szału nie ma. Szkoda, że sami organizatorzy nie zadbali o profesjonalne kamerowanie.

Cytat: bms w Lipiec 31, 2018, 11:57

Z miłą chęcią, może by się przynajmniej utrwaliło na zawsze. Problem z tym, że pewnie w żadnym magazynie nie znalazłoby się tyle miejsca. Teraz prasą rządzi rynek, a nie jak kiedyś ludzie co te magazyny wydają, a za tym idzie niestety ich zawartość. Wiadomo to biznes i rządzi się swoimi prawami. Niemniej szkoda, bo zwykle takim tematom poświęca się maks 2 strony, a już do rzadkości 4 czy więcej.
Naprawdę kawał materiału. Do jakiejś gazety to sprzedaj :)