[Sprzęt] PlayStation Value Pack SCPH-5552

Zaczęty przez Janusz, Wrzesień 05, 2019, 22:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Za sprawą nowego komentarza postanowiłem powrócić do zamierzchłych czasów i zaktualizować artykuł o PSX SCPH-5552 o wiele nowych informacji czy zdjęć. Zachęcam do lektury.

https://strefapsx.pl/scph-5552-playstation-value-pack/

hankie

Uznanie za update starych artykułów, Boss ;)

johny

Ja właśnie mam model 5552. Ma walnięty jakiś procesor od dźwięku i trzeba zmienić płytę główną. Szukam dawcy z tym modelem ale nie mogę znaleźć. Może wrzucić płytę od 5502, skoro nie ma praktycznie różnic między nimi? BIOS jest ten sam?
PS1 SCPH-5552, PS2 fat SCPH-50004 i slim SCPH-70004, PS3 slim CECH-2104b, PSP Fat 1004

pawloosw

5552 to musi być jakich rzadziej spotykany model. Albo mi się tak trafiło, bo z każdego modelu mam po kilka sztuk, tymczasem 5552 tylko jedną.

Janusz

Cytat: johny w Wrzesień 06, 2019, 16:20Szukam dawcy z tym modelem ale nie mogę znaleźć. Może wrzucić płytę od 5502, skoro nie ma praktycznie różnic między nimi? BIOS jest ten sam?

Może kiedyś dokonam wnikliwych porównań, jak przyjdzie obiektyw do makro, ale bazując na moim doświadczeniu i intuicji zakładam, że to to samo w 100%.

Cytat: hankie w Wrzesień 06, 2019, 16:02
Uznanie za update starych artykułów, Boss ;)

Marzy mi się wrócić do wszystkich i zrobić wreszcie wersję "definitive edition" każdego. Tylko nie o każdym mam na tyle informacji by się tego podjąć.

Cytat: pawloosw w Wrzesień 06, 2019, 16:575552 to musi być jakich rzadziej spotykany model.

Może nie tylko rzadziej spotykany, co dostępny głównie w UK. Kiedyś nawet myślałem, że tylko tam został wydany, ale na szczęście znalazłem wersję z C na boxie i już wiem, że musiano go też wydać i w kontynentalnej Europie, choć za sprawą premiery Duala i nowego modelu SCPH-7002 był atrakcyjniejszym w zakupie, a debiutował niewiele później.

pawloosw

Albo dostępny tu i tu ale jednak u nas w znacznie mniejszym nakładzie - może planowali jakąś krótką promocję świąteczną tym value packiem? Tak sobie gdybie.  :))

Damian

Cytat: johny w Wrzesień 06, 2019, 16:20
Ja właśnie mam model 5552. Ma walnięty jakiś procesor od dźwięku i trzeba zmienić płytę główną. Szukam dawcy z tym modelem ale nie mogę znaleźć. Może wrzucić płytę od 5502, skoro nie ma praktycznie różnic między nimi? BIOS jest ten sam?

Tak, 5502 i 5552 używają tej samej płyty głównej.