Aktualności

[News] Totaku Collection - figurki ze świata PlayStation

Janusz · 1609

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Póki co dostępne mają być jedynie w USA oraz w Hiszpanii.

www.strefapsx.pl/totaku-collection-zestaw-figurek-playstation/

Offline SALADYN

Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 23, 2018, 20:29:09
Bez jakiejś funkcjonalności w stylu amiibo to dla mnie trochę bezsensu takie figureczki, poza tym preferuje większe i bardziej szczegółowe figurki.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 23, 2018, 23:43:39
Bez jakiejś funkcjonalności w stylu amiibo to dla mnie trochę bezsensu takie figureczki, poza tym preferuje większe i bardziej szczegółowe figurki.

Ale to miła alternatywa za wielkich figurek z kilka stów, czy ponad 1k. Pamiętam jak wspominałem figurki Metal Geara - na te w artykule nie trzeba by ćwierć pokoju, albo spać na stojąco by je zmieścić ;) Sam bym przechwycił takie 3-4 mniejsze, bo na to miałbym miejsce na luzie.

Offline SALADYN

Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 23, 2018, 23:59:39
Z doświadczenia wiem że kilka takich figurek z czasem przechodzi w kilkanaście, potem kilkadziesiąt i zarówno koszta jak zajęta przestrzeń życiowa zaczynają się równoważyć w obu przypadkach.
Także jeżeli sony zamierza z tego zrobić całą serię podobną do amiibo a ktoś zbierze tylko ulubione postacie którymi udekoruje półkę z daną seria gier, to super, konieczne jednak będzie pohamowanie swoich kolekcjonerskich zapędów a z tym to już różnie bywa wśród użytkowników tego forum ;)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 24, 2018, 16:34:24
Sony nie ma pewnie z tymi figurkami nic wspólnego. Niestety to nie Nintendo by się zajmować takimi rzeczami. Oni tylko dają licencję i nie tylko oni bo przecież na wizerunek Crasha musiało się zgodzić Activision, a na Heihachiego zaś Namco Bandai. Tu też wychodzi mały problem. O ile Nintendo posiada prawa do w zasadzie wszystkich swoich maskotek, o tyle Sony już nie ma tutaj takiego pola do popisu i pewnie temu o takich prawdziwych amiibo u Sony nigdy nie będzie mowy.

SMF spam blocked by CleanTalk