Aktualności

[Książka] Recenzja "Antologii PlayStation"

Janusz · 2240

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
dnia: Stycznia 20, 2018, 14:29:15
Dzięki @foxe mogłem się bliżej przyjrzeć "Antologii PlayStation". Trochę mi zeszło z jej lekturą, ale wreszcie się udało. Jeżeli jesteście ciekawi co znajduje się w jej wnętrzu to zapraszam do recenzji:

http://strefapsx.pl/antologia-playstation-recenzja/

Online SALADYN

Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2018, 16:23:10
Troszkę za droga ta książka jak na mój gust. Cena skazuje ją na żywot kolekcjonerskiego gadżetu, mogli zrobić jakąś tańszą wersje albo PDF'a chociaż.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 21, 2018, 20:07:32
No nie kosztuje mało ;/ Z drugiej strony jak wspomniałem w recenzji wychodzi tyle co mniej więcej nowa gra na PS4, więc nie jest to też majątek. Wydanie na bogato, więc i cena spora. Według mnie mogli za to bardziej odróżnić wersję kolekcjonerską od zwykłej i ewentualnie tej ostatniej ściąć cenę.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2018, 10:03:03
Tak czytam reckę i odnoszę wrażenie, że oprócz dużej ilości wywiadów - to takie kompendium 'internety w pigułce'. Jednak kupiłbym za raczej niższą cenę. Fakt, że takie książki u nas to prawie każda (ze względu na nakład i dostępność) może być cennym itemem.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 22, 2018, 12:26:10
Dużo zależy od tego, jak siedzisz mocno w temacie pierwszego PlayStation i czego oczekujesz. Ja trochę liczyłem na źródło, które mi pomoże w robocie, doda coś nowego i tego mi zabrakło trochę. Niemniej zwykła edycję sobie kupię, bo kilka elementów ma fajnie opracowanych, jak np. ten rozdział o kolekcjonerskich przedmiotach.

Ogólnie widać, że to typowo wydawnicza i seryjna robota. Faktycznie taka zbieranina treści z sieci, wzbogacona czasem o coś więcej, choć naprawdę niewiele zabrakło by to było źródło kompletne.

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 12
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: CyborgDoge
Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 22, 2018, 14:12:57
Pozycja bardzo ciekawa. Cena faktycznie wydaje sie być wysoka na rynek wschodnioeuropejski, jednak za tak wielką "knigę" w solidnej oprawie, wykorzystaniem dobrej jakości papieru oraz nadrukami w świetnej jakości IMHO jest warta tych 36€, jednak powinna być to cena za wersję pełną wraz z tą "kolekcjonerską" zawartością.
Nie za bardzo rozumiem, dlaczego zmuszeni jesteśmy dopłacić aż 10€ za coś, co powinno się znaleźć w normalnym wydaniu. Do tego wspomniałeś, że ten dodatkowy dział został potraktowany przez autorów bardzo powierzchownie i można traktować raczej jako ciekawostkę i listę gier, a nie pełnoprawne Kompendium gier wydanych na PlayStation.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

SMF spam blocked by CleanTalk