[Książka] Recenzja "Antologii PlayStation"

Zaczęty przez Janusz, Styczeń 20, 2018, 14:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Dzięki @foxe mogłem się bliżej przyjrzeć "Antologii PlayStation". Trochę mi zeszło z jej lekturą, ale wreszcie się udało. Jeżeli jesteście ciekawi co znajduje się w jej wnętrzu to zapraszam do recenzji:

http://strefapsx.pl/antologia-playstation-recenzja/

SALADYN

Troszkę za droga ta książka jak na mój gust. Cena skazuje ją na żywot kolekcjonerskiego gadżetu, mogli zrobić jakąś tańszą wersje albo PDF'a chociaż.

Janusz

No nie kosztuje mało ;/ Z drugiej strony jak wspomniałem w recenzji wychodzi tyle co mniej więcej nowa gra na PS4, więc nie jest to też majątek. Wydanie na bogato, więc i cena spora. Według mnie mogli za to bardziej odróżnić wersję kolekcjonerską od zwykłej i ewentualnie tej ostatniej ściąć cenę.

hankie

Tak czytam reckę i odnoszę wrażenie, że oprócz dużej ilości wywiadów - to takie kompendium 'internety w pigułce'. Jednak kupiłbym za raczej niższą cenę. Fakt, że takie książki u nas to prawie każda (ze względu na nakład i dostępność) może być cennym itemem.

Janusz

Dużo zależy od tego, jak siedzisz mocno w temacie pierwszego PlayStation i czego oczekujesz. Ja trochę liczyłem na źródło, które mi pomoże w robocie, doda coś nowego i tego mi zabrakło trochę. Niemniej zwykła edycję sobie kupię, bo kilka elementów ma fajnie opracowanych, jak np. ten rozdział o kolekcjonerskich przedmiotach.

Ogólnie widać, że to typowo wydawnicza i seryjna robota. Faktycznie taka zbieranina treści z sieci, wzbogacona czasem o coś więcej, choć naprawdę niewiele zabrakło by to było źródło kompletne.

CyborgDE

Pozycja bardzo ciekawa. Cena faktycznie wydaje sie być wysoka na rynek wschodnioeuropejski, jednak za tak wielką "knigę" w solidnej oprawie, wykorzystaniem dobrej jakości papieru oraz nadrukami w świetnej jakości IMHO jest warta tych 36€, jednak powinna być to cena za wersję pełną wraz z tą "kolekcjonerską" zawartością.
Nie za bardzo rozumiem, dlaczego zmuszeni jesteśmy dopłacić aż 10€ za coś, co powinno się znaleźć w normalnym wydaniu. Do tego wspomniałeś, że ten dodatkowy dział został potraktowany przez autorów bardzo powierzchownie i można traktować raczej jako ciekawostkę i listę gier, a nie pełnoprawne Kompendium gier wydanych na PlayStation.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."