Aktualności

[Książka] „Encyklopedia PSX 1995-2000” i krótki wywiad z jej twórcą

Janusz · 2559

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Po dłuższych bojach udało mi się skończyć najprawdopodobniej ostatni, tegoroczny materiał, tym razem poświęcony "Encyklopedii PSX 1995-2000" wydanej przez wydawnictwo ARES2 w 2001 roku. Encyklopedia ta jak na polskie realia to dzieło bardzo ambitne i nawet dzisiaj robi wrażenie swoją zawartością. Oprócz informacji na jej temat wyciągniętych z samej publikacji, udało mi się też, co nie było łatwe dowiedzieć czegoś więcej na jej temat od jej twórcy, a więc Pana Roberta J. Szmidta, który był redaktorem naczelnym magazynu PlayStation Plus/ PlayerStation Plus. Dzięki @SALADYNowi skorzystają mam nadzieję wszyscy ;) Zapraszam do lektury.

http://strefapsx.pl/encyklopedia-psx-1995-2000/

Offline Namingway

• Kapitan
  • *
    • Reputacja: 27
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • Instagram
  • PSN ID: Namingway_PL
Po dłuższych bojach udało mi się skończyć najprawdopodobniej ostatni, tegoroczny materiał, tym razem poświęcony "Encyklopedii PSX 1995-2000" wydanej przez wydawnictwo ARES2 w 2001 roku. Encyklopedia ta jak na polskie realia to dzieło bardzo ambitne i nawet dzisiaj robi wrażenie swoją zawartością. Oprócz informacji na jej temat wyciągniętych z samej publikacji, udało mi się też, co nie było łatwe dowiedzieć czegoś więcej na jej temat od jej twórcy, a więc Pana Roberta J. Szmidta, który był redaktorem naczelnym magazynu PlayStation Plus/ PlayerStation Plus. Dzięki @SALADYNowi skorzystają mam nadzieję wszyscy ;) Zapraszam do lektury.

http://strefapsx.pl/encyklopedia-psx-1995-2000/
Coś chyba nie poszło, bo zamiast artykułu pod linkiem jest oferta kupna psp

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Że co się stało? :)

Offline Namingway

• Kapitan
  • *
    • Reputacja: 27
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • Instagram
  • PSN ID: Namingway_PL
Nie wiem, może to wina Tapatalka, ale zamiast wspomnianego artykułu i wywiadu  ja widzę link do tego:

http://strefapsx.pl/forum/index.php?topic=2000.0

Edit: Sprawdziłem na komputerze i tam jest  link do artykułu na głównej. Jednak na telefonie przez Tapatalka wyświetla się link  do wątku o PSP. Więc jest to wina aplikacji
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2017, 13:06:14 wysłana przez Namingway »

Offline VectroV

• Zasłużony
  • Major
  • *
    • Reputacja: 23
  • Bester mann
  • Odznaczenia Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2020 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: VectroV
Fajnie wiedzieć że w owym czasie rodzima produkcja tak dobrze się rozeszła po rynku. Ale to pokazuje też jaki status miał szaraczek u nas w kraju. Największy szacun i tak za zdobycie kontaktu z twórcą i za mały wywiad na który znalazł chwilę czasu (a raczej nie wszyscy są tacy chętni na to :P) No i podziękowania dla Saladyna ode mnie również :)

Inspekteur der Bundespolizei Herr Kamil aus Posen

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Powoli taki książkowe okazy to białe kruki. Rodzima, lekko swojsko brzmiąca składnia - i to na 'polskim mięsie'. Ehhh, dzisiaj w dobie internetu nie ma szans na taki materiał w formie książki...
BTW Ten Pan Robert pisuje także powieści w moim ulubionym gatunku prawda? :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Ano i całkiem dobrze mu to idzie podobno ;) Można sobie nawet za darmo pobrać co nieco, np. "Cichą Górę" inspirowaną podobno Silent Hill ;) http://www.robertjszmidt.pl/node/285

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 76
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Szczerze, to kojarzę Pana Roberta z 'Wieży' i 'Otchłani' z Uniwersum Metro ;)

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 12
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: CyborgDoge
Z chęcią bym kiedyś to dorwał jako uzupełnienie kolekcji. Kawał dobrej roboty. Takie artykuły tylko podwyższają prestiż Strefy jako portalu. Rok zakończony z konkretnym przytupem.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

SMF spam blocked by CleanTalk