[Gry] O grach, które być może dołączą do biblioteki PlayStation Classic

Zaczęty przez Janusz, Wrzesień 22, 2018, 16:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Janusz

Moje przemyślenia na temat gier, które mogą pojawić się w PS Classic:

https://strefapsx.pl/moja-lista-gry-ps-classic/

makumator

Ciekawe typy. Napewno nie zgodzę się z Team Buddies, super gra, ale niszowa, casual nie skojarzy, nie wiem też jak z jej wartością sentymentalną. Taki Jumping Flash, to wiadomo - tytuł startowe.
Za to reszta gier z alternatywami np. Parappa, CTR, Harvest, Kula, Medievil bardzo dobrze to rozkminiłeś, props, chyba lepiej wróżyć z fusów się nie dało. Ja podmienił bym w zasadzie tylko:

Team Buddies - > Rapid Reload

I może wsadził jeszcze Mortal Kombat 3 do listy.

Janusz

O MK3 myślałem, Sony dało kupę kasy za tę grę i tymczasową eksluzywność, ale to tytuł nie do końca kojarzący się z marką PS jako tako, więc wątpię by się pojawił. Myślę że tytuły które ukazały się także na innych platformach pominą.

Zobaczymy czy coś wskórają z grami od Konami bo jak nie to wtedy się zwolni miejsce i tutaj mogłyby wskoczyć takie gry jak Omega Boost, Ace Combat 3 czy Fighting Force. Jak tak teraz patrzę to ten ISS mi tylko nie pasuje do końca, ale sentyment wziął górę, a i brak gry sportowej zrobił swoje. Team Buddies faktycznie mogłem przecenić, ale fajnie jakby wśród gier znalazło się kilka takich perełek, niekoniecznie z pierwszych stron gazet. Rapid Reload bym chyba nawet bardziej wolał, więc zmiana na plus, może jakiś Lomax jeszcze. Pożyjemy zobaczymy. Jakby olali remastery i Konami to w sumie i tytułami Sony idzie to spokojnie zapełnić. Pogdybać można. ;) 

Poza tym cholera 20 gier to naprawdę mało i już mi bijatyka się nie zmieściła, nawet Soul Blade, choć jak już to dodałem

SALADYN

Boże uchowaj od Ace Combat 3. To mocno okrojona wersja NTSC-J a oryginalnej japońskiej nie będą przecież tłumaczyć specjalnie dla mini konsolki.

Janusz

Don

A ja po lekturze Twoich typów Bodzio zastanawiam się czy nie zamawiać sprzętu w USA? Tam zdecydowanie będzie więcej jRPG. OK - pewnie jedno miejsce ,,zmarnuje się" na jakiegoś Maddena, ale w ogólnym rozrachunku może być na plus.

Manifesto

Cytat: Don w Wrzesień 23, 2018, 11:07
A ja po lekturze Twoich typów Bodzio zastanawiam się czy nie zamawiać sprzętu w USA? Tam zdecydowanie będzie więcej jRPG. OK - pewnie jedno miejsce ,,zmarnuje się" na jakiegoś Maddena, ale w ogólnym rozrachunku może być na plus.

Dokładnie. I ja tak właśnie prawdopodobnie zrobię. Ograniczona liczba gier (zwłaszcza jRPG) w Europie była kolcem w tyłku dla europejskich fanów tej konsoli, Sony powinno jednak rozważyć możliwość umieszczenia w PS Classic gier, które nigdy nie zostały wydane na Starym Kontynencie, byłaby to rozsądna decyzja. A z PALowskich gier jRPG to bym dodał Star Ocean: The Second Story lub też SaGa Frontier 2.