Zawsze ciekawiło mnie czy Sony sprzedawało luzem pudelka na gry i okazuje się, że tak.
Ten zestaw już wielokrotnie mi przemykał przed oczami, ale miałem wątpliwości co do tego, czy w środku są oryginalne pudełka czy też nie. Raz, że okładka brzydka jak na oficjalny produkt, dwa, że brakuje numeru SLEH czy jakiegoś oficjalnego oznaczenia, a trzy przy logo brakuje TM.

Miałem kupić ten zestaw na potrzeby materiału na Strefę, ale zawsze były ważniejsze wydatki, a i koszt 200zł+ z wysyłką mi się nie uśmiechał na jednorazowy materiał.
Na szczęście jakiś czas temu ktoś wystawił coś takiego na Ebay z dokładnymi zdjęciami i jednoznacznie widać, że w środku siedzą pudełka i z hologramem i z logo.

Co ciekawe jak dobrze widzę, to pudełka są z wkładką na drugą płytę.
Sporo się wyjaśniło. Jedno co mnie jeszcze zastanawia to czy to produkt Sony, czy na licencji po prostu. Raczej obstawiam to drugie. Ten jaskiniowiec jest dość wymowny. No chyba, że to "pirat", w sensie produkowano bez zgody Sony, a Sony przymykało oko, ale to już trudno będzie ustalić. Tak czy siak wrzucam jako ciekawostkę.