Aktualności

[Ciekawostki] Sekretny sposób na przywracanie usuniętych “sejwów”

Janusz · 2304

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 121
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl

Offline alf

• Wsparcie
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 106
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Znałem i nawet wykorzystałem to w czasach świetności PSX. Tak jak napisałeś w artykule - było to opisane w jednej z naszych gazet, prawdopodobnie Oficjalny PlayStation Magazyn.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
A może coś podobnego znacie z gier?
Jak tak to zachęcam do podzielenia się w tym wątku bo na pewno jest tego dużo więcej: https://strefapsx.pl/forum/psx-gry/ukryte-skroty-przyciskowe-w-grach/

Offline mariusz391

No to ja nie miałem o tym pojęcia, a zdarzyło mi się z z raz czy dwa że wywaliłem nie tego save'a co chciałem. Aż dziwne że Sony zrobiło z tego jakiegoś easter egga zamiast normalnie napisać o tym w instrukcji

Offline SALADYN

Wiedziałem o tej funkcji, przeczytałem o niej lata temu w którymś z czasopism, nie pamiętam jakim. Wypróbowałem, rzuciłem pod nosem "hah" i nigdy więcej jej już nie użyłem a nawet kompletnie zapomniałem, dopiero teraz mi przypomniałeś Bodzio.

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Wypróbowałem, rzuciłem pod nosem "hah" i nigdy więcej jej już nie użyłem a nawet kompletnie zapomniałem, dopiero teraz mi przypomniałeś Bodzio.

To tak ja ja. :) W sensie wiedziałem o tym, ale przez te lata kompletnie mi to z głowy wypadło. Podobne kombinacje mają niektóre karty pamięci chyba, te wieloblokowe, mające kilka podstron.

Online bms

Mi jak przez mgłę przypomina się, że jak zapis znikał, to jak przytrzymało się shifty, to kasowanie zostawało anulowane.

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Offline pawloosw

• Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • W co masz zagrać jutro, graj dzisiaj...
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Ja o tym featurerze nie widziałem. Niezły smaczek, choć niewiem czy kiedykolwiek zdarzyło mi się skasować save przypadkowo i ta funkcja by się na coś zdała.  ::)

Offline SCPH-1002

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 6
Czołem,

chyba tego nie było na forum, więc wrzucam jako ciekawostkę.
Usunięty save można odzyskać przyciskając kilkukrotnie L1+L2+R1+R2 .

Offline pawloosw

• Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • W co masz zagrać jutro, graj dzisiaj...
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Było i to całkiem niedawno.  ::) Wejdz na główna.  ;)

Offline szczupi26

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 4
Odpowiedź #10 dnia: Listopada 13, 2020, 09:50:45
Ło matko, żebym o tym wiedział dwadzieścia parę lat temu.......

Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #11 dnia: Listopada 13, 2020, 15:17:31
Było, więc scalam oba wątki.

SMF spam blocked by CleanTalk