Strefowy memizm

Zaczęty przez hankie, Styczeń 11, 2024, 10:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mcin

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

makumator

@Mcin grający w Walentynki w Contrę "na dwóch" z partnerem

Mcin

Śmiałem wiele raz :)
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

alf

Cytat: SALADYN w Luty 12, 2025, 19:40
Alf nie czyta nudnych tematów, pewnie nawet tego mema nie zauważy.

Zauważyłem :) fajny memik z tego wyszedł :)

SALADYN

Taka hipotetyczna sytuacja.

Also

Rocho

Piękny to byłby nagrobek.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Megadeth

Dobre.
Ja bym dał do lombardu. Niech później się z tym bujają. Pamiętam jaki byłem zły jak 15 lat temu w lombie kupiłem PS2. Miało być igła, a dostałem zarzyganego PSZOKA. W ten sam dzień pojechałem go oddać. Może to być dobra naucza dla gówniarza, żeby już więcej nic z Lombardów nie kupować  C:-)

alf

@SALADYN ładny mem, tak to właśnie sobie wyobrażałem.

Mam tak samo jak @Megadeth - ludzie traktują lombardy jak śmietnik do którego oddaje się rzeczy stare, zużyte i niesprawne. Różnica między PSZOKiem a lombardem jest taka, że w tym drugim dostaniesz jakiś pieniądz. Dlatego najpierw idzie sie do lombardu, a dopiero potem na PSZOK :)

SALADYN

Wszelakie podobieństwa do osób i wydarzeń na forum nie jest przypadkowe  :-X

alf

hankie

Trochę @alf rozumiem - bo kurka jednak nie miało się tyle monet, jak rodzice dali (bo w latach 90 jeszcze byłem zbyt młody by pracować) to wolałem kupić Kaczora Donalda, bardziej opłacalne niż skuszenie na pierwszej planszy.

12step

Biedny Alf, to aż trzy memy...  :(
ore ore szabadabada amore

Namingway

Hahaha  :D @SALADYN Czapki z głów! Rzadko się zdarza, żeby jakiś mem rozśmieszył tak, żebym roześmiał się na głos ale w tym przypadku się udało. Co prawda nie widziałem rozmowy na shoucie, ale mniej więcej wiem o co chodzi :)

Muszę częściej tu zaglądać xD

SALADYN

Cytat: 12step w Marzec 06, 2025, 20:31
Biedny Alf, to aż trzy memy...  :(
Tutaj to chyba powód do dumy.

Cytat: Namingway w Marzec 07, 2025, 10:06
Muszę częściej tu zaglądać xD
Sporo tracisz nie bywając na szołcie częściej, memy to tylko pokłosie czatboxa. Nie bój się nie gryziemy za mocno.

12step

To nie z szouta tylko z tematu o arcade

Cytat: alf w Marzec 03, 2025, 12:43
@Morden cudownie się czyta Twoje wspomnienia, powiem Ci że masz tego tyle i tak obrazowo to opisujesz, że powinieneś zastanowić się czy nie napisać o tym książki. Zaplecze w domu masz w postaci ori maszyn to i fotki i reportaże wszystko byłoby bardzo wiarygodne.

Czy opowiedziałbyś jak takie automaty wyglądały wtedy cenowo dla Ciebie i Twoich rówieśników? (...)
Automaty wydawały mi się wtedy turbo stratą pieniędzy - kredyt kosztował 2 PLN co wydawało mi się zbyt wiele za pół minuty gry (często poziom trudności i limit czasowy były wyśrubowane tak byś nie pograł za długo). Pamiętam, że tylko niektóre gry - takie jak Tekken 3, były u mnie skłonne wywołać ten efekt by zmarnować pieniądze na krótką rozgrywkę. W większości jednak przypadków wolałem pieniądze przeznaczyć na trwalsze rzeczy.

Dlatego się tak zastanawiam skąd ludzie wtedy mieli pieniążki by przesiadywać przy automatach.

Alf zagląda graczom do kieszeni i liczy im pieniądze  >:(
ore ore szabadabada amore