Rozgałęźnik EURO SCART do konsol

Desdinova · 15717

Offline alf

• Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 73
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #15 dnia: Października 02, 2017, 20:01:20
Powiedz mi tylko czy spada jakość obrazu po podłączeniu konsoli przez to ustrojstwo?

Nie zauwazylem spadku jakosci.

Również używam czegoś podobnego, co pojawiło się wyżej, a dokładnie to:
http://www.ebay.de/itm/Audio-Video-Selecter-Umschaltbox-Scart-Verteiler-TV-3-Scart-In-umschaltbar/131478547116?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Nie ma do czego się przyczepić za te grosze. Działa pięknie.

Wyglada zupelnie jak ten Thomsona przedstawiony wczesniej.
Masz do niego podlaczone kilka konsol naraz i nie ma problemu ?
Nie opyla mi sie z Niemiec tego sprowadzac, chyba zainwestowalbym w ten Thomson.

Offline fixxxer1

Odpowiedź #16 dnia: Października 02, 2017, 20:07:29
Mam taki automat do sprzedania gdyby ktoś był zainteresowany:

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Offline CyborgDE

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 11
  • Ambroży Kleks Junior
  • Odznaczenia Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
  • PSN ID: CyborgDoge
Odpowiedź #17 dnia: Października 02, 2017, 20:09:13
Tak, nawet kiedyś wstawiałem już do jakiegoś tematu film, ale podrzucę jeszcze raz.

Mam zajęte wszystkie gniazda, czyli podłączone trzy konsole. Można na luzie odpalić sobie wszystkie trzy na raz i przełączać w locie.
Możesz śmiało zamawiać z Polski, bo zapewne większość tych wynalazków w tym przedziale cenowym różni sie jedynie obudową. Chińska elektronika w środku jest zapewne wszędzie ta sama.

"Umysł robota walczy z umysłem debila, taki los cyborgów."

Offline Trzyzet

Odpowiedź #18 dnia: Października 02, 2017, 21:14:58
Pewnie pytanie - czy wiecie czy jest możliwe, by ten splitter przenosił sygnał RGB? Kiedyś oglądałem 2pozycyjny z przełącznikiem w sklepie elektronicznym - wg info sprzedawcy nie przenosił.

Tak, te lepsze switche, nie mylić ze splitterami przenoszą wszystkie piny złącza SCART, RGB też ;)

Offline alf

• Pułkownik
  • *
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #19 dnia: Października 02, 2017, 21:16:29
Trzyzet, czy ten THOMSONa ma szanse okazac sie przenoszacym wszystkie piny ?

Offline Trzyzet

Odpowiedź #20 dnia: Października 02, 2017, 21:17:54

Wygląda jak ta HAMA polecana przez ludzi więc na 99% tak, ale nie miałem tego w ręku, nie rozkręcałem więc nie mam 100% pewności.

Offline Desdinova

Odpowiedź #21 dnia: Października 02, 2017, 23:13:53

Wygląda jak ta HAMA polecana przez ludzi więc na 99% tak, ale nie miałem tego w ręku, nie rozkręcałem więc nie mam 100% pewności.

Zamówiłem dzisiaj tego Thomsona. Przyjdzie to mogę to rozkręcić. Ja się na tym nie znam ale może wy ogarniecie temat.

Offline alf

• Pułkownik
  • *
Odpowiedź #22 dnia: Października 03, 2017, 09:24:55
Desdinova to daj znac jak dojdzie. Jestem mega ciekaw bo tez mam w planach go zamowic.

Offline Desdinova

Odpowiedź #23 dnia: Października 06, 2017, 10:47:30
Desdinova to daj znac jak dojdzie. Jestem mega ciekaw bo tez mam w planach go zamowic.

Przyszło.

Wygląda całkiem solidnie. Otworzyć to i wysłać zdjęcia środka?

Offline alf

• Pułkownik
  • *
Odpowiedź #24 dnia: Października 06, 2017, 11:13:29
Najpierw podlacz i sprawdz czy (i jak) dziala. Zeby potem nie bylo ze rozkreciles, cos zle sie spasowalo i nie dziala  ::)

Offline Yuki

Odpowiedź #25 dnia: Października 09, 2017, 11:50:37
Moze ktos ma chec na ten rozdzielacz ?

http://www.ebay.pl/itm/Bandridge-SVB7725-5-Wege-Manual-Scart-Umschaltbox-5-Way-Manuall-SCART-Switch-/162305799199?hash=item25ca2df41f:g:2OwAAOSwZQRYbSdI

Jak zlapie sie chetnych na zakup łącznie 10 sztuk, to wysylka wyniesie po 2 Euro za sztuke, czyli lacznie z rozdzielaczem bedzie 22 euro (czyli zaokrąglając stówa) za sztuke, fajny pieniadz za Bandridge.

PS:
Wiedzieliscie ze najlepsze switche/rozdzielacze scart do retro sa tworzone w polsce i sa uznawane za najlepsze na swiecie :) ? Mowa o HYDRA!
http://lotharek.pl/product.php?pid=197
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2017, 12:21:26 wysłana przez Yuki »

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 68
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #26 dnia: Października 09, 2017, 12:16:18
Kurka marka mi znana, sprzęt też dobrze przemyślany, bo całość kabli jest na tyle a przód zajmuje tylko wąski panel przedni. Niemniej jednak jakby się zebrało te 10 osób - bo inaczej brałbym i tak Thomsona za niecałą 1/3 tej kwoty...

Offline alf

• Pułkownik
  • *
Odpowiedź #27 dnia: Października 09, 2017, 12:39:18
Poczekajmy na Desdinova i jego relacje z dzialania tego THOMSONa.
Mi zalezy tylko na dzialajacym rozdzielaczu przy zachowaniu jakosci jaką mam teraz na pojedynczym kablu.
Te rozdzielacze euro w cenach podawanych w euro to raczej niepotrzebny moim zdaniem wydatek.

Offline Yuki

Odpowiedź #28 dnia: Października 09, 2017, 12:44:03
Nie jest to niepotrzebny wydatek.

Obejrzyj ponizszy film z porownan najlepszych switch i jakosci obrazu wlasne na nich. Czyli czy nie pogarszaja strumienia video.

Wystepuje tam wlasnie Bandridge, Hydra, Gscartsw, Selecty 21, Extron. A uwierz, ci goscie z filmu na jakosci audio/video retro sie znaja :)

« Ostatnia zmiana: Października 09, 2017, 12:51:05 wysłana przez Yuki »

Offline Desdinova

Odpowiedź #29 dnia: Października 09, 2017, 12:58:16
Poczekajmy na Desdinova i jego relacje z dzialania tego THOMSONa.
Mi zalezy tylko na dzialajacym rozdzielaczu przy zachowaniu jakosci jaką mam teraz na pojedynczym kablu.
Te rozdzielacze euro w cenach podawanych w euro to raczej niepotrzebny moim zdaniem wydatek.

Sory za opóźnienia ale jestem aktualnie na wyjeździe i wracam dopiero dzisiaj wieczorem. Przed wyjazdem zdążyłem tylko podłączyć sprzęt do TV CRT wraz z 3 konsolami. PSX, Saturn i Xbox. Wszystko śmiga bardzo ładnie. Nie zauważyłem na tym telewizorze zmian w jakości obrazu ale zastrzegam że nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Po powrocie będę chciał zrobić ten sam test z użyciem mojego Sony 55'' i wtedy będzie widać pewnie coś więcej. Napiszę jak to wyszło.

SMF spam blocked by CleanTalk