gry ntsc psx w kolorze na konsoliu pal pytanie??

pirek · 1343

Offline pirek

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
dnia: Czerwca 23, 2023, 08:22:17
Witam
posiadam monitor  z funkcją tv  lg ful hd flatron m237wdp. Kupiłem kabel scart aby podłączyć mojego szaraka psx pod gniazdo  scart aby uzyskać kolor w grach ntsc. Lecz obraz nadal jest bez koloru na grach ntsc. Co muszę zrobić aby uzyskać kolor.

Offline Atr3ju

Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 23, 2023, 10:35:22
Zamontowac chip

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 71
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 23, 2023, 10:43:00
Ale jeśli można uruchomić gry NTSC w ogóle - to musi byc jakiś mod? Jeśli jest chip to może bez tzw. ntsc fix? Miałem kiedyś chip w jednym szaraku, jedna z ostatków na wersję 'fat' i nie było problemu, na kablu z i bez RGB.

Offline JAPONIEC

Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 23, 2023, 10:48:51
Upewnić się czy kabel to faktycznie RGB, bo chińskie composite z wtyczką scart widziałem nie raz.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 71
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 23, 2023, 10:54:42
@pirek
luknij też na temat:
https://strefapsx.pl/forum/okablowanie/jak-rozpoznac-prawdziwy-kabel-rgb-do-psx/
I tak jak Japoniec pisze - najtańsze kabelki to zazwyczaj composite na wtyką scart.

SMF spam blocked by CleanTalk