Katalogowanie gier

Zaczęty przez next THE flex, Sierpień 24, 2017, 09:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

FAJΞK

z początku była kartka i długopis teraz jest ecxel który uświadomił mnie ile pieniędzy przpie***lam na głupoty :P

Hoipolloi

Cytat: FAJΞK w Maj 17, 2018, 21:40
z początku była kartka i długopis teraz jest ecxel który uświadomił mnie ile pieniędzy przpie***lam na głupoty :P

haha mam to samo, jak patrzę na słupek hajsu jaki wydałem na gry :D
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

FAJΞK

Cytat: Hoipolloi w Maj 17, 2018, 23:34
Cytat: FAJΞK w Maj 17, 2018, 21:40

haha mam to samo, jak patrzę na słupek hajsu jaki wydałem na gry :D

chyba trzeba przestać zapisywać ;)

SALADYN

Czas i pieniądze które trwonimy dobrze się bawiąc, nie są stracone.

Don

Cytat: SALADYN w Maj 18, 2018, 12:26
Czas i pieniądze które trwonimy dobrze się bawiąc, nie są stracone.

W końcu głos rozsądku! :)

Gaspar

Możecie podrzucić jakieś screeny z takiej bazy w Excelu? Nie wiem jak zacząć, żeby było dobrze :)

hankie

@Gaspar,

to zależy co Ci potrzebne. Dawaj w nagłówkach kolumn np: platformę, język, czy kompletne wydanie, ile egzemplarzy etc. To co Tobie ułatwi szukanie :)

BTW zapraszam do wątku powitalnego:
https://strefapsx.pl/forum/strefa-forumowicza/przedstaw-sie-i-napisz-cos-o-sobie/

next THE flex

Najlepsza strona czyli www.retrocollect.com wreszcie odblokowała IP z Polski, Ukrainy, Białorusi itp i można zarządzać swoimi kolekcjami. Bez problemu można dodawać i edytować wszystkie pozycje w swojej kolekcji, tak samo ze stroną - wszystkie artykuły i tutoriale są teraz dla Nas dostępne. Wreszcie panowie, wreszcie!
....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

foxe

Cytat: next THE flex w Sierpień 21, 2018, 09:34
Najlepsza strona czyli www.retrocollect.com wreszcie odblokowała IP z Polski, Ukrainy, Białorusi itp i można zarządzać swoimi kolekcjami. Bez problemu można dodawać i edytować wszystkie pozycje w swojej kolekcji, tak samo ze stroną - wszystkie artykuły i tutoriale są teraz dla Nas dostępne. Wreszcie panowie, wreszcie!
ale że co wreszcie? korzystam od ponad roku i cały czas mi działało.
szkoda tylko że jeszcze nie dali PS3 i Xbox360

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

next THE flex

Cytat: foxe w Sierpień 21, 2018, 21:38
Cytat: next THE flex w Sierpień 21, 2018, 09:34
ale że co wreszcie? korzystam od ponad roku i cały czas mi działało.
szkoda tylko że jeszcze nie dali PS3 i Xbox360

Bardzo wiele osób miało problem z wejściem, ban na całą stronę na wjazd. Permanentny Ban. Problem dość znany wszem i wobec, zresztą tutaj też ktoś miał przygody.
....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

foxe

O kurcze to nawet nie wiedziałem. Mnie widocznie ominął. Może neostrade zbanowali tylko

xbox
7xPSX(~1050 gier) 5xPS2(~300) 5xPS3(~170) 5xPS4(112) 5xPSP(~160) 2xPSV(18) 3xXBOX(~20) 2xX360(~20) 3xXONE(~10) NES SNESx2 GC Wii(5) WiiU(14) SMSII 2xSMD(4) SMDII

Gaspar

Dzięki za podpowiedz :)i. Za niedługo ruszam z tematem. Dam znać czy u mnie wystąpił problem na retrocollect.com

JAPONIEC

Zarejestrowałem się na próbę i już przy piątej próbie dodania posiadanej gry zgrzyt - nie ma jej w bazie danych :). Jednak nic nie zastąpi starego dobrego Excela, choć może jeszcze się chwilę pobawię.

next THE flex

Cytat: JAPONIEC w Sierpień 22, 2018, 12:12
Zarejestrowałem się na próbę i już przy piątej próbie dodania posiadanej gry zgrzyt - nie ma jej w bazie danych :). Jednak nic nie zastąpi starego dobrego Excela, choć może jeszcze się chwilę pobawię.
Dziwna troche jest polityka dodawnia gier, bo zwykly użytkownik tego nie może zrobić. Jest niewiele gier z rynku japońskiego i amerykańskiego, ale z dnia na dzień ich przybywa. Lubię strony pokroju discogs.com czy imdb.com gdzie baza jest ogromna i mam nadzieje, że RC idzie w tą stronę.
....so....
...who's....
NEXT
       .THE.
               FLEX

foxe

Cytat: JAPONIEC w Sierpień 22, 2018, 12:12
czy to była gra JP czy może PAL?
W palu jest kilka tytułów pod inna nazwą wystarczy wyszukać w wyszukiwarce i powinny się pojawić powiązane tytuły.
JP się niestety nie wypowiem bo nie posiadam za dużo.

xbox