Jakie polecacie zagraniczne portale aukcyjne z wysyłką do Polski

Zaczęty przez Butcher, Listopad 02, 2024, 10:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Butcher

Siemanko ! :) jakie polecacie zagraniczne portale aukcyjne, nie wliczając eBay ;) gdzie wysyłka do PL.jest możliwa :)?

killy9999

Szwedzkie Tradera. Kupiłem stamtąd trochę Gameboyów, bo ceny były lepsze niż w Polsce, a wysyłka tania i bez cła bo w ramach UE.

No i zakupy bezpośrednio z Japonii za pomocą któregoś z licznych serwisów proxy. Obecnie zamawiam przez Sendico. Kiedyś korzystałem z Buyee, ale było drożej bo stosowali własne przeliczniki walutowe. Wiem, że istnieją jeszcze inne takie serwisy (NeoKyo, ZenMarket), ale żadnego z nich nie używałem.

Mcin

ZenMarket raz zamawiałem, nie mam porównania, ale doszło i opłaty celne za mnie zrobili.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

killy9999

@Mcin co to znaczy, że opłaty celne za ciebie zrobili? Opłacone z góry przed wysyłką? Ja przy zamawianiu z Sendico korzystam z FedEx i to oni robią odprawę celną i opłaty. Sęk w tym, że po pierwsze liczą sobie dużo za samo zrobienie odprawy (kilka razy więcej niż poczta), a dwa że faktury potrafią ginąć (z jakiegoś powodu są nadawane z Holandii) i potem po dwóch miesiącach dostajesz pismo z groźbami egzekucji komorniczych. Cały proces jest więc ogólnie stresujący.

Butcher

Mcin

@killy9999  zaznaczyłem że opłata celna po ich stronie, i zapłaciłem im za opłacenie polskiego US, do mnie doszła paczka bez dodatkowych dopłat i negocjacji z pocztą polską.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.