Instrukcje?

Zaczęty przez d o o m, Styczeń 24, 2016, 02:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

d o o m

Hello,

czy ktoś z was ma sprawdzone miejsce w którym można zakupić same instrukcje do gier? Często zdarzają się aukcje z rzadkimi grami, w stanie perfekt, ale bez książeczek. Istnieje w ogóle jakiś sklep który oferuje taką sprzedaż? Jakaś prywatna osoba?
Pij piwo, obserwuj gości.

gumislav

Nooo cooo tyyy?  ;D Jak gra jest rzadka, to goła instrukcja jeszcze rzadsza - zazwyczaj ludzie po nich mazali, psy je zżerały albo wywalali do kosza... ale coś ci podpowiem. Złap kontakt z jakimś lokalnym handlarzem z OLX. Ja mam takiego Pana w Poznaniu, który pudłami sprowadza wszelakie gry na PS2 z Anglii. Tłumaczył mi, że często nieogarnięci handlujący mają gry bez książeczek, bo bywa, że jak idzie duża paka, to żeby była tańsza (lżejsza) przesyłka to wywala się instrukcje. On sam tak kiedyś robił póki się nie zorientował w potrzebach kolekcjonerów. Ale nie w tym rzecz. Chodzi o to, że oni w tych pakach otrzymują sporo gier, które się do niczego nie nadają, a też nie każdy chce inwestować w zakup maszyny do regeneracji. Wówczas takie gry lądują w szafie albo w pudle na lepsze czasy o i można się dogadać i kupić z nich okładkę albo instrukcję. Daj znasz co potrzebujesz na PW a ja się rozeznam. Poszukaj na OLX czy ktoś nie sprzedaje dużej ilości gier w twojej okolicy co może sugerować handlarza.
Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

Janusz

Chyba tylko ebay pozostaje plus nieraz coś jest w paczkach na allegro ala tutaj http://allegro.pl/zest-instrukcji-i-okladek-crash-gta-fifa-sonic-i5921619489.html Sam szukam kilku instrukcji np. teraz potrzebuję do Legend of Dragoon, a od dawna poluję na okładkę i instrukcję do Team Buddies. Do tej ostatniej kiedyś była na ebayu okładka, ale cena to 60zł plus koszty wysyłki odpuściłem. Ogólnie wydaje mi się, że wbrew pozorom w przypadku PS2 może być jeszcze trudniej z instrukcjami. Szkoda, że się nie da ich jakoś profesjonalnie dodrukowywać. 

d o o m

Da sie, da :) kwestia dobrego skanu i odpowiedniego wydruku. Gorzej z insrrukcjami, stad moje pytanie.

Dzieki Gumi! Na szcescie nie ma tego duzo, ale coraz czesciej wpadam na takie aukcje. Na PSP Monster Hunter Freedom, na PS2 Viewtiful Joe.
Pij piwo, obserwuj gości.

Janusz

Oczywiście chodziło mi o instrukcje, nie okładki ;)