Fizyczne wydania gier, dostępne wcześniej tylko cyfrowo lub poza Europą/USA

Zaczęty przez Wagabunga, Kwiecień 12, 2021, 08:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wagabunga

Ja bym nie kupił tej kolekcjonerki, straszna lipa z wyglądu. Może to i celowy design, nawiązujący do gry ale za taką kasę... Próbowałbym standardową, jak się nie uda niewielka strata. Sądzę że ostatnią grę na Vite wyda EastAsia.
"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

animare

SALADYN

Z ciekawości pilnowałem tej oferty, po 4 minutach (pewnie niecałych bo odświeżałem co minutę) było po ptokach.

Manifesto

Cytat: SALADYN w Lipiec 30, 2021, 17:32Z ciekawości pilnowałem tej oferty, po 4 minutach (pewnie niecałych bo odświeżałem co minutę) było po ptokach.

Może i widniało 4 minuty, lecz wyprzedało się w minutę, bo boty po raz kolejny zadziałały. Dodałem grę do koszyka od razu jak się pojawiła, byłem w kolejkowaniu jakąś minutę, po czym przy próbie płatności wyskoczyło sold out. Podobnie było przy Papers Please, lecz tamtej gry żałuję o wiele bardziej, bo na SMB jako grze właściwie mi nie zależało, a chciałem kupić tylko i wyłącznie, że była to ostatnia ich gra na Vitę.

Wagabunga

Ciekawe co się dzieje z fizycznym wydaniem Vampire the Masquerade: Cotteries + Shadows. Ciagle przesuwają premierę, a ostatnio to już nawet na październik (info z Amazona). Dziwne to wszystko, przecież ta ga jest już dawno gotowa, wystarczy wytłoczyć płyty.

ps. Super, że LRG będzie spzedawać DARQ CE. uwielbiam tą gierkę, wciągnęła mnie po uszy.

"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

kaj.dam

Pewnie trochę pobożne życzenie, ale kilka razy natknąłem się że niby jest pomysł na zremasterowane gry z uniwersum Yakuzy: Kenzan i Ishin. Wcześniej dostępne tylko w Japonii. Pięknie wpadłoby na półeczkę... :)

https://www.hebergementwebs.com/gry/yakuza-kenzan-i-yakuza-ishin-ich-producent-mowi-znowu-o-mozliwym-zachodnim-wydaniu

Manifesto

Niestety Koei Tecmo potwierdziło iż Project Zero 5 nie będzie fizycznie wydane na zachodzie. Jedyna mozliwość zdobycia fizycznej kopii to kupno anglojęzycznej wersji na Play Asia. Sam czekam aż pojawi się pre-order na wersję PS4. Liczę na to, że będzie tańsza, bo ta na Switch jest cholernie droga i raczej nie kupię jej za taką cenę.

alf

To smutna wiadomość. Miałem w planach zakup wersji na PS4. Mam nadzieje, że to co pojawi się na Play-Asia nie będzie limitowane lub trudno dostępne. Jak będziesz zamawiał to daj mi znać, mogę się dorzucić do przesyłki jeżeli pozwolisz.

Wagabunga

Lipa straszliwa. Gra na Switcha to obecnie koszt ponad 350 zł (uwzgledniajac wysyłkę i podatek). Nie wiem czy kupię, dla mnie to za drogo. Poczekam, podobnie jak Mani, może wersja na PS4 będzie tańsza, jak to było choćby w przypadku Legend of Mana.

Dajz

Może któryś sklep sprowadzi i wyjdzie taniej, np. Perfect Blue. Ostatnio zaskoczyło mnie, że  Euro AGD ma  w ofercie azjatyckie wydanie Ninja Gaiden Master Collection na Switch za 230zł. Skoro siecówce chciało się sprowadzać z Azji niszową gierkę na niszową konsolę, to nie jest tak źle z Switchem w Polsce.

Lothar

Cytat: Dajz w Sierpień 06, 2021, 08:52
Może któryś sklep sprowadzi i wyjdzie taniej, np. Perfect Blue. Ostatnio zaskoczyło mnie, że  Euro AGD ma  w ofercie azjatyckie wydanie Ninja Gaiden Master Collection na Switch za 230zł. Skoro siecówce chciało się sprowadzać z Azji niszową gierkę na niszową konsolę, to nie jest tak źle z Switchem w Polsce.

Niby tak, lecz cena w RTV to mniej więcej cena gry na PA + wysyłka+ VAT, a przy darmowej wysyłce jaka była w lipcu kumpel, który zamawiał wersję na PS4 zmieścił się do kwoty 200 zł za ten tytuł (podatek opłacony). Przecież na PA można kupić tą grę już za 40 $. Nie wierzę, aby ktoś sprzedawał PZ w Polsce za mniej niż 300 zł, to nierealne. Jedyna nadzieja w tym, że wersja na PS4 będzie chociaż z 10 $ tańsza, tak aby zmieścić się w tych 300 zł po opłaceniu podatku. Przecież 70 dolców za remaster gry z poprzedniej generacji to jakiś kuriozum.

Manifesto

Od dzisiaj można zakupić cyfrowo Axiom Verge 2, natomiast fizyczna wersja na PS4 i Switch została zapowiedziana przez Limited Run Games na październik (również jako dwupak z jedynką). Sądzę, że warto jednak się wstrzymać z zakupem, idę o zakład, że dostaniemy europejskie wydanie dwójki, podobnie jak to było w przypadku pierwszej części. Z drugiej storny - okładki tych gier są dla mnie znakomite, oddają klimat tego tytułu idealnie.

Lothar

Manifesto dobrze przewidział, iż Project Zero na PS4 będzie tańsze niz na Switcha. Co prawda to tylko 10 $, jednak wraz z uwzględnieniem wyższego vatu (na wersję Switch) robi się z tego już około 50 zł. Cena wciąż wysoka, choć już nie tak absurdalna jak na Switcha. Szkoda, że nie było preordera jak PA oferowała darmową wysyłkę w lipcu, wziąłbym.

Manifesto

W takim razie biorę wersję na PS4 i tak mam zamiar grać w to na TV ze słuchawkami na uszach (jak za dawnych lat na PS2). Poczekam jednak na rozwój sytuacji i może faktycznie jakiś polski sklep ściągnie te gry. Oby. Obstawiałem właśnie, że na PS4 będzie o 10 $ tańsza, to nie pierwszy raz, bo z Legend of Mana było podobnie.

Dajz

Chucklefish nawiązało współpracę z iam8bit (wydawca obu Ori w pudle na Switch), czyli można spodziewać fizycznego wydania Eastward również u nas.

Dopakowana wersja Death's Gambit w pudle na Switch. Na razie tylko USA/Canada. Premiera 25.01.2022.
Cena: 45CAD na VGP https://videogamesplus.ca/products/death-s-gambit-afterlife-definitive-edition-switch