Fizyczne wydania gier, dostępne wcześniej tylko cyfrowo lub poza Europą/USA

Zaczęty przez Wagabunga, Kwiecień 12, 2021, 08:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Manifesto

Na Play Asia można już zamawiać Project Zero: Maiden of the Black Water. Co ciekawe jest również dodana wersja amerykańska i europejska, więc trzeba poczekać na oferty w "naszych" sklepach. Cenowo na PA nie wychodzi to za dobrze, trzeba więc poczekać na oficjalną cene gry z innych sklepów.

Temat przypinam, bo sądzę, że warto aby był na widoku i zachęcam do dzielenia się wiedzą na temat wydań fizycznych. Zmieniam również tytuł wątku na bardziej przejrzysty.

Dajz

Jeśli ktoś przegapił limitowane wydanie, to Carrion będzie miał normalnie dostępne pudło w EU; planowana premiera  29 października.  Cena sugerowana: 35 euro;

Napisy na przedniej okładce, o zdobytych nagrodach, mogli jednak sobie darować, psują estetykę.

Manifesto

Dzięki, bo nie wiedziałem o tym, wezmę na pewno. Ponadto dobrze, że bedą te dodatki, w dobie bezpłciowych wydań pudełkowych cieszy mnie każda dodatkowa zawartość.

SALADYN

Super wiadomość, kusi mnie ten tytuł od jakiegoś czasu. Skoro wychodzi pudełko to biorę na 100%.

Wagabunga

Nie widzę jeszcze w europejskich sklepach Doki Doki Literature Club, natomiast PA ma w ofercie taką samą edycję jak ta wyprzedana na Funstocku, zaplanowana na wrzesień. Ktoś wie czy będzie ogólnodostępne wydanie w Europie?
"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

Dajz

Podobno będzie wydanie ogólnodostępne; wydawcą ma być PQube. Trochę podobna sytuacja była z CrossCode, gdzie najpierw wyszły limitki od StrictlyLimitedGames, a później  wersja standardowa od innego wydawcy.

makumator

Cytat: Dajz w Lipiec 14, 2021, 17:29Trochę podobna sytuacja była z CrossCode, gdzie najpierw wyszły limitki od StrictlyLimitedGames, a później  wersja standardowa od innego wydawcy.

Drobna poprawka, Cross Code limitka ze steelbookami (+te inne CE) to nie jest release z SLG, ale ich partnera biznesowego sprzedawany za ich pośrednictwem, zapewne z racji zasięgów. Poznasz to po zakładce "Partner Store" i braku brandu na wydaniu. Z tego co wiem, to ININ wydał je obie (nie jestem pewien, nie brałem z SLG, ale na promo jest ich logo i napewno wydawali wersję nielimitowaną). Można się pomylić, bo często się 'wymieniają' z SLG różnymi fizycznymi wersjami tych samych gier np. dwa inne zestawy EU ze Space Invaders, Darius Burst EX (zestaw Revelation vs ten fizyczny solo, co ma wyjść niedługo) dwa różne Turricany (w sumie 3, z czego na razie jeden dostępny, a drugi i trzeci pewnie za rok najwcześniej, znając cykl produkcyjny....).

Dajz

alf

Cytat: Dajz w Lipiec 14, 2021, 19:56
Dzięki za wyjaśnienie. Trochę to skomplikowane...

Dla mnie to w ogóle kosmos, czytając wypowiedzi makumatora na temat kto co wydaje, w jakim regionie, kto jest kogo partnerem, co jest limitowane a co nie jest - czacha dymi. W takich chwilach cieszę się, że nie kolekcjonuje na Switch  O:-)

Manifesto

Ja jednak zamawiam Doki Doki z USA, choć zastanawiam się czy warto. W tej chwili zacząłem ogrywać, jednak idzie mi to bardzo powoli, bo sama gra nie zachęca póki co do spędzania z nią dużej ilości czasu. Raczej wątpię aby fizyczne wydanie europejskie było dużo tańsze.

Aby nie odbiegać zbytnio od tematu - jeśli kogoś to interesuje:

Ponoć zacny horror, a raczej przygodówka z elementami horroru. Premiera 30 lipca.

renifer Lopez

Może to nie dokładnie gra, która wcześniej była cyfrowo, aczkolwiek pudło było zapowiedziane jedynie na PS5 i Switcha, bo gdyż  takie wersje gry były planowane. Gra do korzeni wraca, czyli na PS4, która to wersja była pierwotnie planowana, a później anulowana. Chyba po rozum do głowy poszli, bo ile jej by sprzedli na PS5? Poza tym skoro jest na Switchu, to na PS4 pójdzie tym bardziej.

Manifesto

Okładka wersji na PS4 wygląda - moim zdaniem - gorzej od pozostałych (i nie chodzi mi o te zgrabne nogi bohaterki ;)). Planuję zakup wydania na Switcha, choć jeśli na PS4 będzie tańsze (jak np. Vampire the Masquarade), to może wezmę tą wersję. Ostatnio coraz częściej można się spotkać z tym, że wydania na Switch są droższe (Legend of Mana, Vampire i kilka innych). Tak czy siak to drugi horror w tym roku, na który mocno czekam (po Song of Horror - niech już w końcu przestaną przekładać premierę pudełka).

renifer Lopez

No i stało sie, chyba mamy ostatnią (czy aby na pewno?), grę na Vitę od Limited Run Games. Super Meat Boy. Po tysiącu egzemplarzy na standardową i kolekcjonerską edycję. Próbuje ktoś kupić? To będzie istny horror - szoł  ::)  ;)

Mani, wygląda na to mnie, że wszystkie okładki z TS zostały zmienione na tą gorszą.

Manifesto

Spróbuję. Prawdopodobieństwo że uda się kupić jest znikome, lecz co mi szkodzi spróbować? :) Rozważam jednak próbę ataku na edycję kolekcjonerską, zapewne większość kolekcjonerów rzuci się na standardową (z uwagi na cenę), a w przypadku dużo droższej kolekcjonerki widzę jakiś cień szansy. Pamiętam jak to było z Papers Please, nie szło tego kupić. Trochę by mnie takie wydanie kosztowało, lecz skoro to ostatnia, fizyczna gra na Vitę wydana przez LRG to nie będę żałował kasy :)