Fizyczne wydania gier, dostępne wcześniej tylko cyfrowo lub poza Europą/USA

Zaczęty przez Wagabunga, Kwiecień 12, 2021, 08:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

animare

Cytat: Dajz w Czerwiec 18, 2025, 18:08
Clear River Games wyda u nas Ender Magnolię na NS, PS4 i PS5. Premiera w w drugiej połowie lipca. Wersja standardowa będzie ogólnie dostępna w sklepach, w cenie ok.140zł

Świetna wiadomość, na takie informacje zawsze czekam. Jakoś nie po drodze mi było teraz z Play-Asia czy VGP. Dzięki.

Dajz

Seria Fuga: Melodies of Steel będzie miała zachodnie wydanie pudełkowe od LRG.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=QK5Ow9zHA4U&t=18m02s
Zapowiedzieli akurat jak zamówiłem japońca w ten poniedziałek.

Manifesto

Wziąłem jakiś czas temu fizyczne, kolekcjonerskie wydanie zbiorcze z Japonii. Na pewno wyszło mi taniej (jakieś 450 zł) niż LRG sobie zażyczy za wszystkie trzy części. Ich kolekcjonerka będzie pewnie kosztować z 200 dolarów. Jeśli nie więcej.

Dajz

Te duże pudło z modelem czołgu i vinylem?
U mnie, z braku miejsca, w grę wchodzą tylko wersje standardowe. Lubię jak napisy na okładkach, są w zrozumiałym dla mnie języku. Z LRG i tak już nie zamawiam, przez koszty wysyłki i dodatkowe opłaty, ale jest mała szansa, że w EU wyda to również Clear River Games, a Ci ceny mają dosyć przystępne i trafiają się spore obniżki na promocjach.

Manifesto

Cytat: Dajz w Październik 29, 2025, 22:06Te duże pudło z modelem czołgu i vinylem?

Winyla tam nie ma i nie słyszałem o takiej wersji tej gry. Natomiast figurka czołgu i inne przedmioty jak najbardziej, w tym piękny artbook. Idę o zakład, że jeśli LRG wyda taki zbiorczy pakiet, to z kosztami wysyłki i podatkiem będzie to wydatek przekraczający 1000 zł. A to jest cena, którą w chwili obecnej nie zapłaciłbym za żadną pudełkową grę.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

na zdjęciu wygląda jakby były zagięcia na pudełku, lecz to mylne wrażenie, gra jest w protektorze i to stąd te smugi.

Cytat: Dajz w Październik 29, 2025, 22:06U mnie, z braku miejsca, w grę wchodzą tylko wersje standardowe. Lubię jak napisy na okładkach, są w zrozumiałym dla mnie języku. Z LRG i tak już nie zamawiam, przez koszty wysyłki i dodatkowe opłaty, ale jest mała szansa, że w EU wyda to również Clear River Games, a Ci ceny mają dosyć przystępne i trafiają się spore obniżki na promocjach.

Mnie napisy po japońsku nie przeszkadzają, a jeśli mam wybierać, to wolę japońską wersję eng. niż paskudne USK na 1/4 okładki jak to jest np. w przypadku No Sleep for Kaname Date (dlatego wybrałem wersję japońską, którą dostałem za 150 zł). Od LRG bardzo rzadko kupuję, wolę poczekać, aż niektóre ich gry pojawią się na VGP (np. Star Ocean The First Departure). Clear River Games faktycznie ma fajne wydania (wziąłem nawet od nich Trails in the Sky ze steelbookiem, bo 800 zł za kolekcjonerkę to było już dla mnie za dużo, mój sufit za takie wydania to 500 zł, czyli mniej więcej tak jak kolekcjonerki ceni sobie NISA).

W tej chwili o wiele bardziej racjonalnie podchodzę do growych zakupów niż jeszcze kilka lat temu, swoje na półkach już mam i w wersjach kolekcjonerskich kupuję już tylko te gry, na których mi najbardziej zależy i które nie przekraczają określonej kwoty.

Dajz

Fangamer zapowiedział  amerykańską premiere pudełkowego wydania Nine Sols na 24 kwietnia. Pewnie będzie też wydanie EU, bo mają tu  filię, ale data jeszcze nieznana.
https://www.fangamer.com/collections/nine-sols?utm_source=fangamer&utm_campaign=launch25-ninesolsdx

Wagabunga

Cytat: Manifesto w Październik 30, 2025, 09:36Mnie napisy po japońsku nie przeszkadzają, a jeśli mam wybierać, to wolę japońską wersję eng. niż paskudne USK na 1/4 okładki jak to jest np. w przypadku No Sleep for Kaname Date (dlatego wybrałem wersję japońską, którą dostałem za 150 zł).

Też wolę japońskie wydania Cero niż ten shit w postaci USK na okładce. Unikam takich wydań i kupuję je wyłącznie w ostateczności. W przypadku Kaname Date poluję na jakąś obniżkę na VGP, wersja amerykańska pozbawiona jest tego pseudo znaczka. Aczkolwiek na pewno za 150 zł, nawet po promocji nie kupię. Przy okazji poszedł do Ciebie priv z zapytaniem, gdzie mogę nabyć japońską wersję gry za taką cenę :)

Przy okazji, jakiś czas temu w Japonii pojawiło się nowe wydanie gry AIR na Switcha. Tym razem z angielskimi napisami na cartridge.

"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD