Fizyczne wydania gier, dostępne wcześniej tylko cyfrowo lub poza Europą/USA

Zaczęty przez Wagabunga, Kwiecień 12, 2021, 08:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wagabunga

Wreszcie mamy zapowiedź fizycznego, anglojęzycznego wydania gry SaGa: Emerald Beyond na PS5 i Switcha. Trochę drogo, jednak zapewne za jakiś czas cena spadnie:

https://www.play-asia.com/saga-emerald-beyond-english/13/70gjhb

"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

Manifesto

Tak jak się spodziewałem, Chińczycy nie zawiedli ;) Za premierową cenę na pewno nie kupię, poczekam na stosowną obniżkę.

Cytat: alf w Czerwiec 09, 2024, 12:07Nie rozumiem, przecież Anal Wake 2 już jest od kilku miesięcy dostępny. Chodzi Tobie o to że jesienią ma być w pudełku?

@alf Tak, o to właśnie mi chodziło. Cyfry za 200 zł nigdy nie kupiłem i nie kupię, więc póki co gra dla mnie "nie istniała".  Za żadną wersję cyfrową nie mam zamiaru zapłacić więcej niż 100 zł. Tak jak powiedziałem kiedyś - będzie cyfra do 100 zł lub pudełko to zagram.

Cytat: alf w Czerwiec 09, 2024, 12:07Cyfrowe wydania wiadomo - pozostawmy smutnym PCtowcom, którzy emulują konsole na kompie bo na kompa nie ma gier 

:) ;D  :))

Dajz

Jeśli ktoś się nie załapał się limitkę od SRG, to VGP zbiera preordery na pudełkowe wydanie The Messenger na Switch/PS5.
Premiera: 21.03.2025.
Cena: 40CAD/28$ (ok. 50CAD/35$ doliczając VAT)

https://videogamesplus.ca/products/the-messenger-nintendo-switch
https://videogamesplus.ca/products/the-messenger-playstation-5-pre-order

https://x.com/VideoGamesPlus_/status/1869504884300763153

JAPONIEC

LRG, SRG, VGP - te pseudolimitowane wydania to golenie graczy. Cieszę sie, że wyszedłem z tej zabawy :)

Wagabunga

Cytat: JAPONIEC w Grudzień 22, 2024, 22:35
LRG, SRG, VGP - te pseudolimitowane wydania to golenie graczy. Cieszę sie, że wyszedłem z tej zabawy :)

Zgodzę się, częściowo, natomiast VGP bym nie zaliczał do grona pozostałych wymienionych. To jest po prostu duży sklep oferujący standardowe wydania gier z całego świata. Mają swoje exy, wydania LRG, Play Asia czy Red Art. Natomiast większość gier na półkach to po prostu gry wszystkich wydawców. Jest pełno japońszczyzny, mają sporo visual novel w ofercie. I jako jedyni robią reprinty niektórych tytułów. A dodruk Messengera? Super sprawa, umożliwiają graczom kupno drogich dotąd gier w lepszej cenie. Dzięki nim kupiłem pierwsze Blue Reflection na PS4, które na rynku wtórnym chodziło za jakiś zje&#&* pieniądze. Z tym Messengerem jest podobnie, ratują mi tyłek, bo tytuł drogi i trudno dostępny. Ja biorę na Switcha.
"Ale to już było MASE razy poruszane że ŻADEN z was nie gra w te japońskie gry przy premierze w Japonii tylko gdy wyjdzie na zachodzie". - mariusz391 XDDDDDDDD

Dajz

Cytat: Dajz w Grudzień 22, 2024, 21:43
Jeśli ktoś się nie załapał się limitkę od SRG, to VGP zbiera preordery na pudełkowe wydanie The Messenger na Switch/PS5.
Jednak nie trzeba będzie ściągać z Kanady. Devolver wyda u nas ten tytuł w normalnej dystrybucji.
Cena ok. 120zł.

https://www.amazon.pl/Devolver-Digital-The-Messenger-Switch/dp/B0DQ9C1SMJ/261-48492

Manifesto

Dzięki za info. Już zastanawiałem się czy składać pre-order na VGP :) Dobrze, że pudło tej gry będzie ogólnodostępne, limitowane wydania chodziły na rynku wtórnym za niemałe pieniądze.

Manifesto

Na czerwiec zaplanowane jest zbiorcze wydanie remasterów Soul Reaver, w standardowej i bogatszej edycji. Na PS5 i Switcha. Kolejne, po Tomb Raiderze świetne pudełko tego wydawcy:

JAPONIEC

Heh, miałem w LRG koszyk 6 czy 7 produktów, zawsze czekam z niektórymi rzeczami na ostatni dzień pre-ordera, by szło wszystko w jednej paczce.
Soul Reavery były brakującym elementem układanki i wymiotło je w mig (chciałem SW + PlayStation), a nigdzie nie mówili, że będzie jakikolwiek limit. Olałem zamówienie (wiadomo, dla nich to grosze) ale podwójnie cieszy, że wychodzi normalnie w retailu. Niech się cmokną w pompkę.

Dajz

Byłem na 99% pewny, że wydadzą to u nas, zwłaszcza po sukcesie pudełkowego remastera Tomb Raidera. Wbrew cyfrowej propagandzie, fizyczne wydania, to nadal na konsolach łakomy kąsek dla wydawców (zwłaszcza tych mniejszych -  Red Art Games, Clear River Games itd.). Teraz czekam na zapowiedź europejskiego wydania trylogii Fuga: Melodies of Steel.

Janusz

Dajz

W tym roku na NS, ma wyjść  pudełkowe Nine Sols. Dokładna data jeszcze nieznana, wydawcą Fangamer i zapowiedź na region US, ale bardzo możliwe, że będzie wersja EU (tak jak było z Hollow Knightem i Tunic).

Druh Boruch

Dla fanów horrorów ciekawa opcja. KARMA, która miała być dostępna wyłącznie w formie cyfrowej dystrybucji, pojawi się w pudełku na PS5.

Manifesto

Dzięki! Nie wiedziałem że ma być takie wydanie. Super sprawa, widzę, że grę można już zamówić w kilku polskich sklepach :)

Dajz

Clear River Games wyda u nas Ender Magnolię na NS, PS4 i PS5. Premiera w drugiej połowie lipca. Wersja standardowa będzie ogólnie dostępna w sklepach, w cenie ok.140zł