Drukowanie zastępczych okładek do gier

Zaczęty przez TheUrien84, Styczeń 12, 2016, 14:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

gumislav

Papier błyszczący, gramatura 200, 2.50 zł za stronę.

Skan bazowy 12.60 cm wysokość, 12.60 cm szerokość (mały i kiepskiej jakości, ale jedyny jaki znalazłem w necie).
Później się okazało, że optymalnie byłoby jednak 12.60 wysokość i 12.50 szerokość  ::)

Pani drukuje to za pośrednictwem Corela i dzieje się magia:

Widoczny szum to wina obiektywy i oświetlenia - w rzeczywistości kolor jest głęboki i jednorodny.

Retromaniacy wszystkich krajów, łączcie się!
Nie ważne co... ważne, że retro.

hankie

Namingway

Super sprawa! :) Też potrzebowałbym wydrukować sobie kilka okładek. A skoro taki wydruk nie różni się niczym od oryginalnego wydania, to czy jest sens zastanawiać się czy okładka jest oryginalna? Oryginalne przecież też były drukowane :) nikt pod mikroskopem tego badać nie będzie ;)

Basteq

Quake otrzymał drugie życie, nawet się tego nie spodziewał ;)

Schizo

Gummi, w jakim punkcie ogarniałeś temat? CCS czy gdzie indziej? Wyszło super!
Mój kanał na Twitch: https://twitch.tv/lubiestaregry

gumislav

Oto namiary na punkt:
http://www.kseroa0.pl/kontakt.html
Tylko trzeba im dokładnie wytłumaczyć jaki chcesz osiągnąć efekt, np. że konkretny wymiar ma być zachowany itp.

Namingway

Zachęcony postem gumislava, wyszukałem w necie skan okładki do fify 96, której brakuje w moim egzemplarzu, i poleciałem do pobliskiej drukarni, żeby sprawdzić jak wyjdzie. Nie mieli papieru o odpowiedniej gramaturze, ale był podobny. Skan jednak też nie był najwyższej jakości, mimo to myślę, że wyszło całkiem nieźle :)

Muszę znaleźć lepszy skan i spróbować na lepszym papierze. Może ktoś ze strefy mógłby zeskanowac okładkę ze swojego egzemplarza i mi taki skan podesłać? :) W internecie o to ciężko :/

gumislav

Daj mi trochę czasu, kombinuję sobie dostęp do skanera, a jak już go będę miał to zrobię ci skan okładki z mojej Fify 96.

hankie

W zakresie coverów często zaglądałem na:
http://www.thecoverproject.net/
Może się przyda?

Namingway

@hankie: Sprawdzałem tą stronkę, niestety fify tam nie ma :(

@gumislav: Jak byś mógł to było by super :) Do tego czasu wystarczy mi ta, którą mam :)

zircco

Też mam w planach dodruk 2 okładek, szablon gotowy, wszystko gotowe, tylko nie mam czasu wyskoczyć do drukarni...

Jak się w końcu zbiorę to się pochwalę (skan dostałem od Bodzia, jeszcze raz dziękuję).

Janusz

Fify 96 też mógłbym zrobić skan, ale mam jakiś zaciek, więc lepiej niech @gumislav zrobi bo pewnie ma w lepszym stanie. Mi by się przydał dobry skan okładki Team Buddies, jakby ktoś gdzieś widział, niech da znać.

Manietu

Ja mam Team Buddies, w mojej opinii w zupełnie dobrym stanie, tylko na scan trzebaby trochę poczekać, aż się dorwę do jakiegoś skanera.

Janusz

Oj, to czekam. W necie jest coś ale niestety jakość żadna, kolorystyka inna, i co gorsze to skan okładki manuala, a nie gry.

loompy100