W co aktualnie grasz?

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 09, 2014, 15:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

hankie

Cytat: abimimibia w Luty 10, 2026, 13:44
Cytat: hankie w Luty 10, 2026, 09:56Start the Party 2 (bo w dwójce jest Krzysiu Ibisz)

W jedynce też jest i przede wszystkim tam sporo gada i komentuje to co się dzieje na ekranie. W dwójce słychać go znacznie mniej i jest mniej ekspresyjny.
O kurcze - racja! Może za psi grosz pierwsza część też wpadnie i założe z córką fanklub K Ibisza ;D Kurcze żonglerka tymi płytami z Move grami będzie dodatkowym ćwiczeniem (albo na PS3 superslim zainstaluję HENa i sobie te gry poisntaluję :P).

abimimibia

Warto. Moim zdaniem jedynka jest dużo lepsza niż dwójka.

Czarny Wilk

Cytat: hankie w Luty 10, 2026, 11:42
Cytat: Czarny Wilk w Luty 10, 2026, 10:31Pamiętam jak się rozczarowałem jak lata później spróbowałem zrobione w podobnym stylu Switch Sports od Nintendo i okazało się absolutnym kasztanem w porównaniu do tego co miało Sony.
Przy Wii to kumam, bo latarka z diodami na tv  (zastępowalna świeczkami) i prymitywna 'kamerka' w Wiilocie - ale Switch 1 gorszy w ruchowości od Move?

Jakość sensorów niewiele daje, gdy gra nawet nie próbuje czegokolwiek symulować tylko opiera się na 2, może trzech wykrywanych schematach. Nintendo postawiło na bardzo, ale to bardzo uproszczone minigry bez jakiejkolwiek zaawansowanej detekcji ruchu.

Janusz

U mnie Jackie Chan Stuntmaster aktualnie odpalony :)

W necie śmieją się z Hagrida, ale tutaj Jackie Chan moim zdaniem bardziej memiczny, rozwaliła mnie ta tekstura. Z drugiej strony twarz prawie fotorealistyczna :D

12step

Jedna z lepszych gier na PSX, ten patent że łapiesz po drodze jakieś patelnie, szczotki czy ryby do walki genialny. Kiedyś ją przejde do końca.
ore ore szabadabada amore

Janusz

Gierka ma potencjał, fajnie że dodali jakieś znajdźki żeby uatrakcyjnić rozgrywkę i ją zwolnić.

12step

"Ma potencjał"  ::)  Przecież to przebój PSXa był, Tony Hawk i Jackie Chan.

Janusz

Czy ja wiem? Przebojem bym tego nie nazwał.
Oceny raczej średnie, no i szkoda że gierka wyszła tak późno, jak już uwaga skupiona była na PS2.
Mimo to fajny tytuł do ogrania z tych mniej na TOPie.

12step

Ja zapamiętałem tą grę jako bardziej znaną niż Tekken czy Crash. Taką dla normalnych ludzi a nie jakiś specjalistów do bijatyk. Pamiętam, że mój kolega, który miał PSXa miał ją i Tony Hawka, a innych gier nie zapamiętałem. Nie miałem świadomości, ze wyszła tak późno.

Kirby

Ostatnio nie gram wiele. Wszystko przez ograniczoną ilość wolnego czasu. Najczęściej więc sięgam po Switcha2 i odpalam Tetris 99. Jest to obok Tetrisa DS moja ulubiona gra z serii 😃

Poza tym kontynuuję przygodę w Hogwart Legacy, którego męczę od grudnia 2024 roku 😂 Miałem półroczną przerwę w grze, tak więc nic dziwnego że na liczniku dopiero 17 godzin. Wykonuję krótkie aktywności, powoli prę do przodu. Cieszy, że gra na S2 otrzymała aktualizację, bowiem zyskała na tym nie tylko oprawa, ale przede wszystkim czasy ładowania 😃

Do tego przekonałem się do Kirby's Dream Buffet, którą kupiłem dobre dwa lata temu. Wcześniej pomniejszony i ściśnięty obraz na Switchu Lite uniemożliwiał mi komfortową zabawę. Jednak teraz na Switchu 2, ta wesoła i sympatyczna gra nabrała wiatru w żagle. Wszystko na planszy stało się duże i wyraźne. Ogromnym atutem gry jest nie tylko luźny i niewymagający gameplay, ale też masa rzeczy do odblokowania. Każde ukończenie kilkuminutowego turnieju przynosi jakiś postęp. Lubię gdy nawet 5 minut spędzone z grą daje poczucie, że coś zostało zrobione.

killy9999

Przeszedłem Catherine: Full Body na Switchu. Jakoś w 2019 prawie przeszedłem wersję Classic, ale odpuściłem granie przed samą końcówką gry. Teraz uznałem, że pora przejść do końca wersję rozszerzoną. Grało się fajnie - bez żadnej solucji dostałem Catherine True Ending, wystarczyło iść za głosem serca - ale za pierwszym razem gra zrobiła na mnie dużo większe wrażenie. Może była to kwestia elementu zaskoczenia, a może to, że po grze widać już nieco jej wiek. Szczególnie w oczy kłują niektóre animacje twarzy i niedopasowanie ruchu ust do dubbingu.

Czarny Wilk

Resident Evil Requiem - ogrywałem pod recenzję, więc miałem przyjemność skończyć trochę szybciej niż reszta świata. Podobało mi się, Capcom zgrabnie wrzucił dwie gry w jedną - sekwencje z Grace są mocno w stylu REVII, a sceny Leona to czysty RE4Remake. Tytuł mocno dla fanów serii, zwłaszcza najstarszych odsłon, bo się mocno odnosi do przeszłości, retconuje, mruga ogiem jakby miał tik nerwowy. Jak wychowaliście się biegając po korytarzach posterunku w Raccoon, to będziecie w niebie. Ja byłem, choć nawet jakiegoś mocnego sentymentu nie mam, w serię zacząłem się wgryzać dopiero od 2018.

Yakuza Kiwami 3 - fandom znienawidził tę grę jeszcze przed premierą, tymczasem ja póki co wsiąkłem w minigry i się cudownie bawię :D Jedyne co mi przeszkadza to skopane filtry graficzne, w Okinawie jeszcze wszystko wygląda naturalnie, ale Kamurocho prezentuje się po prostu źle. Cała reszta to czysta Yakuza jak lubię.

Hitman World of Assasination - gram w nowe Hitmany od lat i regularnie do nich wracam, uwielbiam tę formułę, a treści jest tu tyle, że będę miał co robić jeszcze przed dwie dekady. Teraz trafił się pretekst do kolejnego powrotu, bo do gry trafił specjalny event i możemy polować na Millę Jovovich udającą szefową tutejszej wersji Umbrella Corporation.

ikskoks

Odpaliłem sobie Epokę Lodowcową 2. Udało się przejść po 3,5h, gra trochę podobna do Spyro The Dragon, tylko zamiast klejnotów są orzechy.
Można zdobyć "premię" w każdym poziomie za zebranie 1000 orzechów, ale nie warto, szkoda czasu.

Jest polski dubbing, ale nie wszyscy aktorzy głosowi są ci sami, co w filmie.
Ciekawostką jest to, że mimo polskiego języka w grze, to niektóre przerywniki filmowe są w innym języku (chyba czeskim??) - i bez napisów. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.

P.S. Bardzo dobrze działa na Windows 10. Nie trzeba nic kombinować z dgVodoo.