Nie zawsze ale część tych customowych obudów poza estetyka która też bywa ciekawa jak się patrzy na niektóre okleiny.
No ale są customowe i bywa, że rozstaw przycisków bywa inny niż w oryginalne albo gałka dziwnie długa/krótka. Lub gdy nagle chcesz zagrać w 2 osoby to jest ciasno mimo że na oryginalnej budzie było inaczej.
Latem nad morzem odwiedziłem salon gier (moda wróciła - zaczeły odżywać) i grałem w Tekken Tag Tournament.
Wydaje mi się, że idą dalej z byciem custom i nie tylko budy są customowe ale i elektronika. Zamiast kineskopów dali LCD. Gra prezentowała się średnio. Nawet nie jestem pewien czy pod spodem nie był emulator.
Do tego co najgorsze to to co wspomniałeś - rozstaw przycisków nieprawidłowy totalnie.
Zastosowali ten:

Nic do niego nie mam, ale...
... nie trzymali sie wymiarów zupełnie. Te 2 rzędy przycisków (każdy po 3 przyciski w rzędzie) były tak daleko od siebie oddalone, że trzeba było mocno przesuwać całą dłoń po blacie by w ogóle sięgnąć do przycisku.
Do tego podłączenie przycisków mi nie grało - spodziewałem się jakiegoś wyczucia, że piąstki i kopniaki są w jednym rzędzie lub kolumnie a o ile pamietam byly bez sensu totalnie, przemieszane.
Zupełnie jakby automat budował ktoś, kto nigdy w życiu nie grał w gre na automacie.