W co aktualnie grasz?

Zaczęty przez Janusz, Czerwiec 09, 2014, 15:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

makumator

2D Star Allies to konkretnie wg mojego syna najlepsza część na Switcha na coopa, pod względem różnorodności mocy i plansz, dlatego jeżeli pykasz z młodym to od niej polecam zacząć, do Yoshiego nie będzie chciał wracać. 3D jest bardzo dobry, ale to jednak trochę inna gra niż klasyczne Kirbysie , dlatego jego bym zostawił na drugie lub trzecie danie. Remak Return to Dremland też świetny, kurde tu nie ma słabej gry w serii, więc w sumie nie zaliczysz wtopy. Natomiast serio Star Allies jak chcesz zachęcić potomka do postaci. Mój (10 lat) mimo sprania mózgu przez Mincrafty/PCMR i tak lubi sobie czasem wrócić do przeszłości i przejść na Switchu ulubione Kirby po raz Nty od czasu do czasu.

Kirby

I też Kirby z 3D ma ciekawsze plansze, więcej się dzieje. Ten 2D po czasie przynudza. Na początku wydawała się bardzo fajne, ale im dalszy etap tym mocniej wiało już nudziarstwem :P

Megadeth

Pięknie dziękuje maku, taką opinię szanuje. Pójdę w Star Allies zatem, bo Yoshiego mamy ograne wzdłuż i wszerz i powoli wkrada się nuda.
THX

Cytat: Kirby w Grudzień 16, 2024, 19:56
I też Kirby z 3D ma ciekawsze plansze, więcej się dzieje. Ten 2D po czasie przynudza. Na początku wydawała się bardzo fajne, ale im dalszy etap tym mocniej wiało już nudziarstwem :P

Jak z synkiem zagramy na dzień max 20-30 minut (później i tak traci zainteresowanie) to myślę, że nie będzie tak źle. Yoshiego przechodziliśmy ponad rok.

12step

Dla małych dzieci to chyba ten Marian co się buduje plansze dobry
ore ore szabadabada amore

makumator

Marian budowniczy jest slaby. Postać nie ma tyle mocy co Kirby (w Star Allies są moce łączone - mega motyw dla małego chłopaka chcącego przeżyć fajna przygodę w kolorowym świecie), nie ma konkretnych bossów spasowanych ze światami,  plansze są trudne, edytor to jest fun na 10 minut, plansze społeczności to śmietnik lub hardcore. Zdecydowanie nie gra dla dzieci.

szczupi26

Ciągle Stalker 2, prawie 72 godziny na liczniku, ciągle się chce, ciągle ciągnie do Zony. Nigdy nie wiesz co czeka Cię za kolejnym wzgórzem/zabudowaniami.....

Kirby

Ograłem Mariana Bros 3. Spoko gierka, ale kompletnie nie rozumiem jej fenomenu. Obiektywnie mocno hejtowany NMB2 wydany na 3DS jest grą dużo lepszą, bardziej wciągającą, ale to klasyk cieszy się większym uznaniem. Owszem Bros 3 nie jest grą złą, ale czegoś jej brakuje. Rozumiem, że wprowadziła do serii kostium szopa i kilka innych nowości, do tego plansze są stworzone do przyjemnych krótkich sesji, niemniej może źle to zabrzmi jednak wydane na GB Mario Landy (zwłaszcza 2) są fajniejsze :P

Poza tym wróciłem do Dziedzictwa Hogwartu. Zacząłem przygodę od nowa, tym razem na Switchu. I chyba dopadły mnie jakieś czary bo ... o ile grając na Ps4 przysypiałem i czułem znużenie, tak na handheldzie bawię się wyraźnie lepiej.

Stall

U mnie takie ściganie:

Jak widać jakieś zastosowanie dla PS3 w 2K25 jeszcze się znajdzie.

Megadeth

Projektor? Z PC to leci? Jak kolory? Bo na foto troche wyblakłe?

Stall

Normalnie z jednej konsolety dwie kiery na raz. Projektor, jak zgasić główne światło to kolory i jasność gitówa

Mcin

Czyli nie tylko ja nie uznaje genialności mariana trzy. Super :D
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Rocho

U mnie nowy rok z Diablo 3 i kanapowy coop. Jak na premierę Diabolo 3 mi nie siadło tak w dwoje gra się fajnie.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Kirby

Cytat: Mcin w Styczeń 05, 2025, 11:52
Czyli nie tylko ja nie uznaje genialności mariana trzy. Super :D

Patrząc na recenzje to chyba wygląda jak my VS reszta świata 🤣

https://gamefaqs.gamespot.com/nes/525245-super-mario-bros-3/reviews

Mcin

Na Gamefaqs masz głównie hamburgerojadowe opinie, a im głupio byłoby przyznać, że jarali się tak czymś, co nie jest genialne. To była swego czasu największa akcja reklamowa w branży gier. Hype Train z prędkością Shinkansena.
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

12step

Cytat: Mcin w Styczeń 05, 2025, 11:52Czyli nie tylko ja nie uznaje genialności mariana trzy. Super :D

Ja mam tak z 2. Przy czym chyba Mariany na Gameboya prócz pierwszego uważam za lepsze od SMB3.
ore ore szabadabada amore