W co aktualnie grasz?

Janusz · 436025

Offline Kirby

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 5
  • Odznaczenia Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum.
Odpowiedź #3720 dnia: Listopada 29, 2024, 19:36:45
Tymczasem gram dalej w Hogwart Legacy i serio nie sprawia mi to żadnej przyjemności. Wałęsanie po zamku zwyczajnie nuży. Misje typu spotkaj się z kimś, pogadaj, wykonaj proste zadanie i wróć mnie usypiają. Świat przywodzi na myśl wydmuszkę. Wszystko niby jest piękne, ale do bólu puste. Muzyka też jakąś smętna i przydatna do walki z bezsennością.

Mieliście jakiś kontakt z tą grą?

Offline 12step

Odpowiedź #3721 dnia: Listopada 29, 2024, 20:38:33
Podobno Harry Potter na Gameboy Color jest niezły.

ore ore szabadabada amore

Offline mariusz391

Odpowiedź #3722 dnia: Listopada 29, 2024, 20:45:41
Taki że mam zafoliowane pudełko na PS4 w domu. Niestety z jego okładki cięzko mi ocenić jakość produktu

Offline janfm

Odpowiedź #3723 dnia: Listopada 29, 2024, 21:00:55
Mnie hogwarts pochłonęło, ale tylko dlatego że cykl książek oraz filmów, czytałem/oglądałem parokrotnie, słowem dla mnie must have.
I wydaje mi się, że każdy będzie podchodzić do danego tytułu z jakimś sentymentem. Z lepszym/gorszym lub nijakim jeśli się tym nie jara.
Wydaje mi się, że chodzi kolokwialnie o punkt zaczepienia - albo on jest albo go nie ma.
Swoją drogą po ukończeniu resident village, rozpoczynam alone in the dark... I powoli nadrabiam horrory z ps4 :)

Offline 12step

Odpowiedź #3724 dnia: Listopada 29, 2024, 21:05:22
Bardzo miło wspominam Resident Evil Village, chociaż zwykle jestem marudą, prawie tak dobry jak Biohazard.

ore ore szabadabada amore

Offline szczupi26

Odpowiedź #3725 dnia: Listopada 29, 2024, 21:12:44
Stalker 2 na XSX, od lat tyle czasu, w tak krótkim czasie :D przy konsoli nie spędziłem. W ciągu tygodnia nabite prawie 18h .... nie spodziewałem się że jeszcze jakaś gra zassie mnie tak okrutnie żebym nawet w pracy o niej myślał :D

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #3726 dnia: Listopada 29, 2024, 21:40:15

Sprawdzę, dzięki.

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Online Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 12
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #3727 dnia: Listopada 29, 2024, 21:50:49
NIezły? Jest świetny, szczególnie polecam The Chamber of Secrets. Jak na GBC to ma rewelacyjną muzykę, zupełnie oryginalną, nie nawiązującą do filmów.

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 24
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #3728 dnia: Listopada 30, 2024, 00:01:32
Tymczasem gram dalej w Hogwart Legacy i serio nie sprawia mi to żadnej przyjemności. Wałęsanie po zamku zwyczajnie nuży. Misje typu spotkaj się z kimś, pogadaj, wykonaj proste zadanie i wróć mnie usypiają. Świat przywodzi na myśl wydmuszkę. Wszystko niby jest piękne, ale do bólu puste. Muzyka też jakąś smętna i przydatna do walki z bezsennością.

Mam praktycznie od premiery. Pograłem trochę i nie skończyłem. Muszę kiedyś wrócić, tym bardziej że zacząłem na High na RTX 3070, to teraz miło będzie skończyć na Ultra z RTX. Przyjemny comfort-game.

Stalker 2 na XSX, od lat tyle czasu, w tak krótkim czasie  przy konsoli nie spędziłem. W ciągu tygodnia nabite prawie 18h .... nie spodziewałem się że jeszcze jakaś gra zassie mnie tak okrutnie żebym nawet w pracy o niej myślał

Fajnie, że nie jestem jedynym forumowiczem, któremu klimat gierki siadł. Nie mam co prawda w niej jeszcze tylu godzin co ty, ale też wrażenia od początku głównie pozytywne. I to mimo niedoróbek które dopiero będą łatać.

Offline szczupi26

Odpowiedź #3729 dnia: Listopada 30, 2024, 08:52:16
Fajnie, że nie jestem jedynym forumowiczem, któremu klimat gierki siadł. Nie mam co prawda w niej jeszcze tylu godzin co ty, ale też wrażenia od początku głównie pozytywne. I to mimo niedoróbek które dopiero będą łatać.
Trylogia klimatem stała (i błędami) :D dwójka wystartowała podobnie, owszem, trafią się gdzieniegdzie graficzne babole, spadki animacji (gram w trybie wydajności) czy inne problemy ale kurcze...........Zona wsysa jak 15 lat temu a KLIMAT (tak w tym przypadku należy pisać dużą literą) ...... no cóż, jest FENOMENALNY.
O ten aspekt bałem się najbardziej i cieszę się że pomimo wielu trudności udało się go zachować. Dla mnie osobiście i całkowicie subiektywnie, najlepszy singlowy fps w jakiego grałem od ponad dekady.

Offline killy9999

Odpowiedź #3730 dnia: Listopada 30, 2024, 19:45:05
U mnie też Stalker 2 kupiony i zainstalowany. Niestety, pograłem do tej pory może z godzinę, bo wróciłem do grania w Dead Cells.

EDIT: Czy tylko ja zginąłem z 10 razy w walce z pierwszym Bloodsuckerem? Nie wiem, czy wyszedłem z wprawy (możliwe), czy on naprawdę był trudny?
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2024, 20:15:04 wysłana przez killy9999 »

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 78
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #3731 dnia: Grudnia 03, 2024, 20:37:31

Dosłownie kilka chwil temu ukończyłem ten wyśmienity tytuł i to co ta gra ze mną zrobiła to... O JA CIE PIER**LE :O

Zacznę jednak od tego, że z serią Syberia nigdy nie było mi specjalnie po drodze. Gry tego typu lubię od lat najmłodszych, choć nie grywam w nie zbyt często. Syberię 1 i 2 poznałem będąc jeszcze wypierdkiem, ale nigdy za mocno nie ograłem. Gdzieś tam przez lata udało mi się zebrać część drugą na PS2 i trzecią na PS4, ale wciąż te gry po prostu czekały na swoją kolej. Jakiś czas temu ograłem dwójkę, a przy okazji dowiedziałem się od brata, że wydano także część czwartą. Fascynującym zbiegiem okoliczności natknąłem się na nią buszując ostatnio w CeXie. Bez zastanowienia kupiłem ją więc i postanowiłem ograć.

Gra zajęła mi niemal 10 i pół godziny. To co odczuwam po przejściu tej gry, jak i odczuwałem w jej trakcie to coś rzadko u mnie spotykanego. Fabuła totalnie mnie wciągnęła, niczym najlepsza produkcja kinowa, a wierzcie mi że kinomanem nie jestem i filmów czy seriali za wiele nie oglądam. To doskonale świadczy o tym jak fantastyczna jest to produkcja, że zdołała mnie tak okrutnie wciągnąć i wywrzeć na mnie naprawdę wielkie emocje. Najchętniej opisałbym wam pokrótce co i jak, ale nie mogę spoilerować wam tego tytułu, bo zaświadczam, że warto w niego zagrać, nawet jeśli nie grało się w części poprzednie, choć znajomość poprzednich trzech gier może na pewno bardziej pomóc w zrozumieniu całego motywu gry.

Ja powiem jeszcze tylko tak. Pod koniec gry miałem taką wczuwę, że autentycznie poruszyła mnie historia w niej przedstawiona. Do tego autorzy zostawili także furtkę do części kolejnej, która mam szczerą nadzieję, że się ukaże i pozwoli mi poznać dalsze losy Kate Walker. Będę czekał jak Netflixowa maniaczka na kolejny sezon swojego ulubionego serialu XD

Wystarczy słowa... Zaprawdę polecam wam ten tytuł i nie zamierzam więcej pisać, bo trudno cokolwiek więcej wyrazić bez większych spoilerów

Offline Rocho

Odpowiedź #3732 dnia: Grudnia 03, 2024, 20:48:13
Grałem tylko w 1 i 2 świetne przygodówki. O trójce słyszałem, że średnie ale pewnie i tak kiedyś zagram.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 78
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #3733 dnia: Grudnia 03, 2024, 20:58:55
Ja gram w ogóle w jakiejś porąbanej kolejności XD Zacząłem od dwójki, teraz czwórka, następnie chciałbym ograć jedynkę i na koniec trójkę 8)

Jak grałeś w pierwsze dwie i choć trochę ci się podobały to zagraj też w czwórkę. Zapewniam że warto zagrać.

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 27
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Użytkownik z minimum czteroletnim stażem na forum. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #3734 dnia: Grudnia 04, 2024, 10:34:38
Grasz tak jak Mickiewicz pisał.

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

SMF spam blocked by CleanTalk