W co aktualnie grasz?

Janusz · 445773

Offline Mcin

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 28
  • بيسي غعَمينْق مَصْتترْ رإِس
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku.
Odpowiedź #3645 dnia: Kwietnia 15, 2024, 22:40:24
korzystam z radości FreePSXBoot i ogrywam kompilacje gir NET Yaroze. Tam są fajne niektóre krótkie gry zręcznościowe, może to obudzi dział haj skor.

Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Offline Trzyzet

Odpowiedź #3646 dnia: Kwietnia 19, 2024, 22:26:52
Helldivers 2, gorąco polecam

Offline G-R-Z-E-C-H

Odpowiedź #3647 dnia: Kwietnia 22, 2024, 08:44:20
Od dłuższego czasu ogrywam sobię Grandię na PS1. Z początku było nudno, ale w końcu się do niej przekonałem i już ponad 50h i pierwsza płyta za mną. Gra ma fajny system zdobywania nowym ruchów - poprzez naukę, a nie, jak zazwyczaj kupowanie w sklepie. Fajnie też, że nie zmusza do wyboru postaci, które mamy w drużynie - te przychodzą i odchodzą w określonych momentach fabularnych i nogdy nie ma dylematu kim grać.

Równolegle walczę z Patapon 2 na PSP. Podobnie jak z pierwszą częścią, mam niezłą przeprawę przez wrodzony brak poczucia rytmu :P

Offline Paweł60

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #3648 dnia: Maja 03, 2024, 11:08:08
Nareszcie w tym roku wyszła pełna wersja Stoneshard, grałem w prolog w wersji beta i nie mogłem się oderwać, teraz przymierzam się do pełnej wersji ;D

Pozdrawiam, Paweł 😊

Offline Retrogranie

• Kapral
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #3649 dnia: Maja 04, 2024, 07:40:05
W Doom na PSX.Myślę że lepiej zrobiona wersja od PC.I można grać na fajnym padzie . :)
Słyszeliście o grze Monkey Magic?.

Offline Pawelec_93

Odpowiedź #3650 dnia: Maja 17, 2024, 23:02:35
Zaopatrzyłem się w pierwszego Guncona i pograłem trochę w Time Crisis 2 na PS2. To moja pierwsza styczność z Gunconem i tą serią. Pierwsze wrażenia nie były jakieś rewelacyjne. Po czasie stwierdzam jednak, że granie na tym pistolecie wciąga. Jestem laikiem w temacie technologii, ale jestem pod wrażeniem, że już w latach 90 byli w stanie coś takiego wymyślić. W sumie zasady działania tego pistoletu nadal do końca nie rozumiem. Tak, czy siak fajnie się gra siedząc przed kineskopem i celując w odpowiedni obszar telewizora. Samo Time Crisis i sposób grania, to fajna odskocznia od innych oklepanych gier. Ot co prawda nierealne, to wszystko fabularnie, ale fajnie się gra ścigając głównego złoczyńcę, strzelając do każdego kogo się da i ratując świat. No i dłonie mają mały fitness od operowania Gunconem ;D
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2024, 23:07:32 wysłana przez Pawelec_93 »

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #3651 dnia: Maja 18, 2024, 07:45:17
Guncon super sprawa i świetny pistolet, ale dobrze też zaopatrzyć się w pedał do przeładowywania jak na automacie, niektóre pistolety go miały w zestawie, można też było go dokupić osobno i szkoda, że akurat w Guncon go nie było.

Offline Kirby

• Starszy sierżant
  • *
    • Reputacja: 5
Odpowiedź #3652 dnia: Maja 23, 2024, 09:26:24
Ostatnio na Switch lite ponownie przechodzę Mario World a na Ps4 na zmianę gram w Uncharted2 i Vice City Definitive Edition.

U2 - zirytował mnie epizod ze skradaniem, musiałem wykonać blisko 15 prób by pomyślnie ukończyć misję.

VC - nie tak dawno rozpocząłem nową grę i jestem już przy końcu zabawy - wykupione wszystkie działalności, zostały jedynie 2 misje w studiu filmowym i wszystkie w klubie malibu, 1 misja telefoniczna, 2 u Philla i potem 2 ostatnie fabuły głównej. Udało się mi zebrać już ponad 70 ukrytych paczek. Czy ktoś wie czy twórcy nie zmniejszyli poziomu trudności w Definitive Edition? Wszystkie misje wydają się mi jakieś ... łatwiejsze niż pamiętałem za dzieciaka. Misja z samolocikiem u Averego? Poszła za 1 razem z prawie 3 minutami zapasu.
Zadanie z wodolotem? Za 1 razem i 25% zapasem paliwa. Z samolocikiem zrzucającym "bonusy" na łodzie, musiałem wykonać "aż" 3 próby, gdzie za dzieciaka musiałem się z tym bardzo męczyć. Aż wierzyć się nie chce by gra kiedyś była tak prosta.

Online Megadeth

Odpowiedź #3653 dnia: Maja 23, 2024, 09:41:49
Może to pamięć mięśniowa dłoni  ;) i ogólne "ogranie" z różnymi tytułami i nowymi i starymi, stąd mniejszy problem z przejściem GTA? Nigdzie nie znalazłem info, aby Definitive Edition miała obniżony poziom trudności.

W tym roku kończyłem GTA3 DE też na PS4 i bawiłem się świetnie. Dobra gra, która starzeje się jak wino.

Uncharted 2 też mnie irytowało, ale chyba przez dużą ilość strzelania. Niemniej zamierzam ograć trylogię jeszcze raz (na PS4) i zweryfikować ten pogląd. Jako jedyny ogrywam Uncharted na easy, mimo drwin wszystkich tutaj z forum, ale tak się w Uncharted gra. Decyt.  C:-)

Offline alf

• Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 77
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #3654 dnia: Maja 23, 2024, 09:58:11
Jako jedyny ogrywam Uncharted na easy

Offline Quake96

• Podpułkownik
  • *
    • Reputacja: 79
  • SCEE™
  • Odznaczenia Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2024 roku. Odznaka za pierwsze miejsce w liczbie ukończonych gier w 2023 roku. Odznaka za zajęcie I miejsca w konkursie Przejdę 28 gier w 2022 roku. Odznaka za zajęcie II miejsca w konkursie Przejdę 25 gier w 2021 roku. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2020 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: OGAR_niety
Odpowiedź #3655 dnia: Maja 26, 2024, 23:09:42
Jako jedyny ogrywam Uncharted na easy, mimo drwin wszystkich tutaj z forum, ale tak się w Uncharted gra.

Luzik, ja w tego Vitowego też grałem na łatwym. Osobiście nie przepadam za zbyt dużym poziomem wyzwania w grze i wolę grać dla przyjemności niż walki ze swoimi i tak słabymi nerwami :D

A jak już się udzieliłem to zdam mały raport, co tam u mnie - Udało mi się nadrobić nieco growych zaległości. W końcu dograłem kilka gier takich jak Gothic (Switch) czy Diablo II LoD (PC). W tle jeszcze majaczy trzecie Diablo na Switchu, oraz zaczęte raczej dla przyjemności GTA Vice City na PS2, którego może wolałbym na razie nie kończyć, bo byłoby to już chyba trzecie ukończenie tej gry w tym roku, a gdzie tu do grudnia? 8)

Ciągle szukam weny do ogrania kolejnej gierki, ale ciężko mi wybrać spośród ponad 800 pudełek XD

Offline alf

• Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 77
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
  • PSN ID: Sir_Donaldez
Odpowiedź #3656 dnia: Maja 27, 2024, 08:04:11
ciężko mi wybrać spośród ponad 800 pudełek XD

Od przybytku głowa boli  O:-)

Online mariusz391

Odpowiedź #3657 dnia: Maja 27, 2024, 09:18:04
Od przybytku głowa boli
Bo kto to widział kupować gry by w nie grać. Gry się kupuje na półke a nie do grania

Offline Rocho

Odpowiedź #3658 dnia: Maja 27, 2024, 09:44:15
Zacznijmy od tego że granie w gry to idiotyzm a granie w gry z nośnika to podwójny idiotyzm. Jeśli już to ISO i jazda.

Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

Offline Stall

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 26
  • ᑮᒸᗅᖻ ᔢᖶᗅᖶᓵᓏᘉ
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 30 gier w 2024 roku. Odznaka za zajęcie III miejsca w konkursie Strefowy Skryba. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2019 roku. Odznaka za wsparcie Strefy w serwisie Patronite w 2018 roku.
Odpowiedź #3659 dnia: Maja 27, 2024, 09:44:48
Taki tam casual flex między wierszami. Czego nie rozumiesz

SMF spam blocked by CleanTalk