Bardzo prosto. Z FATów bierzesz tylko Elite (czarna obudowa) albo jakąkolwiek Slimkę. 360E to nadal slimka, tylko obudowa miała przypominać Xboxa One
Tu się nie zgadzam. Elite wcale nie są jakimiś "wyjątkowymi" pod względem budowy, a występowały nawet na płytach "Falcon" (mam takiego), gdzie była jeszcze nowsza rewizja zwana "Jasper". Oczywiście Falcony są okej, chodzi mi tu tylko o to, że nie tylko Elite jest warty uwagi
Najprościej powiedzieć, aby przede wszystkim szukać wersji ze złączem HDMI, a potem dla pewności sprawdzić datę produkcji. Bodaj od sierpnia 2007 zaczęły się Falcony, a od Listopada 2008 Jaspery. Te można śmiało polecić. Wszystko co bez HDMI oraz poniżej 08.2007 to te "niesławne" rewizje, ale myślę, że na takie będzie ciężko trafić. Co miało pozdychać to już pozdychało.
Wsteczna kompatybilność Xbox one - konsola sobie ściąga wersję gry z serwerów Microsoftu, którą ma w napędzie. Tylko czekać, aż wyciągną wtyczkę
Zgadzam się. Dlatego generalnie cyfrowa dystrybucja to po prostu tania "wypożyczalnia" a nie faktyczny sklep
To samo tyczy się wspomnianej wstecznej kompatybilności, która nie dość, że mocno niepełna to jeszcze nie do końca faktyczną kompatybilnością jest.