PS2 TO HDMI

Zaczęty przez Ann120201, Luty 06, 2020, 18:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ann120201

Cześć mam pytanie czy przejściówka ps2 to hdmi będzie działała z monitorem.Bo gdzieś czytałem że tylko z telewizorem bo monitor nie obsługuje jakiegoś tam sygnału czy coś.
Monitor to :Samsung LS24D330HSX/EN

Damian

Nie działanie z monitorami to przy sygnałach analogowych przez sync on green. Z monitorem HDMI powinno działać.

Pawel100686

Potwierdzę to co pisał Damian jeśli masz monitor z wejściem HDMI to będzie działać ,przez przejściówkę HDMI do VGA plus PS2 do HDMI działać będzie tylko dźwięk, jak byś chciał podłączyć PS2 pod tv z HDMI to pamiętaj aby tv był full HD ,gdyż przy HD ready też nie będzie obrazu .

pawloosw

I nie z kazdym tv to dziala. Na bravii 4k nir ma obrazu (jakies zielone artefakty). Wiec moze to tylko z tv 1080p dziala? Niewiem.

alf

Nie sluchaj Damiana bo niestety gada gupoty.

Ps2ToHDMI nie zadziala z monitorem komputerowym. Tylko z telewizorem.

Przyczyna jest prosta: wyjsciem sygnalu z ps2tohdmi jest 480i czyli sygnal z przeplotem. Monitory komputerowe nie obsluguja tego typu sygnalu. One akceptuja tylko progresywny (np. 480p).

@pawloow: mozliwe za na Twoim tv bravia 4k ten sprzecik nie dziala bo rozdzielczosc 480i jest juz dla niego zbyt mala. Mozliwe tez ze nie podlaczyles zewnetrznego zasilania (ps2tohdmi ma wejscie na zasilacz, ktore w niektorych przypadkach wymaga aby go podlaczyc by dodac sprzetowi mocy).

Pawel100686

Widocznie ja mam nie typowy monitor iiyama 24.5" gdyż akurat na nim PS2 do HDMI działa bez zarzutu i jak alf wspominał potrzebne jest dodatkowe zasilanie po kablu USB z konsoli ,ale ten kabelek akurat jest zawsze w zestawie z przejściówką.