Sega Mega Drive

Zaczęty przez ufix, Kwiecień 28, 2021, 15:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

retron67

Jebać paproć, wyjdzie na stem to sie zrobi lp ,ja sie nie bede prosił i czekał na gre z joystickiem 5 lat wyjebane ;)

A jaram sie tym

https://www.youtube.com/live/z2dK8ok_0s0?si=FGl7JqP4ZL549ByN

Jakie sprite postaci jaka animacja !!! Marzenia sie spelniają

Morden

Cytat: TheUrien84 w Maj 15, 2025, 21:25A jaram sie tym (...) Jakie sprite postaci jaka animacja !!! Marzenia sie spelniają

W produkcji jest też nowa konwersja Final Fight, i owszem, są to fantastyczne projekty, ale to nadal porty gier, które wyszły już na wiele innych platform, nie wspominając o łatwości emulacji. Paprium to jednak zupełnie nowa gra, więc kręciła mnie bardziej niż kolejny port.
Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

retron67

Final Fight juz dawno puszczony jest w sieć za darmo ,robiłem LP, ale czekam na Sunset Riders

https://youtu.be/iHR2DhfFhT4?si=J-1_eec3CixZCgrO

Morden

Cytat: TheUrien84 w Maj 16, 2025, 11:40Final Fight juz dawno puszczony jest w sieć za darmo

I jest i nie jest, bo projekt Xaviera wspieram na Patreon od samego początku. Co jakiś czas wypuszcza nowy build, ale gra nie jest ukończona. W ubiegłym tygodniu dał update o tym jakie błędy w kodzie aktualnie goni. Aktualny build to 0.81b, więc jeśli masz coś poniżej to nie jesteś na czasie. No i FF nie jest jego jedynym projektem na MD.

retron67

Ale Ja o tym wszystkim wiem. Dodal ostatnio last stage

I gre da sie ukonczyc jest ending

https://youtu.be/RR-i_C-QfPU?si=8GA7laeKDyJxKpA0

Mi takich rzeczy nie musisz pisac.

Zajebisty jest remake na Amige poezja
https://youtu.be/opYkf9cWoA8?si=fI10JUzkYvGi384e

Morden

Cytat: TheUrien84 w Maj 16, 2025, 12:10Ale Ja o tym wszystkim wiem. (...) Mi takich rzeczy nie musisz pisac.

A skąd ja mam wiedzieć, że wiesz? Haha. Napisałeś, że gra dawno temu wypuszczona została za darmo, więc odpowiedziałem, że owszem, ale autor nadal nad portem pracuje i nie jest on oficjalnie ukończony. Nie jestem telepatą, ale jestem na Patreonie, więc co jakiś czas wpada mail, że dla członków nowy build wyszedł.

Co do nowych gier na MD, to aktualnie najbardziej wyczekuję Earthion. Co prawda oficjalna strona wymienia tylko nowoczesne porty, ale wersja MD również wyjdzie, bo w końcu na tę konsolę gra powstała. Pewnie ciężej im ogarnąć produkcję cartów niż wydań na aktualne platformy. No i Yuzo Koshiro wraca do Megadrive w roli kompozytora.

retron67

Też czekam .

Mi nic nie musisz mówić, to Ja mogę Tobie poopowiadać  ;)

12step

Ten Papirium to chyba sam cart ma większą moc niż ta Sega.
ore ore szabadabada amore

Morden

Cytat: 12step w Maj 16, 2025, 17:45Ten Papirium to chyba sam cart ma większą moc niż ta Sega.

Aż tak dobrze nie jest. Ale w przypadku Mega Everdrive Pro to już prawda. Cartridge potrafi na żywo streamować Doom i Doom II. W sumie nie tylko, bo można podpiąć własny *.wad. No i bez problemu emuluje SVP.

12step

Ja chyba widziałem cart do streamowania video na Atari 2600 czy do grania w Dooma na NESie, który ma własny procesor. Jestem tolerancyjny, ale to już chyba za daleko  >:(

LittleSerpent

W Paprium można zagrać tylko za posrednictwem Everdrive'a?

Morden

Cytat: 12step w Maj 16, 2025, 18:56
Ja chyba widziałem cart do streamowania video na Atari 2600 czy do grania w Dooma na NESie, który ma własny procesor. Jestem tolerancyjny, ale to już chyba za daleko

Doom na NES śmiga tak naprawdę na Raspberry Pi, ale to konsola wyświetla generowany obraz, więc nadal musi się to trzymać ograniczeń ilości kolorów na sektor itd. Wiadomo że to tylko ciekawostka, ale nikt tego przecież nie wciska ludziom jako grę na NES.

Cytat: LittleSerpent w Maj 16, 2025, 19:35W Paprium można zagrać tylko za posrednictwem Everdrive'a?

Aktualnie można zagrać tylko za pomocą oryginalnego carta. Gra nie jest ani w pełni zrzucona ani też emulowana. Jedyną osobą która odpaliła to w emulowanej postaci jest kombinator o ksywce Hpman, ale poza nim, jedynie Urien posiadał te pliki, a że potrzebował 100 megabajtów na dysku, to skasował. Ale miał. Hehe.

12step

Trochę się zrobił oftop, ale skoro już

@alf gry na Snesa z Super FX w kartridżu, legitne czy nie bardzo?

Morden

Cytat: 12step w Maj 16, 2025, 21:25gry na Snesa z Super FX w kartridżu, legitne czy nie bardzo?

Jak najbardziej legitne, bo koncept mapperów nie jest nowy i wiele gier na NESa by nie pokazało tego co pokazuje, ani nie brzmiało jak brzmią bez pomocy w postaci dodatkowych układów. To samo GB, SNES i Virtua Racing na Megadrive. Sam koncept rozszerzeń konsolowych nie ogranicza się przecież do układów w cartach. Dodatkowy RAM do N64 czy Saturna to praktycznie to samo. Są rzeczy, których konsola bez tego nie pokaże a nawet gry które bez dodatkowej pamięci się nie odpalą, ale to nadal w 100% pozycje na daną konsolę.

retron67

Cytat: Morden w Maj 16, 2025, 20:34
Cytat: 12step w Maj 16, 2025, 18:56
Ja chyba widziałem cart do streamowania video na Atari 2600 czy do grania w Dooma na NESie, który ma własny procesor. Jestem tolerancyjny, ale to już chyba za daleko

Doom na NES śmiga tak naprawdę na Raspberry Pi, ale to konsola wyświetla generowany obraz, więc nadal musi się to trzymać ograniczeń ilości kolorów na sektor itd. Wiadomo że to tylko ciekawostka, ale nikt tego przecież nie wciska ludziom jako grę na NES.

Cytat: LittleSerpent w Maj 16, 2025, 19:35W Paprium można zagrać tylko za posrednictwem Everdrive'a?

Aktualnie można zagrać tylko za pomocą oryginalnego carta. Gra nie jest ani w pełni zrzucona ani też emulowana. Jedyną osobą która odpaliła to w emulowanej postaci jest kombinator o ksywce Hpman, ale poza nim, jedynie Urien posiadał te pliki, a że potrzebował 100 megabajtów na dysku, to skasował. Ale miał. Hehe.

To nie tak,miałem to w 2021 roku, , ktoś to tam udostępnił na Redicie link był dostepny dla kazdego,zawierał Fork ver Mame pod rom. Ja to miałem w calym secie 236 z plikami CHD ponad 1TB,ale ściągałem pare rzeczy na Taito X3 i must have bylo dla Mnie miejsce . Serio nie ma o co robić burzy, Gra startowala bez glosu i byla niegrywalna. Natomiast filmik z Mega SD to fake. Słychać jak chłop przełącza switch RGB i tv przyjmuje na nowo sygnał, tylko laik może to łyknąć.