Sega Mega Drive

Zaczęty przez ufix, Kwiecień 28, 2021, 15:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

LittleSerpent

Cytat: Mcin w Kwiecień 02, 2026, 22:15Ostatnio wjechały mi w końcu pady do Mega Drive sensowne, wiec czas ograć tę wspaniałą bibliotekę. Pady od retro bit, te co dostały licencje i mają napis SEGA. Kabel dobry taki, 3 Metrowy, nie musze podsuwać bliżej konsoli do grania. Gra się fajnie, nie czuć zmęczenia, a trochę przeszkadza mi układ przycisków, weź tu kliknij jednocześnie A i C, ale to nie wina tej repliki a samego założenia. Wątpliwości mam tylko co do krzyżaka, szybkie przełączanie prawo-lewo czy góra-dół nie działa tak precyzyjnie jak bym chciał, a w Outrun to zmiana biegu. No ale znowu, może to wina oryginalnej technologii, nie pada, nie mam jak sprawdzić.
Z gier - Na razie Przeszedłem Zero Tolerance. Czyli doomopodobny. Ogólnie, gra na 1/3 ekranu, bezmyślni wrogowie, klatkaż w przedziale 5-15 i szczątkowa muzyka, ale super mi się spędzało czas, gdy mózg mi wypływał uchem. No i najlepsza nazwa świata. O wiele lepsze od Kileak: The Blood. Jest też wycieknięty prototyp kontynuacji, Beyond Zero tolerance, ale to na razie przerwę muszę.

Zero Tolerance mega gierka, mam w planach. Jak na SMD to magia.